STSL | Eziyet bitiyor..

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta deplasmanda Alanyaspor'u 3-2 mağlup eden Galatasaray, ligin son haftasında Türk Telekom Arena'da Konyaspor ile karşılaşacak. 3 Haziran Cumartesi günü saat 17:00'da oynanacak olan mücadeleyi Halis Özkahya yönetecek. Karşılaşma öncesi iki takımın son durumları, bilgiler ve istatistikler şu şekilde..


SEZONU 2 HAFTA GEÇ AÇMAK İÇİN..

Süper Lig'de geride kalan 33 hafta sonunda 19 galibiyet - 4 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 61 puan toplayan Galatasaray, sezonu 2 hafta geç açma hakkını sağlayacak olan üçüncülüğü elde etmek istiyor. Konyaspor'un Ziraat Türkiye Kupasını kazanmasının ardından üçüncü olsa bile UEFA Avrupa Ligine katılmak için 2 ön eleme oynaması gerekecek olan takımımız, 4. olursa bu ön eleme sayısı 3'e çıkıyor ve sezonu 2 hafta daha önce açıyor. 3. olan takım ilk ön eleme maçına 27 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde çıkacakken, 4. olan takım ise 13 Temmuz-20 Temmuz tarihlerinde çıkacak. Son haftaya Fenerbahçe ile aynı puanda giren takımımız, ikili averajda geride olduğu için Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini beklemekten başka çaresi bulunmuyor. ''Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.'' atasözünü kafiyesiz olsa da ''Tekdir ile uslanmayanın hakkı Haziran'da koşmaktır.'' çevirmek mevcut durumda doğru olur diye düşünüyorum.

PODOLSKİ'YE VEDA
Geçtiğimiz sezon başında Arsenal'den 2.5 milyon Euro'ya transfer edilen Lukas Podolski, Galatasaray formasıyla son maçına çıkıyor. Gelecek sezon Japonya'nın Vissel Kobe takımında forma giyecek olan Alman yıldız, Galatasaray formasıyla 2 sezonda toplam 74 resmi maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 34 gol atıp, 17 asist yaparak takıma büyük fayda sağladı. Galatasaray ile geçirdiği 2 sezonda bir Türkiye Kupası, bir de Süper Kupa kazanan Poldi, bu süreçte ne yazık ki lig şampiyonluğu yaşayamadı. Galatasaray'da geçirdiği 2 sezonda sadece sahadaki futbolu değil, saha dışındaki samimi tavırlarıyla da taraftarın sevgisini kazanmayı başardı. Galatasaray'ın olduğu her yerde bulunan Poldi'yi kimi zaman Abdi İpekçi'de kimi zaman ise U-19 takımının maçını izlerken görmeniz mümkündü. Danke Poldi! 

İÇ SAHADA HİÇ KAYBETMEDİK
İki ekip Süper Lig'de bu zamana kadar toplam 31 kez karşılaştı. Takımımız bu maçların 24'ünü kazanırken 5'i beraberlik sonuçlandı. Rakibine sadece 2 kez yenilen takımımız, sahasında ise rakibine hiç yenilmedi. Galatasaray sahasında 15 kez karşılaştığı Konyaspor'u, 13 kez mağlup etmeyi başarırken, 2 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Öte yandan hafta içinde Ziraat Türkiye Kupasını kazanmayı başaran Konyaspor, ligde oynadığı son yedi maçının sadece birini kazanabildi (2B 4M).

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0