Ali Ece: Mariano üst düzey bir sağ bek..

Transfer döneminde dördüncü imzasını attırmaya hazırlanan Galatasaray, savunmanın sağ tarafına Sevilla'nın tecrübeli sağ beki Mariano'yu katmak üzere.. İspanyol ekibi ve 31 yaşındaki Brezilyalı tecrübeli oyuncu ile her konuda anlaşan takımımız transferi her an resmiyete bağlayabilir. Galatasarayımızın resmi açıklamaya hazırlandığı yeni transferini yorumcu Ali Ece değerlendirdi. Ali Ece'nin değerlendirmesinin tamamı şu şekilde..

Mariano çok iyi bir sağ bek. Brezilya milli takımında 2 defa oynadı çünkü Dani Alves'e takıldı. 2016'daki UEFA finalinde Liverpool - Sevilla maçında Mariano bir çıktı ileri, Liverpool'un sol bekinden bir daha haber alınamadı. Uğur Boral'ın Sevilla'da Dani Alves'i çökertmesi gibi değil, bu oyuncu Sevilla'nın başarılarında uzun yıllar önemli rol oynadı. Sevilla için çok önemli oyuncu. Sevilla, Türkiye'de olsa şampiyon olurdu böyle örnek vereyim.

Sevilla'nın en önemli noktalarından birisi sağ kanadıydı. Galatasaray'ın uzun zamandır iyi sağ beki yok. Sabri'nin gençliğinde oynadığı iyi maçlar sonrasında vefa sebebiyle duygusal sebeplerden Sabri'nin kredisi yüksekti. Mariano, Sabri'nin çok üstünde bir sağ bek. Tarık Çamdal ile kıyaslanmaz bile. TFF Başkanı, Tark'ı çok beğeniyor ona saygı duyuyorum ama karşılaştırmayalım Mariano'ya çok ayıp olur. Eboue iyiydi ama disiplin sorunları vardı. Savunmada da disiplin problemleri yaşıyordu.

Mariano çok sıkıntıda kalınca stoperde de oynayabiliyor. Mariano'da fizik de var, teknik de var. Brezilya milli takımında 2 kez oynamak ayıp değil önünde yıldızlar vardı. Ama Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın, Galatasaray'ın sağ beki Türk olacaksa Türk milli takımının iki sağ bekinden birisi olmak zorunda. Altınordu'nun sağ bekini beğeniyorum ama Galatasaray'da şu an hazır, pişmiş oyuncuya ihtiyacı var. Maaş konusu sıkıntı ediliyor ama Galatasaray'da bazı oyuncular var o maaşları asla hak etmiyorlar. 3 yılda 6.4 milyon Euro alacak ama takımda 2 milyon euro alan oyunculardan 5-6 katı daha yetenekli oyuncu olduğunu söyleyeyim. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0