Dursun Özbek: Önümüzdeki senelerin takımını kurmak zorundayız..

Geride kalan 2 sezon içerisinde başarısız bir süreci geride bırakan Galatasaray'da başkan Dursun Özbek bu sabah saatlerinde Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Ali Sami Yen Arena'da gerçekleştirilen toplantı Anadolu Ajansı tarafından canlı olarak aktarılırken, başkan Özbek yeni sezon öncesi transfer çalışmalarından takımdan ayrılan oyunculara kadar bir çok konuda görüşlerini paylaştı. Dursun Özbek'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Özbek, açıklamalarına bir anmayla başlayarak, "Efsane kalecimiz Turgay ağabeyin birinci ölüm yıl dönümü. Dolayısıyla Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun, hem de ailesine sabırlar diliyorum. Galatasaray olarak ailesinin acılarını paylaşıyorum. Turgay ağabey okulda Galatasaray aşkını öğreten, Galatasaray'ı nasıl sevmek gerektiğini öğreten biri. Yakından seyretmiştim. Örnek bir Galatasaraylı." dedi.

Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli'nin transfer gündemlerinde olduğunun hatırlatılarak İstanbul'a yeni uçakların inip inmeyeceği yönündeki soruya Özbek, "Evet uçaklar inmeye devam ediyor. Geçen seferki ifademde zamanlama hatası oldu, 'Önümüzdeki hafta' dedim. Taraftarlardan özür diliyorum. Bir hafta gecikme oldu. Zaman dilimi vermeden, geleceğin, önümüzdeki 3-5 senenin takımını kurmak durumundayız, bu itibarla da takımda bayağı yenileme söz konusu. Onun için Galatasaray'a yakışan, hem sportif performansı hem de kişiliği niteliğinde futbolcuları kadroya katmaya devam ediyoruz. Sezon sonu itibarıyla teknik heyetten bir rapor aldık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde önümüzdeki sezonlarda Galatasaray'a hizmet edecek, eksiklerini giderecek futbolcuların listesini verdik." ifadelerine yer verdi.

Sarı-kırmızılı takımın Slovakya'daki kamp çalışmalarıyla ilgili izlenimlerini aktaran Dursun Özbek, "Takımda çok iyi bir uyum var. Çok yoğun bir çalışma içindeler. Hatta bir günde üç günlük çalışma yoğunluğu içinde olduğunu söylüyorlar. Keyifle ayrıldım. Sayın Büyükelçimiz de oradaydı, kendisine teşekkür gönderiyorum. Bizimle ilgilendi. Her şey Galatasaray için çok güzel, inşallah sezonda da çok iyi sonuç alacağız." ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek, futbol takımının teknik direktörü Igor Tudor'dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Tudor'un çok enerjik bir teknik adam olduğunu anlatan Özbek, "Tudor'da en çok beğendiğim şey, çok enerjik biri olması. Çalışmaktan yorulmuyor. Futbolcusuyla ikili ilişki içinde. Kamptaki durumu biz biliyoruz, keşke kamera takıp onları çekseydim. İnsanlarla yakından ilgilenen bir antrenör. Sadece sahada da değil. Takımın 12. oyuncusu çerçevesinde olaya giren birisi. Enerjiyi takımın bütünlüğü için ortaya koymak ve hep kuvvetli olmak zorundasınız. Bu inançta bir antrenör. Biz bunu kendisinde gördük. Tudor'un ekibi de aynı şekilde. Futbolcularla da konuştuk. Tudor, Galatasaray'a yakışan bir antrenör. Enerjisi ve dinamiği bütün futbol takımına yansıyor." ifadelerini kullandı.

