Galatasaray'dan bir Ergin Ataman rüzgarı geçti...

Ergin Ataman Galatasaray'a geldiğinde takvim yaprakları 22 Haziran 2012'yi gösteriyordu. Sezonu Beşiktaş'ta 3 kupa kazanarak kapatan Ergin Ataman, taraftarı olduğu Galatasaray'a gelirken bazı taraftarların içinde şüphe olsa da Ataman yaptıklarıyla o şüpheyi büyük bir sevgiye dönüştürecekti. 

2012-13 sezonunun başında Galatasaray Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe'yi 74-69 yenerken FB TV'de bu galibiyet için ''Usta çırağı yine yendi.'' yorumu gelmişti. O sezonu Türkiye Kupasında Final oynayıp, ligde 23 yıl aranın ardından şampiyon olarak bitiren Galatasaray'da, Ergin Ataman adını tarihe yazdırıyordu. Ergin Ataman'ın o sezon Anadolu Efes karşısında alınan galibiyetin ardından söylediği ''Galatasaray'ın olduğu yerde favori rakip takım olmaz.'' söylemi ise hiç unutulmayacaktı.

Bir sonraki sezon Ergin Ataman yönetiminde Galatasaray, tarihinde 2. kez mücadele ettiği Euroleague'de TOP8'e kalarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Aynı sezon ligde de final oynayan Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında TBF'nin  yıllardır devam ettirdiği yanlı tutumları protesto ederek son maça çıkmamıştı.

2014-2015 sezonuna büyük bir hedefle giren Galatasaray'da, oyuncuların ve coach Ergin Ataman'ın maaşı aylarca ödenmiyordu. Furkan Aldemir'in NBA'ye gitmek için kontratını feshetmesi ise şubede domino taşı etkisi yapmıştı ve takım dağılma noktasına gelmişti. O günlerde Ergin Ataman ''Şu anda Galatasaray'dan ayrılmayacak tek kişi benim."  sözleriyle şubedeki durumu ortaya koyuyordu. O sezon ligde play-offlarda çeyrek finalde havlu atan Galatasaray, Euroleague'de de başarısız bir sezon geçirmişti.

2015-16 sezonuna başlarken Galatasaray'da kalmak için ücretinde indirim yapan Ergin Ataman, Galatasaray'ın Euroleague'e alınmamasına sitem ederken ''Eurocup'ı alıp otomatik olarak Euroleague'de oynayacağız, bakalım onu nasıl engelleyecekler.'' sözlerini söyleyerek adeta meydan okuyordu. Bir meydan okumayla, hayalle başlayan hikayenin sonu şampiyonluk oldu ve Galatasaray Eurocup'ı kazanarak önemli bir başarıya imza atarken, Ergin Ataman da adını tarihe altın harflerle yazdırıyordu. Galatasaray o sezon ise ligde yarı finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'ye elenmişti.

2016-17 sezonunda Eurocup'ı kazanarak Euroleague'e dönen Galatasaray'da beklenti yüksekti ancak sezon başında yapılan hataların bedeli ağır olacaktı. Galatasaray sezonu Euroleague'de 12. olarak bitirirken, ligde ise çeyrek finalde havlu attı ve son yılların başarı anlamında en sönük sezonunu yaşadı.

Ergin Ataman ile geçen 5 sezonu anlattıktan sonra asıl konuya yani duygulara geçebiliriz. Yaşanan ayrılığı en iyi anlatacak söz bir şarkı sözü; ''Böyle mi sona erecekti? Böyle parça parça mı olacaktı?'' 

