Galatasaray'da transfer döneminin parolası: Denge!

Yeni sezon öncesinde kadrosunda büyük bir revizyona giden Galatasaray'da transfer çalışmaları sürüyor. Kadrosuna 4 takviye daha yapmayı planlayan Galatasaray yönetimi, yeni transferlerin maliyetini takımdan ayrılacak isimlerle karşılayarak bütçe dengesini korumayı hedefliyor.  

Sabah gazetesinde yer alan haberde; Podolski ve Bruma'yı satan, Sabri- Chedjou-Josue üçlüsü ile yollarını ayıran Galatasaray, transfer döneminin ilk haftasında Maicon, Belhanda ve Gomis'i kadrosuna kattı. Bu operasyonun ardından takımda oyuncuların sözleşmelerinde yazan garanti para 41.6 milyon Euro'ya çıktı. UEFA geçen sezon Galatasaray'a koyduğu 65 milyon Euro bütçe sınırını kaldırdı ancak artık FFP tehlikesi yaşamak istemeyen sarı-kırmızılı kulübün ücret skalasını yine bu seviyede tutacağı öğrenildi.

11 MİLYON EURO'LUK BÜTÇE
Slovakya'ya götürülmeyen Hakan Balta ile De Jong, önümüzdeki günlerde Başkan Dursun Özbek'le görüştükten sonra ayrılıkları resmiyet kazanacak. Kampın ardından gönderilmesine kesin gözüyle bakılan Cavanda, Tarık ve Emrah'ın bu isimlerle birlikte toplam yıllık maliyetleri yaklaşık 11 milyon Euro. Sağ bek, sol bek, orta saha ve kanada toplam 4 takviye yapmayı planlayan G.Saray, yeni transferlerin maliyetini takımdan ayrılacak isimlerle karşılayacak ve bütçe dengesi korunacak.

41 milyon Euro garanti paranın yanı sıra maç başı ücretler ve vergi eklendiğinde Aslan'ın kasasından yeni kuracağı takım için yine 60 milyon Euro çıkmış olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0