Potanın Perileri'nin Eurobasket Yolu...

16 Haziran Cuma günü başlayacak olan Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda B Grubu'nda yer alan Potanın Perileri, grupta Belarus, İtalya ve Slovakya ile mücadele edecek. Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nın ardından basketbolu bıraktığını açıklayan Nevriye Yılmaz'ın yanısıra milli takımımızın sisteminde önemli bir yer tutan Lara Sanders da Eurobasket'te forma giymeyecek bir diğer isim olurken, Lara Sanders'ın yerine Yakın Doğu Üniversitesi'nde 3 kupalı bir sezon geçiren Quanitra Holingsvorth kadroya dahil edildi.

Turnuvada 'ikiz kuleler'den yoksun mücadele edecek milli takımımız bu değişimle zaman zaman yeni bir oyun planını da gündeme getirecek. Sanders ve Nevriye gibi iki statik ancak özellikle orta mesafe şut yüzdesi ve pota altında etkili oyuncunun yerine bu turnuvada Quanitra Holingsvorth gibi tempo seven, atletik ve pota altını domine edebilecek bir uzunla boy göstereceğiz. YDÜ'de mükemmel bir sezon geçiren Quanitra, form grafiği olarak da şu an en üst seviyede. Onun çember savunuculuğuna da oldukça ihtiyaç duyacağız.

Aslında milli takımla ilgili teknik olarak konuşulabilecek çok konu var. Bunlardan biri de Potanın Perileri'nin yaşadığı skorer kısa forvet eksikliği. Bu yüzden Bahar Çağlar'ı sıkça 3 numarada göreceğiz, Ekrem Hoca da 3 uzunlu sistemi kullanmayı seven bir koç ancak Bahar skor bulamazsa takımın devreye sokabileceği bir forvet bulmak oldukça güç olacak. Hazırlık aşaması bir ölçü değil elbette ancak gördük ki Cansu da Tuğçe de pek iyi verim veremediler.

Uzun oyuncularımız değişti ancak sıkıntı yaşamadığımız bölge ise guard oyuncularımız. Belki skorer bir şutör guarda sahip değiliz ama özellikle Işıl ve Birsel'in aynı anda sahada olduğu anlarda oyun zekamız katlanıyor. Nitekim Olcay da YDÜ'nün önemli parçalarındandı, Pelin çok yetenekli bir genç oyuncu, Ayşe Cora da uzun süredir uluslararası arenada önemli tecrübe kazandı. Özellikle Birsel ve Işıl'ın asist özelliklerini Quanitra'nın devrilmelerinde çok iyi kullanmaları gerekiyor. Tabii kısalarımızdan gelecek skor katkısını da göz ardı etmemeliyiz, potaya gidişler çok önemli. Boyalı alanda rakibe ne kadar zorluk çıkarırsak kazanma şansımız o kadar artacak zira yüzdeli dış şut atarak maç kazanabilecek bir takımımız yok.

Tilbe Şenyürek'e de bir paragraf ayırmak gerekiyor. BOTAŞ'ta geçirdiği iyi ve istikrarlı sezonların ardından Fenerbahçe'ye transfer olan pivot, Nevriye'nin basketbolu bırakmasının ardından milli takımda sürelerini arttırmaya başlayacaktır. Tilbe'nin bu sürelerde özellikle savunmada göstereceği direnç, milli takımımızın Eurobasket'te alacağı dereceyi belirleyecek detaylardan biri olacak.

Ekrem Memnun'un önderliğinde ilk hedef gruptan lider çıkmak, sonra belki bir madalya... Neden olmasın? Zorlu Eurobasket yolculuğunuzda başarılar Potanın Perileri...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0