Oyuncularımız milli takımda neler yaptı?

Kadromuzda yer alan beş futbolcu Selçuk İnan, Ahmet Çalık, Semih Kaya, Fernando Muslera ve Wesley Sneijder ülkelerinin milli takımlarına davet edilmişti. Bu futbolculardan Semih Kaya ve Ahmet Çalık milli takımımızda forma şansı bulamadı.

SELÇUK İNAN
Milli takımımızın Makedonya ile yaptığı hazırlık karşılaşmasına yedek başlayan Selçuk, oyuna sonradan girdi. Olcay Şahan yerine oyuna giren Selçuk, 0-0 biten karşılaşmada 45 dakika sahada kaldı. Milli takımda yaşanan skandalların eşiğinde oynanan 2018 Dünya Kupası Elemeleri I grubu 6.maçında ilk 11'de çıktı. Milli takımımız kazanmak zorunda olduğu Kosova deplasmanında Volkan Şen, Cengiz Ünder, Burak Yılmaz ve Ozan Tufan'ın ayağından bulduğu gollerle 4-1'lik skorla galip ayrılırken, Selçuk 90 dakika sahada kaldı. Cengiz Ünder'in attığı golün asistini yapan Selçuk, karşılamanın en çok topla buluşan(102), en çok pas yapan ismiydi.(90)


WESLEY SNEİJDER

Ülkesinin Fildişi Sahil'i ile oynadığı ve 5-0 kazandığı hazırlık karşılaşmasına yedek başlayan Wesley Sneijder, 70.dakikada oyuna dahil oldu. Sneijder, doğum gününde oynanan 2018 Dünya Kupası Elemeleri A grubu 6.maçına ilk 11'de çıktı. Hollanda sahasında Lüksemburg'u 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederken, Sneijder ülkesinin 2.golünü atıyordu. Doğum gününde gol sevinci yaşayan Sneijder, Lüksemburg karşılaşmasıyla beraber Hollanda milli takımı tarihine de adını yazdırdı. Wesley Sneijder, Lüksemburg maçıyla beraber milli takım formasını 131 kez terleterek, Edwin van der Sar'ı geride bıraktı ve Hollanda milli takım tarihinin en çok forma giyen futbolcusu oldu.

FERNANDO MUSLERA 
Fernando Muslera ülkesinin İtalya ile oynadığı hazırlık maçında 90 dakika kaledeydi. Uruguay bu karşılaşmada Jose Gimenez(kendi kalesine), Eder ve De Rossi'nin gollerine engel olamayınca İtalya'ya 3-0 mağlup oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0