Üzülüyorum çünkü Ergin Ataman'ın bu şekilde veda etmesi canımı sıkıyor. Geçen 5 yılda Galatasaray basketboluna seviye atlattığını düşündüğüm Ataman'ın haketmediği tarzda bir ayrılık oldu. Her şeyden öte 2014-15 sezonundan sonra Galatasaray'da kalmak için ücretinde indirim yapması benim en unutmayacağım olaylardan. Ergin Ataman'ın salona giriş anları da her zaman unutulmaz olmuştur. Güçlü bir ''Oooo Ergin Ataman'' tezahüratı hocanın eliyle karşılık verip oturması ve ardından o tezahüratın daha da kuvvetlenmesinin ardından oturduğu yerden kalkıp alkışlaması. Benim için bu sezon özelinde en çok özlediğim olaylardandı. 

Ergin Ataman ritüelindeki bir başka şey ise büyük zaferlerin ardından gelen yumruk şovlardı. 2013-14 sezonunda final serisinde kazanılan ilk maçın ardından gelen yumruk şovda, salonda hocayla beraber yumruk şov yaparak yürüyen ve bir yandan da ''Hocaaammmm'' diye bağıran insanlar orada yaşanan etkiyi en iyi anlatan örnektir belki de. Ergin Ataman Galatasaray'da herkesin kolay kolay yapamayacağı bir sinerji yarattı. Attığı tweetlerle insanları havaya sokması, normal bir  tweet attığında bile hemen altına gelen ''Hocaaammm'' yanıtları ve insanları salona çekmesi. Tüm bunlar onu özel kılan şeylerdi. Görevde kaldığı süre boyunca hiç hedef küçültmedi ve sonunda da -bir yazıda bahsedildiği gibi- kendi yükselttiği hedeflerin altında kaldı aslında. 

Ergin hoca bu sezon başında hata yaptı. İyi bir kadro kuramadı ve bu hatanın bedeli de sezonun Ocak, Şubat ayından bitmesi oldu belki de. Bu sezondan umudu kestiğimde tek istediğim Türkiye Kupası'nı kazanmaktı çünkü Ergin Ataman'ın Galatasaray'da kazanamadığı 2 kupadan biriydi bu. Ama olmadı, yarı finalde Banvit'e elendik. O günden sonra ise işler sarpa sarmaya başladı. 

İstifa seslerini ilk duyduğumda kulaklarımı kapatmak istedim,  içimden''Ah be hocam'' demekten başka bir şey yapamadım. Çünkü haklı bir sitemdi. Sezon sonlarına doğru ise ''acaba mı?'' dedim. Çünkü Ergin Ataman konsantre olmuştu. Darüşşafaka Doğuş maçında tek başına Galatasaray'ın haklarını savunması, şampiyon olacağız tweeti umutlanmak için yeterli bir sebepdi. Bir arkadaşımın söylediği gibi biz hocaya tabiri caizse Ömer'in Eyşan'a inandığı gibi her seferinde inanıyorduk.

O da istediği gibi bitiremedi sezonu. ''Topa vurduğum tekmenin, kazanma hırsının anlamı ve adresi o kadar fazla ki, bu heyecanı ve hırsı paylaşan herkesi Cumartesi bekliyorum.'' bu sözü dedikten sonra Efes karşısında dersine çalışmaması ve elenmemiz hocaya kırgın olduğum bir konu. Tabi bunlar 5 yıl sonunda oluşabilecek kırgınlıklar. Yaşattıklarıyla ''Öyle şeyler yaşattın ki uğruna ölmeye değer.'' sözünün anlam bulmasını sağladı koç. 23 yıl sonra gelen şampiyonluk, Euroleague'de TOP 8 ve hayatımın en güzel günü olan Eurocup şampiyonluğu. 2014-15 sezonu sonunda Galatasaray'da kalmak için ücretinde indirim yapması ve gelecek sezon hiçbir ücret almadan çalışabileceğini ifade etmesi. Bunlar ise benim için çok özel ve ayrı bir yerde olacak.  Kazanmadığı kupalar, yarım kalan işler elbette var. 

O yüzden bu duruma en uygun sözle bitirelim; ''Elbet bir gün buluşacağız, bu böyle yarım kalmayacak...'' Yolun açık olsun Hocam, varsa hakkımız sonuna kadar helali hoş olsun. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0