Süper Lig tamamlandı!

TFF'nin bu sezon 'Turgay Şeren Sezonu' ismiyle oynattığı 2016-2017 Spor Toto Süper Lig hafta sonu oynanılan karşılaşmalarla birlikte tamamlandı. 34 haftalık maraton sonunda 77 puanla ligi zirvede tamamlayan Beşiktaş kulüp tarihinin 15.lig şampiyonluğuna ulaşıp logosuna üçüncü yıldızı eklerken; Çaykur Rizespor - Gaziantepspor ve Adanaspor ligden düşen takımlar oldu. Süper Lig'de sezonu 23 golle tamamlayan Vagner Love (Alanyaspor) gol kralı olurken, 15 asist yapan Wesley Sneijder (Galatasaray) asist kralı olarak sezonu tamamladı.

2016-2017: AVRUPA'DA BEŞ TAKIM
34 haftalık maraton sonucunda 77 puanla ligi şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde direkt olarak grup aşamasına katılırken; ligi 73 puanla ikinci sırada bitiren Başakşehir kulüp tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turlarında boy gösterecek. Üçüncü öneleme turunda mücadele edecek olan Başakşehir, bu turu geçmesi halinde grup aşamasına kalabilmek için play-off oynayacak.  Süper Lig'de topladığı 64 puan ve 28 gol averajının yanı sıra ikili averajda da Galatasaray'ın üzerinde yer alan Fenerbahçe ligi üçüncü sırada tamamlarken, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde üçüncü öneleme turundan itibaren mücadele edecek. Ligi dördüncü sırada tamamlayan Galatasaray ise, daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere UEFA Avrupa Ligi'ne ikinci öneleme turundan katılacak. Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon olan Atiker Konyaspor ise statü gereğince UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından katılacak.

DÜŞENLER VE YÜKSELENLER
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonun ardından ligden düşen 3 takım resmen belli oldu. Ligden düşmesi haftalar önce belli olan Adanaspor ve Gaziantepspor'un yanı sıra, son hafta müthiş bir trajediye sahne olurken Çaykur Rizespor ligden düşen üçüncü takım oldu. Gelecek sezon Süper Lig'de mücadele edecek olan takımlar ise; TFF 1.Lig'de şampiyonluk sevinci yaşayan Sivasspor ve normal sezonu 2.sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor'un yanı sıra play-off aşamasında şampiyon olan Göztepe lige yükselen üçüncü takım oldu.

GOL KRALI: VAGNER LOVE, ALANYASPOR
Sezon başında 500 bin Euro bedelle Fransa’nın Monaco takımından Aytemiz Alanyaspor’a transfer olan Brezilyalı golcü Vagner Love, ligde oynadığı ilk 7 maçını golsüz geçirmesine rağmen geride kalan haftalara 23 gol sığdırarak ligin ’gol kralı’ unvanına sahip oldu. Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun ise ligin son haftasında oynanan Osmanlıspor karşılaşmasında 2 gol kaydederek 20 gole ulaştı ve Vagner Love’ın arkasından bu alanda ikinci sırada yer aldı. Gol krallığında üçüncü sırada ise Antalyaspor’un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto’o bulunuyor. 30 maçta 18 gol atan 36 yaşındaki futbolcu, ligde takımının hücum yönünü sırtlayan isim olarak da dikkat çekti.

ASİST KRALI: WESLEY SNEIJDER, GALATASARAY
Sezon içerisinde zaman zaman eleştirilerin odak noktası haline gelen Galatasarayın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder sezon sona erdiğinde asist krallığı sıralamasında zirvede yer aldı. Sezonun son bölümünde önemli bir oyun ortaya koyan ve hücum anlamında takımı adeta ileriye taşıyan Hollandalı yıldız, geride kalan maçlarda 15 asist yaparak Türkiye'deki kariyerinde ilk kez asist krallığına ulaştı. Hollandalı yıldızı takip eden isim ise, 13 asist yapan Beşiktaşlı hücum oyuncusu Ricardo Quaresma olurken; Kayserispor forması giyen Deniz Türünç ve Fenerbahçe forması giyen Jeramain Lens yaptıkları 11 asist ile üçüncü sırada yer aldı.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0