Sultanlar Ligi | Galatasaray finalde!

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, geçtiğimiz günlerde kendi evinde konuk edip sahadan 3-0'lık net bir skorla galip ayrıldığı Vakıfbank'a Vestel Venüs Sultanlar Ligi Play-Off yarı final rövanş mücadelesinde konuk oldu. Rakibini elemesi için gerekli olan minimum 2 seti alan Galatasaray, geçen sezonun şampiyonu olan ve bu sezon sadece üç defa mağlubiyet gören Vakıfbank'ı eleyerek adını finale yazdırdı. 

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf takımımız olurken etkili servis atıp blok düzenine rahat oturan kızlarımız, teknik molalara 5-8;13-16'lık skorlarla önde girdi. Setin sonunda taraftarının da büyük desteği ile Vakıfbank hücumlarını harika savunmalarla durduran Ataman Güneyligil'in öğrencileri mücadelenin ilk setini 20-25 kazandı. 

İkinci set karşılıklı serilerle başlarken ilk teknik molaya Vakıfbank 8-6 önde girdi. Teknik molanın ardından daha iyi servis atıp, yüksek yüzdeyle hücumları bitiren sarı-kırmızılılar, 10-10'da rakibini yakalarken Gamze ile orta oyuncularını çok iyi kullanan ve setin başındaki durgunluğunu üzerinden atan takımımız, ikinci teknik molaya 15-16 önde girdi. Teknik molanın ardından Güldeniz'in servis turunda 0-9'luk bir seri yakalayan Galatasaray, Vakıfbank'ı tamamen sahadan sildi ve seti 19-25 ile kazanarak 0-2 öne geçti. İlk maçı 3-0 kazanan takımımız  bu sonuçla finale çıkmayı garantiledi. 

Karşılaşmanın tamamen formalite olarak oynanan 3. setine maçın genelindeki konsantrasyonunu devam ettirerek başlayan takımımız, ilk teknik molaya 7-8 önde girdi.  Karşılıklı sayılarla geçen setin ikinci teknik molasına 14-16 önde giren taraf Galatasaray olurken, son kısımda hücumda etkili olan Vakıfbank seti 25-23 kazanarak mücadelede durumu 1-2 yaptı. Set boyunca karşılaşmaya girmesine izin verilen yaklaşık 500 taraftarımız salonu inletirken, İzmir Marşı söyleyerek de duruşunu bir kez daha göstermiş oldu.

Dördüncü sette iki takım da benchte oturan oyuncularına şans verirken oldukça düşük tempoda ve rahat geçen seti kazanan taraf 25-19 ile Vakıfbank olurken tamamen skoru belirlemek için formalite amaçlı beşinci sete geçildi. Final setine hızlı başlayan taraf Vakıfbank olurken saha değişimine 8-4 rakibimizin üstünlüğü ile girildi. Kalan kısımda kendisini çok sıkmayan takımımız, seti 15-10; maçı da 3-2 kaybetmesine rağmen finale çıkması için gerekli olan 1 puanı kazandığı iki set ile alarak adını finale yazdıran taraf oldu.

Galatasaray finalde Eczacıbaşı Vitra-Fenerbahçe serisinin galibi ile eşleşecek. Takımımız ayrıca finale çıkarak önümüzdeki sezon beş yıllık bir aranın ardından CEV Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı da garantiledi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0