Göksenin Köksal: Geleneği devam ettirmek istiyoruz

A Milli Takımımızın ve Galatasaray Odeabank'ın tecrübeli oyuncusu Göksenin Köksal, TBF'nin resmi sitesine verdiği röportajda evimizde düzenlenen 2001 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Şampiyonaları’nda yakalanan başarıyı bu yıl gerçekleştirilecek turnuvada da elde etmek istediklerini belirtti.

Yoğun geçen bir sezonun ardından Bormio’da Avrupa Şampiyonası için hazırlıklara başladıklarını belirten Göksenin Köksal, “Özellikle Avrupa Kupası oynayan oyuncular çok yoğun dönem geçirdi. Euroleague’de lig statüsüne dönülmesi nedeniyle Galatasaray Odeabank’ta yoğun bir sezonu geride bıraktım.  Çok şükür iyi bir süreç geçirdik. Sezonu iyi tamamladığımı düşünüyorum. Euroleague’de ilk yarıda iyi oynayamasak da ikinci yarıdaki oyunumuz iyiydi. Şimdi milli takımdayız ve geleneksel olarak her yaz kamplar düzenleniyor. Bu yaz da Bormio’da çalışıyoruz. Daha çok kondisyon ve teknik-taktik olarak kendimizi ligden sonra milli takıma adapte etmeye çalışıyoruz” dedi.

2001 yılında ülkemizde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nın ve 2010 yılında yine ev sahipliğimizdeki Dünya Şampiyonası’nda alınan başarıların çok önemli olduğunu belirten tecrübeli oyuncu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sonuçta kazanılan başarılarda seyircimizin çok önemli bir etkisi var. Biz de şimdi bu şekilde bir fırsat yakaladık. İnşallah biz de 2001 ve 2010’da ağabeylerimizin gerçekleştirdiği başarı için yakalanan fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Çünkü seyircimizin önünde oynamanın verdiği gurur bambaşka. Ayrıca seyircimizin gücünü tüm Avrupa iyi biliyor. Bu konuda avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. Gelenek inşallah bu turnuvada da devam edecek. Derece alacağımızı düşünüyorum.

Jenerasyon değişikliğinin her sporda olduğunu ve bu durumun normal karşılanması gerektiğini söyleyen Göksenin Köksal, “Sonuçta belli bir yaşa geldikten sonra kariyerinizi noktalıyorsunuz. 60 yaşına kadar oyunculuk devam etmiyor. Bizden önce ağabeylerimiz bıraktı ve şimdi de jenerasyonda bizler varız. Bizlerden daha genç kardeşlerimiz de var. Onların bıraktığı milli takımı bizlerin bir şekilde doldurması gerekli. İnşallah o boşlukları en iyi şekilde dolduracağız. İyi bir jenerasyona sahibiz. Tabii bazı dezavantajlar var. Baktığımızda biz 25-26 yaşındayız, bizden daha genç oyuncular ve NBA’e giden kardeşlerimiz de var. Kulüp takımında yabancı sayısı nedeniyle fazla süre alamamış arkadaşlarımız da var. O nedenle bu durum dezavantaj gibi gözükse de Avrupa Şampiyonası’nın ülkemizde olmasını avantaja çevirecek güce sahibiz. Bizden önceki jenerasyonlardaki ağabeylerimizin yerini doldurmamız gerekli ” açıklamasında bulundu.

12 Dev Adam isminin sembol olduğunu söyleyen A Milli Takımımızın tecrübeli oyuncusu Göksenin Köksal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “12 Dev Adam’ı yaratanlar geçmişteki ağabeylerimiz ve antrenörlerimiz. Sonuçta Avrupa ve Dünya ikinciliği sonuçları çok büyük başarılar. Halkımızın Ay Yıldızlı formaya ve 12 Dev Adam’a bakış açısı bizler için çok gurur verici. Avrupa Şampiyonası’nın ülkemizde düzenleniyor olması bizler için heyecan verici. Çünkü geçmişte elde ettiğimiz başarıları yeniden tekrarlama şansımız var. Bunu da yapacak güce ve kadroya sahibiz. Ufuk Sarıca kendisini ispatlamış çok büyük bir oyuncuydu. Şimdi de çok iyi bir antrenör. Kendisiyle daha önce milli takımda çalışma şansı yakalamıştım. 12 Dev Adam’ın bıraktığı yerden sürdürerek ülkemize ve halkımıza gururu yaşatmamız lazım.


2010 yılında Ümit Milli Takım’da yaşadığı turnuvanın kendisi için özel olduğunu kaydeden Göksenin Köksal, “2010 yılında Aleaddin Yakan ile çalışmıştık. Ümitlerde çok iyi bir turnuva geçirememiştik. 1990-1991 jenerasyonuydu… 1991 jenerasyonunda Mustafa Derin bizim antrenörümüzdü. Kendisinin bende emeği büyüktür. Onunla turnuvada çeyrek finalde elendik ama ben çok iyi bir şampiyona geçirmiştim. Belki final oynayamadık ama oradaki istatistiklerim çok iyiydi. İtalya, Almanya ve Letonya karşısında çok iyi maçlar çıkartmıştım. A Milli Takım’a da ilk başta Bogdan Tanjevic döneminde dahil olmuştum. Ergin Ataman ve Ufuk Sarıca ile de Avrupa Şampiyonası oynama şansı elde ettim. İki sene önce; kendi performansım hiç önemli değil ama yıllardır yenemediğimiz İtalya’yı mağlup etmemiz çok değerliydi” açıklamasında bulundu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0