STSL | Taraftarın gönlünü almak için son şans..

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Başakşehir deplasmanında 4-0 gibi şok bir yenilgi alan Galatasaray, ligin 28.haftasında Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe ile karşılacaşak. Derbi öncesi takımımızda Serdar Aziz ve Koray Günter dışında eksik bulunmazken; Fırat Aydınus'un yöneteceği mücadele, 23 Nisan Pazar günü saat 19.00'da başlayacak. Taraftarın gönlünü almak için son şans olan zorlu mücadele öncesinde iki takımın son durumu, istatistikler ve maç önü analizler şu şekilde..

DERBİ TARİHİ: ÜSTÜNLÜK ANADOLU YAKASINDA
Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, 343. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiki adıyla Ülker Stadyumu'nun bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 108 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 343 maçtan 144'ünü kazandı. İki takım 117 maçta ise eşitliği bozamadı. Öte yandan Fenerbahçe ile Galatasaray, 59. sezonunu geçiren lig tarihinde 120 kez karşılaştı. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 49-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 37 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 153 gole, sarı-kırmızılılar 116 golle karşılık verdi. Galatasaray'ın ev sahipliğinde oynanan 59 derbide ise sarı kırmızılılar 23 kez kazanırken, Fenerbahçe ise 14 galibiyet aldı. Kıtaların buluşmasında Süper Lig'de son 4 sezondur ev sahibi takımlar kaybetmiyor. Ayrıca takımımız Nisan 2012'den bu yana Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'ye yenilmiyor (3G 1B).


BU SEZON FENERBAHÇE'YE KARŞI 1 GALİBİYET
Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon 3 önemli branşlarda toplam 11 kez karşılaştı. Galatasaray bu karşılaşmalarda ezeli rakibine yalnızca 1 kez üstünlük kurdu. Bu tek galibiyet Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi karşılaşmasında Sarayın Sultanları, rakibini 89-73 yenmeyi başarmıştı. Diğer branşlarda ise ezeli rakibine boyun eğdi.

Futbol:
Fenerbahçe 2-0 Galatasaray

Erkek Basketbol:
Galatasaray Odeabank 87-103 Fenerbahçe
Fenerbahçe 92-74 Galatasaray Odeabank
Fenerbahçe 85-80 Galatasaray Odeabank
Galatasaray Odeabank 74-79 Fenerbahçe

Kadın Basketbol:
Fenerbahçe 77-55 Galatasaray
Galatasaray 89-83 Fenerbahçe

Kadın Voleybol:
Galatasaray 1-3 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3-1 Galatasaray

Erkek Voleybol:
Galatasaray HDI Sigorta 1-3 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3-0 Galatasaray HDI Sigorta

CANIMIZI YAKAN KONU: KAFA TOPLARI
Galatasaray bu sezon ligde yediği 32 golün 14'ünü kafa topundan yerken, bu rakamla ligin en çok kafa golü yiyen takımı konumda. Sezon başından beri kafa topları konusunda tam bir akıl tutulması yaşayan takımımız, Ocak ayındaki transfer döneminde de kafa toplarında etkili bir stoper transferi yapmayınca ligin ikinci devresinde de bu sıkıntıları aşamadı. Rakibimiz Fenerbahçe ise bu sezon kafa toplarından yalnızca 1 gol attı. Buna karşın rakibimizde Skrtel ve Kjaer gibi kafa toplarında etkili 2 ismin olduğunu unutmamak gerekiyor.