Galatasaray başkanı Özbek, takımdan ayrılan Sabri Sarıoğlu, Armindo Bruma ve Lukas Podolski hakkında da yorumda bulundu. Sabri'nin 19 yıl Galatasaray'a hizmet ettiğini hatırlatan Özbek, "Sabri, altyapıdan gelmiş, Galatasaray'ın bağrından doğmuş birisi. Taraftarın şunu anlaması lazım; Sabri çok iyi bir Galatasaraylı. Geldiğimiz noktada Galatasaray'ın bundan sonra futbol oynama şekliyle ve başarı projesiyle bu hizmetlerin bir sonu oluyor. Herkesin buna saygı göstermesi lazım. Bunun tek bir amacı var, çok daha iyi futbol oynamak. Aşağı yukarı 5-6 yıldır hizmet veren bir takımımız var. Bu sürede 3 lig şampiyonluğu kazanıldı, Süper Kupa, Türkiye Kupası almış başarılarla dolu bir 5 yıl var. Bu, bir yerde sporcuda doymuşluğu da getiriyor. Dünyada bütün takımlar belli süreçten sonra yenilenmek, yeni heyecanlar oluşturmak peşinde oluyor. Galatasaray'ın şimdi politikası bu." sözlerini aktardı.

Bruma'nın Almanya'da, Podolski'nin ise Japonya'da kariyerlerine devam etmek istediklerini kaydeden Özbek, "Bruma önemli bir oyuncumuzdu. Podolski de kendi kariyer planlamalarını yaptı. Birbirine benzeyen olaylar. Podolski başarılı 2 sene geçirdi ve Japonya'ya gitmek istedi. Ne diyeceksiniz. Çok da seviliyordu. Bruma, 'Dört senedir oyuncunuzum, bana müsaade edin, Almanya'da oynamak istiyorum.' dedi. 'Biz senin Japonya'ya, Almanya'ya gitmeni istemiyoruz.' demek Galatasaray'a yakışır mı. Her iki tarafın da menfaati korunur, 'Kazan kazan.' durumu olursa Galatasaray bunu masada tartışır. Galatasaray'ın menfaatini yok sayarak kimseyi bir yere göndermeyiz." şeklinde görüşlerini aktardı.

Kombinelerin yüzde 55'ini sattıklarını söyleyen Özbek, "Taraftarımıza bu konuda teşekkür ediyorum. Teşekküre layık bir hareket yaptılar. UEFA'dan men edilen bir travmanın içindeydik. UEFA nezdinde ilk defa biz FFP'den men edildik. Sebebini tartışmayalım. Biz bu travmanın içinde takımı dik tutup çaba sarfettik. 2 yıldaki başarı eksikliğinin başında men cezası yatıyor. UEFA'da sıkıntı yok işte, haftaya maç var Avrupa için şimdi bazı Galatasaraylılar'dan özür bekliyorum, ceza alacak demişlerdi" ifadelerini kullandı.

17 Yaş Altı Milli Takımı'nda önemli başarılar yakalayan 4 genç oyuncunun Slovakya kampına gittiğini ve büyük bir heyecan oluşturduklarını aktaran anlatırken "Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynayan 17 Yaş Altı Milli Takımı'nda ilk 11'de oynayan 7 Galatasaraylı vardı. O 7 kişiden 4'ünü kampa götürdük. Kampta en çok sevilen en çok sivrilen bu 4 isim. Büyük bir heyecanları var. Altyapı bazında bir sürü değişikliklerimiz var. Altyapıyı da değerlendirerek Galatasaray'a uzun yıllar hizmet edecek takım kurma peşindeyiz. Aksi takdirde emekli olacak insanlar seyirciye heyecan vermiyor. Yeni yıldızlar görmek istiyor seyirci. Kamptaki gençlerin memnuniyetini ve heyecanını görmenizi isterdim." ifadelerini kullandı.

2018 yılındaki seçimlerde yeniden aday olup olmayacağı sorulan Özbek, "Hem mali yapının hem sportif başarının bir arada yürümesi gerekir. Bizim ve yönetimizin çalışmaları bu yönde. Yıl sonuna kadar bankalara borcumuzu tepeleyeceğiz. O gün genel kurula neyi taahhüt etmişsem önümüzdeki seçim dönemine başarılı getirmek gayem. Bunu başarabilirsem zaten hem güvenim artar hem başkanlığa devam edip etmeyeceğim genel kurulun takdiri olacaktır. Ben şu anda görevdeyim ve devam ediyorum. 2018'i düşünmek değil görevim" dedi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0