Ergin Ataman: Türk basketbolunu yabancıların çiftliği haline getirdiler..

Basketbol Süper Ligi'nde dün erteleme maçında normal sezonun 28.maçı kapsamında Darüşşafaka Doğuş'a deplasmanda konuk olan Galatasaray Odeabank'ta baş antrenör Ergin Ataman karşılaşmanın hakemlerine gösterdiği tepkiler sonrasında iki teknik faulle diskalifiye edilmişti. Karar sonrasında hakemlerin üzerine yürüyen ve basın toplantısında da zehir zemberek açıklamalarda bulunan başarılı başantrenör konuyla ilgili olarak Sporx'e özel açıklamalarda bulundu. Ergin Ataman'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Sporun içinde olan şeyler bunlar. Sonuçta bu bir tutarsızlığa ve yabancılara imtiyaza karşı yapılan haklı bir isyan. Benim isyanım bu yapılanlara.

Türk basketbolunu yabancıların çiftliği haline getirdiler. Bu artık direkt olarak maçların içinde bir imtiyaz haline gelmesi, bu çok tehlikeli bir konu. Zaten takımlarda 6-7 yabancı oyuncu ve yabancı hocalarda herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Yabancı hocaların yanında 2-3 tane yabancı yardımcı, yabancı kondisyonerler yer alıyor. Türkiye Basketbol Federasyonu bu konuya yıllardır herhangi bir önlem almıyor. Yetişen herhangi bir Türk oyuncu yok. Ondan sonra sen bir de çıkıp imtiyaz yapacaksın. Ergin Ataman'a farklı davranacaksın, yabancı antrenörlere farklı davranacaksın. Süper Lig'de zaten fazla yerli hoca göremiyorsun. Bir Ergin Ataman var, bir tane Ufuk Sarıca var. Zaten koca ligde 4-5 tane yerli hoca görev yapıyor.

Basketbol Federasyonu olarak bu konuya çanak tutarsan bu işin sonu bu olur. Bugün dünya liglerinde bu kadar çok yabancı antrenörün çalıştığı, belirli bir kural ve sınırlamanın olmadığı tek ülke Türkiye. Bu maalesef acı bir gerçek ve benim mücadelem bununla olacak. Bu yaşananlara, yabancı hayranlığına Türkiye Basketbol Federasyonu ve Spor Bakanlığı'nın engel olması gerekiyor. Diğer ülkelerde bu neden böyle değil? TBF izin verdiği için burada böyle, yönetmelikler dışında - izin vermenin dışında sahada da imtiyazlar verilmeye başlandı. Benim dün isyan etmemin sebebi bu. Senin hakemlerin imtiyaz uygulayacaklar. Ergin Ataman'a farklı davranacaklar, yabancı hocaya farklı davranacaklar. Yok ya! 


Ben hakemlere asla küfür etmedim. Biliyorsunuz, hakemlerin göğsünde ay-yıldız var ve ben itiraz sırasında oraya dokunarak "Bu imtiyazları yabancılara tanırken, göğsünüzde taşıdığınız ay-yıldızdan utanmıyor musunuz?" dedim. Söylediğim tek şey bu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0