"Erken seçime gidilmeli"

Daha önce Ünal Aysal döneminde yöneticilik yapan Emir Sarıgül Radyospor'da yayınlanan Haber Aktif programında Emrah Karalinç ve İlker Koç'un sorularını yanıtladı. Gündemdeki konular hakkında açıklamalar yapan Sarıgül, Dursun Özbek'e de seçim çağrısı yaptı.. Emir Sarıgül'ün açıklamalarının tamamı şu şekilde...


AVRUPA'YA GİDEMEYEN BİR TAKIMIZ
Adnan Polat ile baslayan Ünal Aysal ile devam eden 2,3 dönemini yaşayan bir arkadaşınızım. Galatasaray katıldığı branşlarda bayrağı her zaman en üste diker. Galatasaray'ın Östersunds gibi takıma elenmesi bizim bir oyuncunun bir yıllık kazancı ile eşdeğer. Bu sezon yurt dışında hiç bir müsabakamız olmayacak. Bu Galatasaray için çok önemli bir yara. Hatta bir süredir Avrupa'ya gidemeyen bir takımız. Bu sene de olamayacağız. Kabul edemeyiz. Ünal Aysal ve yönetim kurulu olarak biz böyle Galatasaray bırakmadık. Bizim bıraktığımız kadroda Sneijder vardı, Drogba vardı. Drogba'yı getirdiğimiz günler, BBC, İnternational gibi kanallar "Drogba Galatasaray'da" haberi yapıyordu. Uçaklar Galatasaray için kalkıyordu ama şimdi i gibi bu şekilde kalkmıyordu.

"TUDOR YETERSİZ"
Tudor iyi bir hoca olabilir, ben bir taraftar gözüyle bakıyorum yetersiz bir hoca. Geçen sezon problemli bir takım aldı ama bu sene istediği transferleri yaptı ve lige böyle hazırlandı. Buna rağmen Östersunds'a elendik. Bugün bakıyorsunuz toplam değeri Galatasaray'ın bir futbolcusu değerine eşit olmayan bir takıma eleniyor. Bu camia 20 milyonun üzerinde taraftarı olan bir camiayı temsil ediyor. Herkes sorumlu burada. 

Galatasaray taraftarını akşam eve nasıl hüzünlü gittiğini yaşayan biriyim. Galatasaray bu basit takımı eleyemiyorsa teknik heyet ve sayın başkanımın hala teknik direktör değişmememesini şaşkınlıkla karşılıyorum.

SNEIJDER YORUMU
Sneijder'i Galatasaray'a kazandıran Ünal Aysal'ın bilir kişiliği, vizyonudur. Sneijder rakip takımların korkulu rüyası ve çok önemli bir futbolcuydu. Onun yerine Belhanda alıyorsun ama Sneijder'in yerini doldurmaz. Oynadığı süre boyunca Sneijder ile karşılaştırması onun için bir dezavantajdır. Sneijder,  Galatasaray'ın gönlünde yer etmiştir. Sneijder'i eleştirdiğim nokta, sosyal medyada taraftarı arkasına alıp yönetime yüklenmesidir. Eleştirdiğim tek nokta budur. Galatasaray için çok önemli bir oyuncuydu ama böyle gönderilmesi hiç uygun değil.

LUCESCU HAKKINDA
Lucescu değerli bir isim, dünya çapında yaptıkları ortada. Türk futbolunu seven bir isim ve çok değerli bir hoca. Galatasaray için ne yapabilir? Şu an gelse Galatasaray transferlerini tamamlamış. Şu an gelse ne kadar katkısı olur. Transferleri şu anki yönetim ve teknik kadro yaptı. Lucescu gelsin şimdi, başarılı olur mu olmaz. Bunu kamuoyuna bırakıyorum. Sonuçta transferleri o yapmadı.

RİVA VE FLORYA PROJELERİ
Kongre üyelerimize Riva projesini getirdiğimizde belki biz anlatamadık. Bizim zamanımızda biraz da bilgi kirlliği yaşanmışta olur. Şu anki yönetim çok şanslı. Riva çok önemli bir değer. Gelen paranın borcun üçte birini kapayacağını düşünüyorum. Florya gibi Riva gibi önemli mülklerimiz, Galatasaray'ın bütün borcunu kapatıyordu. İnşallah Galatasaray düzlüğe çıkar. Bizim başkanları eleştirmek haddimiz değil. Dursun Özbek çok sevdığim saydığım başkanımdır. Hatta ibra edilme dönemimizde çok eleştiri almama rağmen başkanın ibra edilmesini söyledik. Galatasaray'da kol kırılır yel içinde kalır. Bizler kendi içimizde eleştirebiliriz ama asla ibra edilmeme gibi şeylerle karı karşıya bırakamayız.

DURSUN ÖZBEK'E ÇAĞRI
Başkan çok yalnız kaldı, çok yalnız bırakıldı. Artık onun da şapkasını önüne koyarak daha faydalı isimlerle erken seçime gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Kamuoyu Galatasaray'dan umutsuz. Faydalı bir noktaya gittiğini düşünmüyorum. Yeni bir yönetim ile Galatasaray taraftarının karşısına çıkması gerek. Zaman tüketiliyor. 20 milyonun üzerinde bir taraftarın emeği olan bir camiayız. Biz bunları küstürüyoruz, buna da hakkımız yok. Çok değerli ağabeyime bir kez daha gözden geçirmesini rica ediyorum.

GALATASARAY ADASI
Galatasaray adası Galatasaray'ın olmazsa olmazıdır. Galatasaray için çok değerli bir eserdir. İstanmbul Belediyesi'ninde bir yaptırımı oldu orada. Uğraşıyorlar. Galatasaray'ın kullanımındadır. Orası Galatasaray adasıdır, Gönlümün bir tek kabul etmediği Galatasaray dışında başka isimle anılması. Üstüne basa basa söylüyorum. Galatasaray adasıdır, Galatasaray adasıdır. Hangi isim gelirse gelsin oraya ek bir esim konulması bizi yaralar

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0