Belhanda'yı taraftarın önüne atmak..

Yeni sezon öncesi alışagelmişin dışında bir harekete imza atarak 3 önemli ismi sezonun ilk yurt dışı kampına yetiştirmeyi başaran Dursun Özbek yönetimi, gerek takımdan ayrılan gerekse takıma katılan oyuncular konusunda gösterdiği başarılı performansın ardından normale dönmüş durumda.. Wesley Sneijder üzerinden yaratılan gereksiz spekülasyon ve sonrasında yaşanan süreçle birlikte, bonuslarla birlikte 10 milyon euro bonservis ödenen yeni transfer Younes Belhanda gün itibariyle taraftarla karşı karşıya bırakıldı. Galatasaray formasıyla sadece 45 dakika forma giyen Faslı yıldız oyuncuya sosyal medyadan tepkiler var. Bunun sebebi ise, Dursun Özbek yönetiminin işgüzarlığı!

Geçtiğimiz sezon sonundan itibaren Galatasaray'da devam eden bir Wesley Sneijder bilmecesi var. Yönetim her ne kadar Hollandalı yıldız oyuncuya mobbing yaparak takımdan kendisinin ayrılmasını sağlamaya çalışsa da, basın karşısında her seferinde farklı beyanatlar veriliyor. Wesley Sneijder hiç kuşkusuz Galatasaray'dan büyük bir isim değil.. Kendisiyle çalışmak istemediğinizi, planlarınızda olmadığını belirtir ve kulüp bulmasını söylersiniz. İyi veya kötü, bazı şartlarda bunu da gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında da hak ettiği şekilde Sneijder'a veda eder ve yollarınızı ayırırsınız. Dünyanın her yerinde bu tür ayrılıklar yaşanabilir, bu çok normal. Ancak mevcudiyette Galatasaraylı yöneticilerin izlediği yol bambaşka.. Wesley Sneijder sezon sonunda milli takıma gitmesinin ardından yetkililerle görüşerek izin süresini belirliyor. Bu süre içerisinde Galatasaray sezonu açıyor, Slovakya'da ilk kampa gidiyor ve 32 yaşındaki Hollandalı oyuncu kendisine söylenen tarihte İstanbul'da oluyor. Bu noktada Sneijder'a kızılacak bir nokta yok, keza oyuncu sizden bir izin tarihi aldıysa ve bu tarihe kadar iznini yapıyorsa kendisi değil; ona o tarihe kadar izin veren sizler suçlusunuz. Ancak, siz oyuncuya o tarihe kadar izin vermezseniz ve oyuncu kafasına göre bir tarihte gelirse, işte o zaman sorunlu profil oyuncunun kendisi olacaktır. Her türlü ağır yaptırımı da uygulayabilirsiniz, en doğal hakkınızdır. Ancak eğer siz oyuncuya belli bir tarihe kadar izin veriyorsanız bunun sebebini açıklamalı ve basındaki satılık kalemlerinize her gün bu konu hakkında haber yaptırmamalısınız. Taraftarı da bu konuda "kasten" yanlış yönlendirmemelisiniz. İzni veren siz, şikayet eden siz ve taraftarı yönlendirmeye çalışan, kamuoyu yaratmaya çalışan yine siz.. En baştan izin vermeyip, "tüm takım şu tarihte burada olacak eğer olmazsanız cezası bellidir." denilse hiç sorun olmayacak. 

