Basketbol Akademisi seçmeleri yapıldı

Galatasaray Basketbol Altyapı seçmeleri kapsamında 10 Haziran Cumartesi günü kız ve erkek altyapı basketbol seçmeleri yapıldı. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen seçmelere sporcular yoğun ilgi gösterdi. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan altyapı seçmelerinde başarılı olan sporcular resmi sitemiz Galatasaray.org ve sosyal medya hesaplarımızdan Pazartesi günü bilgilendirilecektir.

Galatasaray Basketbol Altyapı Sorumlusu Hasan Serbest, seçmeler ve basketbol altyapısında gelecekteki projeler hakkında bilgi vererek, “Bugün Florya Metin Oktay Tesisleri güzel günlerinden bir tanesini daha yaşadı. Hayallerinin peşinden gitmek isteyen 566 sporcu altyapı seçmelerimize katılarak hem sarı ile kırmızının yan yana geldiği birçok başarılara imza atmış bu tesisleri görme imkanı yakaladı hem de kendi yeteneklerini sergileme şansı buldular. A takım oyuncumuz Ege Arar da yine bu salonda bu arkadaşlarımız gibi seçmelere katılıp altyapı kadromuza dahil olmuştu. Şimdi A takımımızda ve milli takımda hayallerine yeni hayaller katmaya devam ediyor. Yakında A takımımızda altyapımızda yetişmiş sporcularımızı da göreceğimizden şüphemiz yok. Çok verimli geçen bugünkü seçmelerimizin sonucunda altyapımızda antrenmanlara katılacak arkadaşlarımızı belirledik. Başarılı sporcuların listesini Pazartesi günü resmi sitemiz ve basketbol sosyal medya hesaplarımızdan yayınlayacağız. Yeni projelerimizle ileriki dönemlerde Anadolu'daki arkadaşlarımıza da ulaşmak istiyoruz. Galatasaray Basketbol Altyapısı yeni yapılanması ile ileriki zamanlarda daha da dikkat çekici konuma gelecektir” şeklinde konuştu.

Galatasaray Kadın Basketbol Altyapı İdarecisi Cansel Kirman, “Ülkemizde basketbola başlama yaşı daha üst yaşlardan başladığı için 11-12 yaş grubu diğer gruplara oranla daha yoğundu. Özellikle sabah saatlerinde katılım yoğun geçti. Yaklaşık 600 küsür sporcu katılımı gerçekleşti. Aslında bu sayı beklentimizin altında kaldı. Geçtiğimiz sene 700’ün üzerinde bir katılım olmuştu. Bu sene seçmeler Ramazan ayına denk geldiği için daha az katılım gerçekleşti. Genel olarak değerlendirirsek, özellikle kız sporcularda değişik fizikli, bulmak istediğimiz sporcular vardı ve onları yazdık.” dedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0