Eurobasket Women | Grup Maçlarının Ardından...

16 Haziran Cuma günü başlayan Eurobasket Women 2017'de grup aşaması pazartesi günü oynanan maçların ardından sona erdi. Gruplarında liderliği alan 4 takım; İspanya, Türkiye, Belçika ve Fransa çeyrek final biletini ceplerine koymayı başarırken, bu takımların rakipleri ise bugün oynanacak maçlardan sonra netlik kazanacak. 

Eşleşme ağacına göre, Sırbistan-Letonya maçının galibi İspanya ile, İtalya-Macaristan maçının galibi Belçika ile, Rusya-Yunanistan maçının galibi Türkiye ile, Ukrayna-Slovakya maçının galibi ise Fransa ile yarı finale kalmak için mücadele edecek.

GRUP MAÇLARININ ARDINDAN
Geride kalan grup aşamasının en dikkat çekici detayı kuşkusuz ki Belçika'nın grup lideri olarak çeyrek finale çıkmasıydı. Rusya'yı 76-75 yenerek grup liderliğini alan Belçika, oynadığı basketbolla da övgüyü hak ederken Emma Meesseman ve Kim Mestdgah ikilisi takımda ön plana çıktı. Takımın guard oyuncusu Julie Vanloo ise maç başına yaptığı 4.3 asist ile bu ikiliye destek veren oyunculardan oldu. Tecrübeli uzun Ann Wauters ise Meesseman ile önemli bir silah olmayı başardı pota altında. Basketboluyla takdir toplayan Belçika, çeyrek finalde İtalya ile eşleşirse bu eşleşme şüphesiz ki en dikkat çekici karşılaşmalardan biri olacak.

Maç başına en çok sayı bulan takım olmayı başaran Rusya ise liderliği Belçika'ya bıraktı ve çeyrek final için Yunanistan karşılaşacak. Devşirme oyuncusu Epiphanny Prince'in sırtladığı Rusya fizikli bir takım olmanın avantajını grup aşamasının en çok ribaund alan takımı unvanıyla taçlandırırken, grup aşamasının en çok blok yapan takımı olmayı da başardılar. 

Bu aşamada hayal kırıklığı yaratan takımlardan biri de her ne kadar kadrosunda eksikler barındırsa da Sırbistan oldu. Turnuvaya, Sonja Petrovic'in forma giymediği maçta Yunanistan'a mağlup olup şok bir sonuç alarak başlayan son şampiyon, Slovenya'yı mağlup ederek çeyrek final umudunu korusa da yarı final için limitlerini hayli zorlamak zorunda kalacaklar zira karşılarında İspanya gibi bir devi bulacaklar.

İtalya ve Ukrayna ise turnuvaya renk katan ekipler oldular. İtalya son hücumu değerlendirebilse milli takımımızın olduğu grupta liderliği alacaktı ancak çeyrek finale çıkmak için Macaristan'ı aşmak zorundalar ve bu kuvvetli bir ihtimal. Ukrayna ise İspanya'nın olduğu grupta 2. sırayı aldı. İlk çeyrekte İspanya'yı zorlamayı başarmalarına rağmen İspanya'nın muhteşem hücum performansına karşı koyamadılar ve onlar da çeyrek finale kalmak için Slovakya engelini aşmak zorunda.

DİKKAT ÇEKEN OYUNCULAR
Grup aşamasında performanslarıyla adından söz ettiren çok isim olsa da, bu isimlerin 3 tanesi listeden sıyrılmayı başardı. Bunlardan ilki, milli takımımızla aynı grupta yer alan İtalya'nın genç yeteneği Cecilia Zandalasini. 1996 doğumlu forvet oyuncusu, maç başına ortalamalarıyla double double performansını yakaladı. 3 maçta ortalama 27 dakika sahada kalan Zandalasini, aldığı süreye 18.7 sayı, 10 ribaund, 2.3 asist ve 1.3 top çalma sığdırdı. 

Listenin ikinci sırasında ise Ukraynalı skorer Alina Iagupova var. Potansiyeliyle paralel bir performans sergileyen 25 yaşındaki oyuncu, takımı sırtlayan isim oldu. Aldığı sorumluluğun üstesinden gelen Iagupova, İspanya karşısında en etkili oyununu oynasa da takımını mağlubiyetten kurtaramadı. Maç başına ortalama 34 dakika sahada kalan skorer oyuncu, 20.3 sayı, 5.7 ribaund ve 5 asist ortalamalarıyla mücadele ederken, Iagupova Slovakya karşısında da takımının en önemli kozu olacak.

Üçüncü sırayı ise Belçikalı pivot Emma Meesseman'a ayırdık. Ann Wauters ile iyi bir uyum yakalayan Emma Meesseman, takımının pota altındaki en önemli gücü konumunda yer alıyor. Grubun en önemli maçında Rusya karşısında 40 dakika oyunda kalan Emma, maç başına ortalama 37 dakika süre alırken bu süre içinde 19 sayı, 7.3 ribaund ve 1.7 asist üretti. 

POTANIN PERİLERİ DOLU DİZGİN
Son paragrafta ise milli takımımıza değinmek gerekiyor. Fransa ve Belçika ile grubunu namağlup tamamlayan 3 takımdan biri olan Potanın Perileri, İtalya'ya son topta sayı şansı vermedi ve grup liderliğini almayı başardı. Son maçta rotasyona giden Ekrem Memnun her oyuncusundan katkı almayı başarırken milli takımımız grup aşamasında sivrilen en önemli takımlardan biri oldu. İlk 2 maçta rakiplerine 60 sayı barajını bile göstermeyen Türkiye için yarı final de sürpriz olmayacak. 

Rotasyona gidilen son maçı da dahil edersek, takımımızdaki guard oyuncuların performansının ne kadar önemli olduğu oynanan 3 maçta gözler önüne serildi. Pota altındaki Quanitra'yı ne kadar dinlendirebileceğimizin yanısıra, turnuvada iyi işler yapan Tuğçe Canıtez de adından söz ettirmeyi başardı. Özellikle hücum ribaundlarında ihtiyacımızın olacağı Tuğçe ile birlikte tüm takımın çeyrek finalde varını yoğunu ortaya koyacağından şüphe yok...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0