Dursun Özbek: Tek amacımız Galatasaray'a kar sağlamak..

Galatasaray'da her geçen gün daha da sert bir şekilde eleştirilmeye başlanan ve kulüp üyeleri tarafından "Galatasaray Yeniden" hareketiyle seçim çağrısı yapılan başkan Dursun Özbek, bugün gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

RİVA ARAZİSİ VE GELİR PAYLAŞIMI..
Riva-Florya projesi 8 Haziran'da ihaleye çıkacak. Riva için imar durumu 173 bin metrekare olarak gösterilmiş. Fakat bizim ruhsatımız 250 bin metrekare. Bu o kadar iyi bilinmesi gereken bir konu ki, esas inşaat alanını dikkat alıp sosyal medyadaki yorumları yapmak son derece yanlış. Biz Riva ve Florya konusunda son derece dikkatliyiz. Bizim Riva’daki inşaat alanımız  ortada. Biz neden daha fazla gelir elde edeceğimizi iddia ediyoruz? 200 bin metre kare terkedilmiş bir orman sahası var. Bölgedeki plan notlarında görürsünüz. Burası özel ormandır, inşaat yapılamaz diye yazar. 2010-2011 uygulaması çerçevesinde öyle yazılmış. 2010’dan sonra bir plan yapılmış. Özel orman alanı olup da inşaat alanı olmayan tek parsel burası. Hep özel ormanlarda inşaat yapılabilme özelliği var. Biz anlatım yaparken bunları dikkate alıyoruz. Projenin 2 şekilde gelişmesi mümkün. Daha fazla bir gelir etmek mümkündür. En uygunu, ihaleyle beraber, ihaleyi alan firmayla hareket etmektir. Uygulamayı onlar yapacak, pazarı onlar oluşturacak, onlar satacaklar. Daha önce de izah ettiğim şekilde paylaşılacak. Bu çerçevede geçen sene Ekim ayında yaptığım sunum çerçevesinde değişen hiçbir şey yoktur. Bir tek Türkiye’de inşaat sektöründeki gelişmeler bizi etkileyebilir.

Geçmişteki satış fiyatları örnek verilebilir. Sektörel olarak düşerse bu başka bir şey. Ekim ayında yapılan anlatımdan zerre karar bir değişme yok. Bu konu, bir şekilde yapılan işi sulandırmak, yönetimi yıpratmak açısından bilgi kirliliğine varsın istemiyorum. Aldığımız kararlar doğrultusunda tek arzumuz kulübe fayda sağlamaktır. 8 Haziran’daki ihale çok önemli. Bu konuyu, ne kadar bilgi kirliliği çerçevesinde tartışırsak o kadar zarar verirsiniz. İhaleye girecek firmalar, konunun eleştirilmesinden çekinebilirler. Biraz sabırlı olalım. 8 Haziran’da kimi tanıyorsanız, lütfen o kişileri ihaleye girmeleri için teşvik edin. Ne kadar çok insan ihaleye girerse Galatasaray adına daha iyi olacaktır.

FLORYA VE KEMERBURGAZ ARAZİSİ
Kemerburgaz’daki arazi çalışmalarına da değinmek gerek. Florya’yı geliştirmek için, Emlak Konut ile bir anlaşma yapıldı. Evet, Florya’yı geliştirelim ama bu tesisleri taşıyabilecek bir yer verin diye ricada bulunduk. Stada 8 dakika mesafede bize bir arsa gösterildi. “Tamam” dedik ve çalışmalara başladık. Arsa, kısmen orman niteliğinde görünüyor ama orman vasfında değil. Bunun için, Milli Emlak her iki müesseseye de yazı yazdı. Gittik, inceleme yaptık. ”Olur” yazısı verildi. Galatasaray, burada tesis yapabilir diye onay verdiler. Milli Savunma Bakanlığı’na yazıldı, onlar da 1. Ordu’ya yazdı. Onlar da kısa bir sürede Milli Emlak’a yazılarını yazacaklar ve biz de tahsisini en kısa sürede halledeceğiz. Florya’daki tesisleri terk edebilmemiz için olmazsa olmazı buydu. 

