Emre Danışmend: Su topu takımımız başarılı oldu

Galatasaray Spor Kulübü Su Sporları Genel Menajeri Emre Danışmend, GSTV’de yayınlanan Gün Ortası programında Deniz Gülen’in konuğu oldu. Hafta sonu oynanacak sutopu yarı final karşılaşmaları öncesi takımın durumunu değerlendiren Emre Danışmend, okulların kapanmasının ardından açılacak sutopu ve yüzme yaz okulu programlarından da bahsetti. Emre Danışmend’in açıklamaları şöyle:

Takımın durumu gayet iyi, yarı final karşılaşmalarına hazır. Amerika’da sutopu bursu ile okuyan 3 sporcumuz geri döndüler ve yarı finalde bizimle olacaklar. Seriye 1-0 önde başlıyoruz. İki maçı alarak finale kalmak istiyoruz. Son 4’e kalan takımlar çok kaliteli, iyi yatırım yapılan takımlar. Cumartesi ve Pazar maçlarını kazanırsak finale kaldığımızda da 1-0 önde başlayacağız. Enka ve Manisa’ya karşı da üstünlüğümüz var.

Ligin ilk bölümünü başarılı geçirdik ama ikinci bitirdik. İlk 6’nın yer aldığı Final Grubu’nu da lider tamamladık. Sutopu A takımı için senenin iyi geçtiğini söyleyebilirim. Altyapı takımımız da çok fazla yol kat etti. Su sporlarında sutopunun çok önemi var. Igor hocanın çizdiği planda altyapıdan A takıma çıkan oyuncularımız var. Önümüzdeki sene 2000-2001 doğumlu 3 oyuncumuz da kadromuzda yer alacak.

Sutopunda bir yaz okulumuz var bir de yaz - kış hafta sonu devam eden okulumuz var. Önce doğru yüzmeyi öğreniyorlar. Sonrasında yüzmeye mi yoksa sutopuna mı yetenekleri var ona bakıyoruz. Sutopu ispatlanmış en zor sporlardan. Çok çalışmak gerekiyor. Hafta sonu kursiyer yüzücülerden sporcu yetiştirdik.

Kalamış bizim yuvamız. Uluslararası maç yapmamız için Engin Bora Sutopu havuzumuz var. Kalamış’ta organizasyonlar düzenliyoruz. Babalar Günü’nde 2003,2004 ve 2005’li sporcularımız babalarıyla maç yapacaklar. Biz kocaman bir aileyiz.

Spor türü ne olursa olsun bir disiplin getiriyor çocuğa. Okullar kapandıktan sonra başlayan bir yaz okulumuz var. 3 dönem, 3’er hafta. Sabah 9 gibi başlıyoruz akşam 16.30’a kadar devam ediyor. Çocuklar 1,5 saate kadar yüzüyorlar. Aradaki zaman dönemlerinde basketbol oynayabiliyorlar, drama ve satranç öğreniyorlar. Yüzme üç ana spordan bir tanesidir. Yüzmeyi biraz daha önemsiyorum. Yüzmenin yanında çocuklarımıza yoga da yaptırıyoruz. Lütfen çocukları spora yönlendirelim. Çocuğun sevdiği spor en iyi spordur. Çocuğun mutlu olması önemli.

Galatasaray U17 bayan sutopu takımı kuruldu. İzmir’de Esti’nin düzenlediği Rotary Kupası’na katılan takımımız, orada da namağlup şampiyon oldu. Kulübümüze kuruldukları yıl kupa getirdiler.

Yelken şubemiz çalışmalarına devam ediyor. Yelken yaz okulumuz var. İki haftalık periyotlar halinde yapıyoruz. Yaşa ve fiziğe dayalı bir spor yelken. Antrenörümüz İsmail Uzunlar’a çok teşekkür ederim. İki ay içinde iki kupaya katılar. Takımlarımız katıldıkları her kategoride başarılı oldular.

Galatasaray’ın kuruluş amacı Türk olmayan yabancı takımları yenmek. Bizim şube olarak amacımız Avrupa’da yer almak. Biraz vaktimiz var bunun için. Bir on sene içerisinde iyi yerlere geleceğiz. Bakü’de düzenlenen İslam Oyunları’nda 6 oyuncumuz yer aldı. Çok başarılı sonuçlar aldılar.

İslam Oyunları’nda yüzücülerimizde başarılı sonuçlar elde ettiler. Ekaterina en çok madalyayı alan oldu. Doğa, Arda ve Alpkan da birçok madalya aldılar. İslam Oyunları’nda mücadele eden yüzücülerimizden 3 tanesi bizim altyapımızdan yetişen oyuncularımız. Türker, Doğa ve Arda… Bu başarı son 2 ayda yaptıkları çalışmaların sonucu değildi, çok büyük emek harcadılar. Yüzmeye küçük yaşta başlanıyor, büyük emek veriliyor. 

Başkanımız ve yöneticilerimiz bize hep yardımcı oluyorlar. Kulübümüz maddi olarak tüm imkanları sağlıyor. Biz Yüzme Federasyonu’ndan bir şeyler bekledik. Yatırım yapılması gerekiyor. Herhangi bir federasyon, Galatasaray ile kötü olamaz. Hiçbir zaman “Bize özel, bize fazla” beklentisi içerisinde olmadık. Biz Galatasaray olarak Yüzme Federasyonu'nun yanında olmak durumundayız. Bu sene özellikle açık yaş yarışları için güzel bir yıl olmadı. Biz federasyona önerilerimizi sunuyoruz, talep ederlerse seve seve yardıma koşuyoruz. Yüzme Federasyonu gerekli düzenlenmeleri yapacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0