Wesley Sneijder üzerinden yaratılan bir algı var..

2013 yılının devre arasında Galatasaray'a transfer olan ve transfer olduğu sezondan itibaren gösterdiği performansın yanı sıra saha dışında da camiayı sahiplenmesiyle birlikte taraftarın sevgilisi olan Wesley Sneijder hatırlanacağı üzere geçen sezon sözleşmesini 2018'e kadar uzatmıştı. Dursun Özbek yönetiminin ilk hamlelerinden birisi olan bu sözleşme yenilemenin üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçmesinin ardından bugün Hollandalı yıldız üzerinden bir algı operasyonu yürütüldüğü aşikar..

Jan Olde Riekerink göreve geldiğinde basında çıkan "Sneijder böyle istedi." haberlerini şiddetle yalanlayan yönetim, Tudor'un göreve gelmesinin ardından "Sneijder'ın morali bozuldu." haberlerini de aynı kararlılıkla izlemeye devam ederken; Medipol Başakşehir karşılaşması sonrasında bir televizyon kanalı tarafından uydurulan "Tudor ile Sneijder kavga etti." haberini acil yalanlama ihtiyacı duydu ancak bazı gerçekler söz konusu.. Tudor göreve geldiği günden itibaren Wesley Sneijder hakkında televizyon kanalları, gazeteler, internet siteleri ve sosyal medya olmak üzere yüzlerce haber üretildi. Hırvat teknik adamın ağzından çıktığı iddia edilen "Sneijder'in kilosu var, oynatmam" cümleleri üzerine haberler yazıldı, eleştiriler yapıldı veya destek çıkanlar oldu. Ancak bu bir gerçek ki; Galatasaray'ın mevcut kadrosundaki en büyük yaratıcı ve hücumun bir numaralı yıldızı Sneijder, yönetimin başrol oynadığı bir algı operasyonunda yer alıyor. Bunun en acı tarafı ise takımın en büyük hücum aklı, teknik direktör Igor Tudor tarafından "kader maçı" olacak karşılaşmada 3-0 gerideyken ve dakika 65 olmuşken oyuna sokuluyor.

Sneijder kariyerinde Ajax - Real Madrid ve Inter gibi dünyaca ünlü takımlarda forma giymiş; Galatasaray'da geride kalan 4 sezonunda 168 resmi maçta 42 gol - 40 asist performansla oynadı. Bu süre içerisinde 2 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 3 Süper Kupa kazandı. Klişe olacak belki ama kariyerinde UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Dünya Kupası ikinciliği - üçüncülüğü gibi başarıların yanı sıra Hollanda Ligi - İspanya Ligi ve İtalya Ligi şampiyonlukları var. Bireysel ödül koleksiyonunda ise 2008 Avrupa Şampiyonası'nda en iyi onbirde olmanın yanı sıra, 2010 FIFA Dünya Kupası'nın en golcü oyuncusu ve turnuvada 4 kez maçın adamı seçilerek tarihi bir başarıyı elde eden Hollandalı oyuncu aynı yıl Şampiyonlar Ligi'nde yılın orta saha oyuncusu ve Altın Top adayı olarak gösterilmiş bir isimden bahsediyoruz.

Wesley Sneijder kuşkusuz, eski günlerinden çok uzakta. Formsuz bir görüntüsü var ancak Galatasaray'da mevcut yönetimin geçtiğimiz yıl kendilerinin imzaladığı sözleşme üzerinden (yıllık 5milyon euro) saldırmaya çalışması kabul edilemez. Bunun üzerinden algı operasyonu yapmaya çalışmak, Sneijder'ı değersizleştirip sezon sonunda teneke bağlayarak takımdan göndermeye çalışmak anca bu vasıfsız yönetici ordusunun yapabileceği bir iş. Yapmaya çalıştıkları tam olarak bu! Igor Tudor aptal bir teknik adam değil, takımın en önemli sorunu hücumda kreatiflik olurken Wesley Sneijder gibi bir adamı kadrodan kesmez. Kesemez. Aklı selim bir insan evladı bunu yapmaz, en azından sezonun bitimine 6 hafta kala.

Lukas Podolski gibi bir ismi sadece 2.7 milyon euro bonservis bedeliyle satıp, bir de utanmadan "Çin Ligi'ne değil Japonya'ya sattık." gibi yüzsüzce beyanlar veren; Vissel Kobe tarihinin en pahalı (!) transferi olduğunu iddia eden zihniyet bugün Galatasaray'ı yönetiyor.. Mali tablolarda -500milyon lira zarar yazmaları; Euro kuru üzerinden başlayıp, Dolar kuru üzerinden devam eden pazarlıklarda Türk Lirası üzerinden Riva ve Florya'yı satarak bunu "başarı" olarak gösterenler; devlet tarafından tüm kulüplere yapılan vergi indirimi ve affını "başarı" olarak Genel Kurul'a getirenlerin bunu yapmasını pek şaşırmamak gerek.

Bizden uyarması. Wesley Sneijder üzerinden bir algı operasyonu yapılıyor.. Değersizleştirme ve ötekileştirme. Sezon sonunda takımdan göndermeye yönelik. Saha içinde alınan başarısız sonuçlara bir de böyle rezillikler eklenince Ali Sami Yen Arena'da kombine satmak, sponsorluk ve reklam geliri elde etmek elbette hayalden öteye gitmeyecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0