Dwight Hardy resmen Galatasaray Odeabank'ta!

Transfer sezonuna yavaş girdikten sonra anlaştığı oyuncular ile sözleşme imzalamaya başlayan Galatasaray Odeabank, ilk resmi açıklamayı Dwight Hardy ile yaptı. Son üç sezonu ligimizde geçiren Amerikalı oyuncu ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

KİMLİK KARTI
2 Aralık 1987 yılında Amerika'nın New York şehrinde dünyaya gelen Dwight Hardy, çocukluğunu doğduğu yer olan Bronx'ta geçirdi. 1.88 metre boyundaki oyuncu skorer guard pozisyonunda oynuyor.

TÜRKİYE'DE ŞEKİLLENEN KARİYER
Lise eğitimini doğup büyüdüğü yer olan Bronx'ta yer alan John F. Kennedy High School'da tamamlayan Hardy, kolej kariyerine ise Indian Hills CC'de başladıktan sonra daha iyi bir kolej olan St. John's Red Storm'a geçiş yaptı. St. Johns'da daha sonra Avrupa'da bir çok takımda oynayacak olan DJ Kennedy ile takım arkadaşlığı yapan Hardy, takımını NCAA turnuvasına taşırken son sezonunu da 18.3 sayı, 2 ribaund, 1.9 asist ortalamaları ile tamamladı. 2011 NBA Draftlarında şansını deneyen Amerikalı oyuncu herhangi bir takım tarafından seçilmeyince kariyerine Avrupa'da devam etmeye karar verdi.

Bir çok Amerikalı skorer gibi Avrupa'daki ilk durağı için İtalya Ligi'ni tercih eden Hardy, 2011-12 sezonu için Seri B takımlarından Pistoia Basket ile anlaştı. Burada oldukça başarılı bir sezon geçiren ve yakaladığı  22 sayı, 3 ribaund ve 2 asist ortalamaları ile hem İtalya İkinci Ligi sayı kralı olan hem de en değerli oyuncu seçilen Hardy bir sonraki sezon için İtalya Birinci Lig takımlarından Sidigas Avellino ile anlaştı. Burada isteneni veremeyince yeniden ikinci lige dönen ve sezonun kalanında Sigma Barcellona forması giyen Hardy, başarılı performansı ile 2013-14 sezonunda yeniden İtalya Birinci Ligi'ne dönerek Virtus Bologna'ya transfer oldu. Sezonu 17.1 sayı ve 2 asist ortalamaları ile tamamlayan Hardy, gösterdiği başarılı performansın ardından ülkemize transfer olarak Trabzonspor Medical Park ile anlaştı.

2014-2015 sezonunda Trabzonspor ile harika bir sezon geçiren ve Eurochallenge finali gören Dwight Hardy, Basketbol Süper Ligi'nde de normal sezonu altıncı sırada tamamlayan Trabzonspor Medical Park'ın en önemli ismi oldu. Hardy sezonu ligde 15.7 sayı, 3 asist; Eurochallenge'da ise 18.1 sayı; 2.6 asist ortalamaları ile tamamladı. Sezon sonunda Avrupa'nın önemli kulüplerinin de içinde bulunduğu bir çok takımdan transfer teklifi alan Hardy, kulübü ile olan sözleşmesini iki sezon daha uzatma kararı aldı. 

2015-16 sezonunda Trabzonspor ile Eurocup'ta mücadele eden ve takımını Top-16 turuna taşıyan Hardy ligde ise koç değişikliği sonrasında çalkantılı geçen sezonda takımını istenilen noktaya taşıyamasa bile bireysel olarak yakaladığı 16.7 sayı ortalaması ile ligin en skorer beşinci oyuncusu oldu. Geride bıraktığımız sezonda ise yine problemin eksik olmadığı Karadeniz temsilcisinde kendi standartının altında kalan Amerikalı şutör, buna rağmen 14.7 sayı ortalaması yakalarken sezon boyunca yedi mücadelede 20 sayının üzerine çıkma başarısı gösterdi.

FCN Blog olarak Dwight Hardy'e Galatasaray ailesine hoşgeldin der, başarılı ve sağlıklı bir sezon geçirmesini dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0