Neresinden tutsam elimde kalıyor...

Galatasaray bir takımdan daha fazlası çoğumuz için. Başarısında bizi dünyanın en mutlu insanı yapan, kötü günlerinde ise bizi kederlendiren bir olgu. İş bu olgu bulunduğu ülkenin en başarılı en büyük camialarından biri ise, her daim başarı bizler için en büyük beklenti haline gelmekle beraber kulüp içinse yadsınamaz bir gerçek oluyor. Bugün ne yazık ki, Galatasaray kulüp bazında son yılların en kötü günlerini geçiriyor. Bu da bir çoğumuzu üzüntüye boğan bir etken oluyor.

Spor ne yazık ki Türkiye'de çok çabuk değişen düşüncelerin, egoların ve günlük başarısızlıkların etkisinde ciddi bir yanlışın içinde. Profesyonel ve kaliteli bir vizyonu Türk toplumunun hırsı ve duygusallığı ile birleştirmek belki bizi dünya çapında bir spor ülkesi yapacakken biz bu oyunun ana esasları olan profesyonellik ve vizyonu gözardı ediyoruz. Dünya spor litaratüründe yapılmaması gereken bir eylem ise bize çok önemli bir faktörü getiriyor; istikrarsızlık. İstikrarsızlık ise tek bir şeyi çağırıyor; başarısızlık.

Bugün Ergin Ataman'ın kulüpten ayrılması ve yerine Erman Kunter'in getirilmesi kuşkusuz büyük bir çoğunluğun tepkisini çeken bir olay oldu. Ergin Hoca'nın ardından bu kadar tepki; Erman Kunter'e karşı da alınmış bir cephe görünüyor. Daha şimdiden sancılı geçecek bir sezonun habercisi benim için. Bu bile yönetimin vizyonsuzluğunu gözler önüne sermekte. Yazık, yaklaşık 13 ay önce bize Avrupa'nın ikinci büyük kupasını kazandıran kişi bugün kulüpte yöneticiler ve son senelerde saygı yitiren ultrAslan taraftar grubu tarafından istenmeyen adam oluyor. 

Üzgünüm, çünkü Ergin Ataman derinden Galatasaraylı olduğuna inandığım ve bunu belli eden bir antrenördü. Bugün yöneticilerden bir zatın açıklamasına göre Ataman kulübe 55 milyonluk bir zarara yol açmıştı, kulübe tarihinde hiç göremediği bir Avrupa Kupası getirmekten öte.. 

Ergin Ataman ile beş sezon geçirdik. İtiraf etmeliyiz, son senelerde bizi en çok heyecanlandıran Galatasaray Basketbol Takımı, Oktay Mahmuti'nin yaktığı kıvılcımdan sonra kendisi tarafından izlettirildi. Euroleague heyecanı, dolu ve ateşli tribünler bir yere dursun, takımın belli olan potansiyelinin çok üzerine çıkması bile devleri ekarte etmesine yetmiyordu. Fakat Ergin Hoca Galatasaray için savaşmaktan hiçbir zaman vazgeçmedi, bunu ben gördüm.

Bana göre Ataman'ın kulüp içinde dört tane önemli donesi oldu. Birincisi uzun yıllar sonra gelen lig şampiyonluğunun mimarı olması idi. O şampiyonluğa hasret kalmıştık açıkçası. İkincisi her türlü adaletsizliğin döndüğü final serisinde takımın final maçına çıkmaması idi. Ergin Ataman bu tür durumlarda Galatasaraylı duruşunu bozmadan benim takdirimi kazanan davranışlarda bulundu hep. Üçüncüsü Eurocup şampiyonluğu ve EL yönetimine gönderdiği mesajdı. Tarihimizin ilk Avrupa zaferi gerçekten önemi büyük bir başarı oldu. Sonuncusu ise bu sezon başı hocanın önüne konan bütçe ve bunun verimli değerlendirilememesi oldu. Bunun sonucunda ise belli ki Ataman'ın başarısızlığını kovalayan kitle ki buna ultrAslan da dahil herkesin tek elden hocaya yüklenmesi ve dağılma süreci oldu.

Doğru ya, bir sezon önce Eurocup Şampiyonluğu'nda bizleri göklere çıkaran adamın en ufak başarısızlığını kovalayıp bir sezon geçmeden kendisine "istifa" diye seslenmek bizlere yakışırdı.

Olmaması gereken bir durumdu ama basiretsiz bir yönetim, kendisine arka çıkan bir taraftar grubu ile iyi yönetilemeyen bir süreç sonucu ayrılık geldi. Bana göre yarım kalmış bir hikaye bu. Ergin Hoca belki bu yönetim ile kendi kariyerini de zor bir şekilde sürdürüyordu, bunu da göze almış olacak ki bu sezon ücret almadan çalışmayı dahi kabul ettiğini açıklıyor. Kulüpte Galatasaray uğruna faydalı şeyler yapabilecek adamları barındırmak, onları desteklemek en başta bizim görevimiz. Umarım yolumuz Ergin Hoca ile bir şekilde tekrar kesişir; kesişecektir de.

Armanın başarısı için sarf ettiği çaba, emekleri var Ergin Ataman'ın. Renkler uğruna sıktığı yumruğu hırsını temsil ediyordu. Zorlu deplasmanlara göğsünü gererek girmesi ise cesaretini. Kendisine bizzat, bu beş sene için teşekkür ediyorum. Elbet bir gün yeniden bir  araya geleceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0