Riva arazisi ihaleye çıkıyor!

Elindeki kıymetli arazileri paraya dönüştürmek için Emlak Konut ile anlaşma imzalayan Galatasaray yönetimi proje için ihaleye çıkılacak tarihi sabırsızlıkla bekliyor. Emlak Konut mülkiyeti Galatasaray'a ait olan Riva'daki bir milyon metrekarelik arsa üzerinde yapılması planlanan gelir paylaşımı ihalesinin ilk oturumunu 8 Haziran'da gerçekleştirecek.

İhale yöntemi ile geliştirilecek projelerden elde edilecek gelirin yüzde 80'i Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne, yüzde 20'si Emlak Konut'a ait olmak üzere paylaşım yapılacak. Emlak Konut'un söz konusu arsalar üzerinde geliştireceği projelerdeki Galatasaray Spor Kulübü Derneği payı minimum 509 milyon lira olacak.

Emlak Konut'un çıktığı ihale duyurusu şu şekilde;


Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasında 29 Haziran 2016’da imzalanan protokol kapsamında kulübün Riva’daki 1 milyon 76 metrekarelik arazisi için ihale başvuruları  12 Mayıs 2017’de başlıyor. Projenin ihalesi 8 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl imzalanan protoloke göre, ihalede ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut GYO’nun olacak. Emlak Konut GYO, Riva’daki 1 milyon metrekareyi aşkın arsanın değerini toplam 388.7 milyon lira olarak açıklamıştı. Florya’daki  22 bin 627 metrekarelik arsanın değeri de yaklaşık 120 milyon lira olarak belirlenmişti. Buna göre Galatasaray’ın Riva ve Florya arsaları için en az 508.7 milyon lira gelir elde etmesi bekleniyor. İhaledeki rekabet ve 3’üncü köprü nedeniyle Riva’daki değer artışı göz önüne alındığında, projenin hem satış geliri hem de arsa bedelinde artış bekleniyor. Arsa bedelinin 1 milyar liralara yaklaşacağı sektörde konuşuluyor. Florya arazisinin ihalesiyle ilgili bir tarih açıklanmadığını da ekleyelim.

EKOLOJİK KÖY PROJESİ
Riva arsasının ihalesi hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilecek. Emlak Konut, Riva projesinin ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla tasarlanan EKO-KÖY projesi olması için de çalışma yaptı. Toplam 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arazide 206 bin 497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor. Köy ve doğa yaşantısının harmanlandığı birçok farklı konseptin bu projede hayat bulması için ihale şartnamesine belirli maddeler eklenecek. Emlak Konut, bu arsa için örnek bir proje de hazırlattı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0