DURAN TOPLARI SEVEN İKİ TAKIM
Spor Toto Süper Lig'de 27 haftada rakip kalelere 50 gol atan Galatasaray, bu gollerin 18'ini duran toplardan buldu. Bizim gibi 27 haftada 50 gol atan rakibimiz Fenerbahçe ise bu gollerin 17'sini duran toplardan elde etti. Beşiktaş'ın(20) ardından ligin en çok duran toptan gol bulan takımları olan Galatasaray ve Fenerbahçe, duran topları seviyor desek yanlış olmaz. Öte yandan Galatasaray'ın yediği gollerin %44'ü duran toplardan geldi, ki bu da ligdeki en yüksek üçüncü oran. Kısacası duran topların etkisinin hissedileceği bir mücadele bizi bekliyor.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN İSİM: LENS
Fenerbahçe'nin sezon başında Sunderland'ten kiraladığı Jeremain Lens, sarı-lacivertlilerin en etkili ismi konumda. Fenerbahçe formasıyla ligde 19 maça çıkan Hollandalı yıldız, 4 gol atıp 9 asist yapmayı başardı. Ligin en çok asist yapan 2.oyuncusu olan Lens, süre bulduğu 19 maçta yaptığı 52 kilit pas ile de ligin en çok kilit pas veren 3. ismi konumunda.  Ceza alanına maç başına 14,6 top gönderen Lens bu alanda da takımının en iyisi ve ligde de 4. konumda. Takımda istatistiklerin en başında gelen Lens, hızı ve gücüyle takımımıza sorun çıkartabilir. Takımımızdaki beklerin performanslarındaki istikrarsızlık da düşünüldüğünde işimiz zorlaşıyor. Tudor'un Lens'e özel önlem alması gerekebilir.

İLK 5'DEKİ TAKIMLARA KARŞI GALİBİYET YOK
Galatasaray bu sezon ilk 5'deki takımlara karşılaştığı 7 mücadelenin 6'sını kayberken 1'inde de sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu karşılaşmalarda rakip kaleye yalnızca 3 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 14 gol gördü. Takımımız Fenerbahçe'yi mağlup ederek bu sezon hem ilk derbi galibiyetini hem de ilk 5'deki takımlara karşı ilk galibiyetini almaya çalışacak.

GELECEK SEZONA ETKİ EDECEK MAÇ
Sezon ortasında Karabükspor'dan 150bin Euro karşılığında takımın başına getirilen Igor Tudor, takımımızla çıktığı 7 karşılaşmada 3 galibiyet alırken, 3 kez de mağlup oldu. Özellikle Başakşehir karşısında alınan ağır yenilginin ardından medyada çıkan olumsuz haberler ve yönetimin Tudor'la ilgili net bir açıklama yapmaması Fenerbahçe maçında alınabilecek olumsuz skorun ardından sezon sonu Tudor ile yolların ayrılabileceğini gösteriyor. Göreve geldiği günden beri istikrarlı olduğu tek konu teknik direktör değiştirmek olan Dursun Özbek yönetimi, derbiden çıkacak skora göre gelecek sezon Tudor'la devam edip-etmeme kararı alabilir.

DERBİDE 9.KEZ FIRAT AYDINUS
Fırat Aydınus, bugüne kadar 40 kez Galatasaray’ın resmi ve özel maçlarında düdük çaldı. Bu karşılaşmaların 20'sinde takımımız galip gelirken, 9 maçımız da berabere bitti. 2003-2004 sezonundan bu yana Süper Lig'de görev alan Fırat Aydınus, bu süre zarfında 8 kez Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında görev aldı. Fırat Aydınus'un yönettiği bu karşılaşmalarda takımımız 2 kez galip gelirken, 3 kez de mağlup oldu. Fırat Aydınus'un yönettiği 8 maçta takımımız 7 gol atarken, kalesinde de 8 gol gördü. Bu karşılaşmalarda 7 kez kırmızı kart çıkartan Aydınus, bu kartlardan 3'ünü futbolcularmıza gösterdi. Tüm bunların yanı sıra unutulmaması gereken bir detay ise 2013-14 sezonunun 24.haftasında takımımın Akhisar ile karşılaştığı mücadeleyi de yöneten Fırat Aydınus, bu karşılaşmada futbolcumuz Melo'ya küfür etmişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0