Erken kalkan yol alır...

Bir çok koç profili vardır. Kimisi her şeyin kontrolünün elinde olmasını ister; oyuncu izler, transfere müdahil olur, her konuda sorumluluk alır. Kimisi ise sadece elindeki oyuncu grubuna bakar ve sahadaki oyunun ötesine karışmaz. İkisinin de avantajı ve dezavantajı farklıdır, birisi kesin doğru diğeri kesin yanlış denemez lakin kulüp yapısı ve profiline göre yorum farklılığı gelebilir. Marina Maljkovic ise kesinlikle ilk profildeki koçlardan.

Herhangi bir gün onu ikinci lig maçı izlerken salonda görebilirsiniz ya da diğer lig maçlarını takip ederken. Yurtdışı pazarına da hakimdir, kendi işini görmeyi sever. Kendi kendisinin scout'udur diyebiliriz onun için. İtalya liginden bulup getirdiği, kimselerin adını dahi bilmediği Yvonne Anderson'u yüceltip WNBA'ye yolladı sonuçta. Sportif anlamda her şeyle ilgilenmeyi sevdiği için elindeki malzemeye hakimiyeti de maksimum seviyede oluyor haliyle.

Tabi tek örneği Yvonne Anderson değil bu konunun. Oyuncu pazarına hakim olduğu ve izleyip gözlemlediği için yaz döneminde de erken hamle yapma fırsatını yakalıyor Marina Maljkovic. Tıpkı bu sezon olduğu gibi. Galatasaray kadın basketbol takımı, sezonu kapatalı daha 10 gün olmadan önümüzdeki sezonun kadrosu kağıt üzerinde hazır gibi. Resmi açıklamalar gelmese dahi mutabakata varılan isimler var. Hatta kıta dışı uzun hamlesi dışında kadronun iskeleti neredeyse tamamlandı. 

Bu kadar kısa sürede yapılan işler akla "Demek ki bir plan ve program var" düşüncesini getiriyor.. Görülen de o yönde. Yoğun ve uzun sezonun içinde Marina hoca geleceği düşünmeyi ihmal etmemiş. Oyuncu havuzunu oluşturmuş, değişecek noktaları belirlemiş. Eh, elinde listen ve planın olunca erken kalkan yol alıyor haliyle...

Güzel bir nokta bu. Geçen sezon çok geç kalmıştık transfer konusunda koç değişimi yüzünden. Bu sezon aynı hataya düşmedik. Bütçenin tabanı belli, koçun belli. Neredeyse kör noktada hiçbir şey yok. Bir de böyle planlı ve disiplinli bir koçun olduğunda daha yaz döneminin başında hamlelerini yapıp transfer dönemi içinde menajerlerin kucağına düşmüyorsun. Ayrıca istediğin kadroyu da kuruyorsun. Keşke her branşımız bu şekilde olsa...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0