Kemerburgaz’ı inşallah alacağız. 6 tane nizami sahası olan, mükemmel, değerli bir alan. Bir sonraki konu ise kapalı salon ve Mecidiyeköy’de yaptığımız otel inşaatıyla ilgili. Orada da bilgi kirliliği var. Salon ile ilgili projeleri bitirdik, Sarıyer Belediyesi’ne müracaat ettik. Ruhsat konusunda ufak bir pürüz çıktı. Stada gelinen yolların, yapılan planlar çerçevesinde yolları iptal edilmiş. Stada geliş yolu yok. Bu karşımıza çıktı. Bu yollar, terk edildiği zaman Belediye’ye terk ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla görüştük. Ufak bir gecikme var. Ancak projede ufacık bir değişme yok.

DİSİPLİNE SEVK EDİLEN ÜYELER
İnsanlar 6 yıldır gelip gitmiyorsa bir hatırlatma yapalım dedik. SMS ve mail yoluyla uyarılar yaptık. 2023 kişiden, 3000 kişiye çıktı. Sadece 250-300 kişi aidatlarını yatırmış. Diğer 2700 kişiden ses yok. Tüzüğü çalıştırmak durumunda kalacağımızdan son derece üzgünüm. Sosyal medya üzerinden etrafı yangın yerine çevirdiler. Başkan kendilerini eleştiren herkesi disipline gönderiyor dediler. Bugüne kadar, hiç bu manada benden, bizden böyle bir şey gördünüz mü? Tabi ki disipline sevk ettiğimiz isimler var. Niye sevk ettik biliyor musunuz? “Genel Kurulu lağvet amk sen de kurtul biz de kurtulalım.” demiş birisi. Başkan, yönetim kurulu.. Muhatap alınan kim? Muhatap aldığın kişi, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı. Yani; kurucumuz  Ali Sami Yen’in koltuğu. "Genel Kurulu lağvet amk!" diyorsun. Bunu söylemekten utanıyorum ama başka türlü izah etmem mümkün değil. Nerede Galatasaray yönetimini, başkanını eleştirmek var? Üslup bu mu olmalı?

Hepinize soruyorum. Tersini söyleyen varsa çıksın. Bu ifadeler Galatasaray Spor Kulübü Genel Kurul Üyesine yakışan ifadeler midir? İyi iş yaparız, kötü iş yaparız. Bu ifadelerle bizi aşağılamaya kimin hakkı var? Şu ifadelere bakar mısınız? Çok büyük bir camianın çok önemli üyeleriyiz. Yönetimler beceriksiz ve başarısız olabilir. Bu, genel kurul tarafından seçilmiş yönetim kuruludur. Bu arkadaşlar, bu manada disipline sevk edilmişlerdir. Beni eleştirdi diye, yahut yönetimi tenkit etti diye kimseyle hesabım yok. Biz, çok önemli bir topluluğuz. Fikri hür, vicdanı hür bir toplumuz. Eleştirilerinizden kuvvet alıyorum. Hiçbir zaman bir disiplin araştırması gereği olacağını düşünmüyorum.  Şu ifadelere bağlı olarak kişileri disipline sevk etmişiz. “Vay yönetim cadı avına başladı, vay efendim kendisini eleştirenleri disipline sevk ediliyor” şeklinde görüş belirtenleri kınıyorum. Hiç böyle bir tavır içinde değiliz.

SPORTİF BAŞARISIZLIK VE GELECEK SEZON
Sportif bir konuyla sözlerimi biteceğim. Futbolda iyi bir sezon geçirmedik. Dolayısıyla hatalarımız var. Bunlardan ders çıkarmasını biliyoruz. Önümüzdeki sezonun hazırlığını yapıyoruz. Etkili olacağını düşündüğümüz çalışmalar var. Bunları da zaten sizlere aktaracağız. Gelecek sezon futbolda çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Galatasaray’ın 2000’li  jenerasyondan gelen bir altyapısı var. Bildiğiniz gibi U17 milli takımı, Hırvatistan’la maç oynadı. Bizim jenerasyonumuzdan orada 7 tane Yavru Aslanımız var. İnşallah İngiltere ile yarı final maçı oynayacaklar. İzlemenizi tavsiye ederim. U17’nin omurgası Galatasaray’dandır. Bu Yavru Aslanlar alkışlanmalı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0