Wesley Sneijder sorununu çözmek yerine kartopu misali katlanarak büyümesini sağlayan Dursun Özbek ve futbolu yönetenler, geride bıraktığımız hafta içerisinde son derece amatör bir harekete imza attılar. Östersunds elemesi için UEFA'ya teslim edilen listede Wesley Sneijder'ın adı - kamp sürecinde yer almaması ve hazır olmaması nedeniyle gayet doğal bir şekilde - yer almıyordu. Buraya kadar herhangi bir sorun yok.. Ancak oynanılan hazırlık karşılaşmasında yıldız oyuncunun 10 numaralı forması yeni transfer Younes Belhanda'ya verildi. Yani bir nevi Sneijder'a rest çekildi. Yeni transferler dahil olmak üzere ve gelecek sezon için forma numarasını değiştiren tüm oyuncular "yeni numaraları" ile oynarken, Diosgyor karşılaşmasında Younes Belhanda sırtına 10 numaralı formayı geçirerek sahaya çıktı. İşte sorun burada patlak verdi.. Faslı oyuncu bir kaç gün önce verdiği röportajda "Sneijder ayrılırsa 10 numaralı formayı giymek isterim." açıklaması; yönetim tarafından sürekli olarak yaratılan "Sneijder gidecek." algısı sonucunda tepki gösteren taraftar hıncını Younes Belhanda'dan çıkarttı. Faslı oyuncunun 10 numaralı formayı giymesi demek Hollandalı yıldızın gönderilmesi demek anlamına getirildi, ki mevcut süreçte yaşananlar göz önüne alındığında bunun düşünülmesi kadar doğal bir şey olamaz. Galatasaray taraftarının en sevdiği isimlerin başında gelen Sneijder'a yapılanlar sonrasında Belhanda'ya 10 numara verilince, taraftar sosyal medyada örgütlenerek binlerce mesaj attı. Belhanda daha sahaya çıkmadan, Galatasaray formasıyla 90 dakika oynamadan "sırf yönetim aklı sıra birilerine rest çekecek diye" forma numarası yüzünden taraftarla karşı karşıya getirildi. Gün itibariyle Wesley Sneijder'ın takımda kaldığını açıklaması üzerine, bir kez daha Younes Belhanda'ya gereksiz bir şekilde yüklenildi ve Faslı oyuncu gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabını (Instagram) kapattı. Bakın tekrar ediyorum, gelen tepkiler ve mesajlar üzerine hesabını kapattı. Galatasaray'ın yeni transferi "taraftarın kendisine gösterdiği tepki nedeniyle" hesabını kapattı. Cümledeki saçmalığı bulunuz.

Peki bugün için Belhanda ne yaptı? Şampiyonluğu kaçıran penaltıyı dışarıya mı vurdu? En önemli maçta rakibine tekme atıp kırmzı kart mı gördü? Ne yaptı da Belhanda'ya tepki gösteriliyor? Suçunu bilen var mı? Yok! Çünkü adamın suçu günahı yok.. 10 milyon euro bonservis bedeli ödenen oyuncu, Dursun Özbek ve futbolu yönetenlerin Sneijder'a rest çekmek için kendisine 10 numaralı forma verilmesi nedeniyle taraftarla karşı karşıya getirildi. Taraftarın tamamı veya değil, yada sadece bir kısmı.. Hiç farketmez. Durduk yere siz bir oyuncuyu taraftarın önüne atamazsınız. Bunun adı iş bilmezlik veya yönetememe değil; ahmaklıktır. Aferin, sevgili yönetim.. Kendi kendinize kaos yaratmak, düzgün giden işleri bozmak veya çomak sokmak konusunda üzerinize rakip tanımıyoruz!

Wesley Sneijder, Younes Belhanda, Bafetimbi Gomis veya diğerleri.. Galatasaray arması için mücadele eden her oyuncuyu daha sezonun başında - yaz kampında taraftarın önüne atmak takıma zarar verir. Taraftara düşen en büyük görev, başarısızlıkla geçen son 2 senenin ardından tüm oyunculara sahip çıkmak.. Saçma sapan spekülasyonlarda gaza gelip, yönetimin satılık maşalarının kasıtlı haberlerinin gazına gelip "yine kendi oyuncumuza" saldırmaması gerekiyor.. Belhanda da, Sneijder da, diğerleri de bizim.. Başka Galatasaray yok!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0