Brezilya'da Temsil Edilen Bayrak

Bugünlerde gündem malum yoğun. Öncelik transferler elbette. Her sezon öncesi olduğu gibi bu sezon öncesi de taraftarın içini bir heyecan kaplıyor; geçtiğimiz sezon her ne kadar berbat geçmiş ve mevcut yönetimden memnun olmasak da. Transferler bir yana dursun, Sinan Güler ayrılığı da hem çoğu kişi arasında fikir uyuşmazlığına sebep oldu; hem de gündemi oldukça meşgul etti.

Ben size tamamen farklı bir şeyden bahsetmek istiyorum. Geçtiğimiz yıl sonuna doğru ilk defa haberini yaptığımız ve tanıtmaktan memnun kaldığımız Galatasaray Voleibol oluşumu güzel işler yapmaya devam ediyor. O zamanlar ufak çaplı bir ilgiye maruz kalsa da sonraki aylarda unutulup giden bir oluşum bu. Hatırlamayanınız veya bilmeyeniniz olursa belirteyim; Galatasaray Voleibol, Brezilya'da Felipa Lima ve arkadaşlarının kurmuş olduğu bir voleybol akademisi. Çeşitli yaş gruplarında takımları olan bu akademi Galatasaray ve Türkiye sevgisini büyüterek Brezilya'ya da bir şekilde bu ismi yayıyorlar. Daha fazlasını okumak isteyenler için akademinin kurucusu Felipe ile yaptığım özel haberi buraya ekliyorum.

Bugün paylaşmak istediğim şey ise yine Felipe ile konuşmamda geçen güzel bir etkinlik. Akademi, bulundukları bölgede ufak çaplı bir voleybol turnuvası düzenlemiş. Hemen hemen hepsi Brezilyalı voleybolculardan oluşan ekip çeşitli ülke takımları olarak gruplaşmış ve bir "Ülkeler Turnuvası" yapılmış. Türkiye'nin elbette es geçilmediği bu turnuvada ülkemiz adına Allan, Julio, Mauricio ve Washington adlı dört sporcu mücadele etmiş. İlk turda ABD, Meksika, Porto Riko ve Arjantin'e karşı galip gelen takım, sadece bir karşılaşmayı İran takımına karşı kaybetmiş. Bunun sonucunda yarı finale çıkmaya hak kazanan ekip, Rusya takımı ile oynanan maçta 2.07'lik boylu Emerson adlı sporcuyu durduramamış ve üçüncülük/dördüncülük maçına kalmış. Bu maçta da İsrail takımı ile eşleşen Türkiye'yi temsil eden takımımız 25-21'lik skor ile rakibini geçmiş ve bronz madalyayı elde etmiş. Fotoğraf da Türkiye takımını temsil eden Brezilyalı voleybolcular.

Bu harika bir haber. O zamanlar da bahsetmiştim. İşin resmi tarafı bir tarafa, bu insanlar Galatasaray'ın adını duyuruyorlar. Ben de bu konudan oldukça memnunum. Kısa bir zaman önce ufak bir oluşum olarak bu işe girişen akademi şimdi yoluna emin adımlar ile büyüyerek devam ediyor. İşin bir güzel tarafı daha da; Felipe ile konuşurken kendisi bana haberi "Türkiye ev sahipliği yaptığı turnuvayı üçüncü bitirdi, tebrikler!" olarak veriyor. Belirttiğim gibi, Galatasaray armasına büyük bir sevgi duyuyorlar. Türkiye ismini seviyorlar ve yayıyorlar. Bundan herhangi bir çekinceleri yok.

Felipe'nin bizlerden beklentisi, akademilerine biraz da olsa ilgi gösterilmesi ve bu sayede hem Brezilya hem de Türkiye'de bilinirliğin artması. Kulüp isminin, armasının yayılması ile ilgili çok önemli ve güzel bir oluşum bu. Bence desteği hak ediyorlar.

Teşekkürler, tebrikler ve alkışların en büyüğü Galatasaray Voleibol ailesine!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0