BSL | Yenilmez Armada son maçta kayıpsız!

Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 30. ve son hafta mücadelesinde Abdi İpekçi Arena'da Demir İnşaat Büyükçekmece'yi konuk etti. İki takımında ligdeki sıralamasına etki etmeyecek bu maçta tedavisi devam eden Tibor Pleiss oynatılmazken; geçtiğimiz hafta sakatlıkları sebebi ile oynayamayan Errick McCollum, Sinan Güler ve Alex Tyus ise kadroya geri döndü. 

Galatasaray Odeabank'ta ayrıca cezası devam eden Ergin Ataman da saha kenarındaki yerini alamazken takımın başında Yakup Sekizkök bulundu.

Takımımız karşılaşmaya Errick McCollum, Sinan Güler, Jon Diebler, Vladimir Micov, Ege Arar beşi ile başlarken ilk sayılarını McCollum'un orta mesafe şutu ile buldu. İlk dakikalar yüksek tempoda geçilirken, Ege Arar iki pota altında da etkili oldu(13-2). İlerleyen dakikalarda oyunun temposu düşerken sert savunma yapan ve hücumda da ciddiyeti elden bırakmayan Yenilmez Armada ilk çeyreği 26-16 önde geçti. İlk çeyrekte takımımız 12 saha içi isabet bulurken bunun 7'sini asist üzerinden yaptı. İlk periyotun sonunda mücadele gücü yüksek Türk oyuncuları ile bir ritim yakalayan Büyükçekmece, ikinci periyotta da bunu sürdürünce yakaladığı 0-9'luk seri ile farkı da azalttı(29-24). Kenardan gelen Göksenin Köksal ve Alex Tyus ile savunma sertliğini arttıran takımımız hücumda da Sinan Güler ile yay gerisinden, Austin Daye ile de boyalı alandan isabetler bulunca yeniden kontrolü eline aldı ve Özhan Çıvgın molasına başvurdu(44-30). Mola dönüşünde Sinan Güler'in önderliğinde ciddiyeti elden bırakmayan Yenilmez Armada, soyunma odasına 56-37 önde girdi. İlk yarıda Sinan Güler 4/4 üçlük isabeti ile 14 sayı, 5 asistlik bir performans sergilerken Ege Arar 8 sayı, 3 ribaund; Errick McCollum ise 8 sayı, 2 asist ile oynadı. 

İkinci yarıya maça başladığı beş ile başlayan takımımız bu devredeki ilk sayılarını Errick McCollum'un hücum ribaundu sonrasında buldu. Çeyreğin başında Sinan Güler ilk yarıdaki etkili oyununa devam edince fark da 20 sayılara kadar çıktı(63-40). Karşılaşmadaki tempo zaman zaman yükselirken iki takımda hedefsiz olduğu için mücadele gücü ve savunma sertliği ilk yarıdaki gibi üst seviyede kalmadı ve Jerry Johnson ile bir ritim yakalayan Demir İnşaat Büyükçekmece farkı yeniden 10 sayı bandına indirdi. Periyotun sonlarında ilk yarının suskun isimlerinden olan Blake Schilb ve kenardan gelen Orhan Hacıyeva ile etkili olan Yenilmez Armada karşılaşmanın son çeyreğine 73-59 önde girdi. Dördüncü çeyreğe daha istekli başlayan taraf Büyükçekmece olunca Yakup Sekizkök molasına başvurdu(75-65). Son haftalarda bir türlü ritmini bulamayan Errick McCollum da bu sekansta istenen pozisyonları bulamayıp zorlama atışlar yapınca takımımıza zarar vermeye başladı. Yenilmez Armada son çeyrekte saha içi isabet bulmakta zorlanırken eski oyuncumuz Jerry Johnson ile etkili olmaya devam eden Büyükçekmece karşılaşmanın son 3 dakikasına girilirken farkı yeniden aşağılara çekti(80-74). Son dakikalarda ilk yarı boyunca maçın içine girmekte zorlanan Emir Preldzic'in iki üçlüğü ile rahatlayan Galatasaray Odeabank, kalan süre içinde hata yapmayınca karşılaşmayı da 86-79 kazanmayı başardı. Takımımız bu galibiyetle ligi 18 galibiyet, 12 mağlubiyet ile altıncı sırada tamamladı. 

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri...

Emir Preldzic 8 sayı – 1 ribaund
Errick McCollum 14 sayı – 2 ribaund – 2 asist
Vladimir Micov 10 sayı – 1 ribaund – 2 asist
Alex Tyus 10 sayı – 2 ribaund
Blake Schilb 5 sayı
Ege Arar 8 sayı – 5 ribaund
Orhan Hacıyeva 3 sayı – 2 ribaund
Austin Daye 4 sayı – 5 ribaund – 2 asist
Sinan Güler 19 sayı – 5 ribaund – 9 asist
Jon Diebler 3 sayı – 1 ribaund – 2 asist,  
Göksenin Köksal 2 sayı – 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0