Güntekin Onay: Rövanş çok kolay olmayacak..

UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci öneleme turunda İsveç temsilcisi Östersunds karşısında sahadan 2-0 mağlubiyetle ayrılan Galatasaray rövanş öncesi şansını zora soktu. Karşılaşma sonrasında NTV Spor'daki yayınında maçı değerlendiren Güntekin Onay, gerek mentalite gerekse fiziksel olarak takımın hiç hazır olmadığını belirtti. Güntekin Onay'ın maç değerlendirmesi şu şekilde..

İlk kura çekildiğinde de, Tudor ile konuştuğumuzda da söylemiştim. Bu tur hakkında çekincelerim vardı. Ligleri devam eden ve fiziksel olarak Galatasaray'dan üstün bir takım. Sonuçta İsveç takımı ve ligde 3. sırada olan bir takım. Benim maç öncesi çok çekincelerim vardı ve korktuğumuz başımıza geldi. Suni çimde oynamakta büyük dezavantaj oldu. O yüzden çok sert ve kırıcı olmamak gerekiyor ama Galatasaray gibi bir takımın, rövanş için daha avantajlı bir skorla dönmesi gerekirdi. Belki pozisyon bulamadı ama en azından beraberlikle İstanbul'a dönmeliydi. Dakika 87 olmuş ama Galatasaray'ın hiç oynatmadığı, hep kiraladığı Emrah Başsan, oyuna giriyor. Galatasaray için yetersiz olduğunu söylediğimiz Tolga Ciğerci, maestro konumunda oynuyordu. Galatasaray hem mentalite hem fiziksel olarak maça hazır değilmiş bunu gördük.

Galatasaray, geçen seneki kadrosuyla çıksaydı bugün maça hücumda çok daha etkili olurdu. Savunmada da eksikliklerini gördük. Maicon hazır geldi buraya. Brezilya Ligi devam ediyordu. Maçta Maicon'u hiç hazır görmedim. Son golü Ahmet Çalık ile el ele verdiler. Rövanş maçında Belhanda dönecek. Galatasaray'a rövanş maçında Belhanda gibi oyuncular gerekiyor. Güçlü bir Galatasaray hala sahada yok.

3-4 transferle bu iş olmayacak gibi gözüküyor. Daha yüksek kalitede oyuncular lazım Galatasaray'a. Mariano transfer edildi deniliyor ama o da rövanş maçında sahada olmayacak. Rövanş maçı Galatasaray için zor olacak. Sneijder tartışılıyor. Sneijder bugün sahada olsa bir orta yapar, duran top kullanır, verkaç yapar ve pozisyona sokardı. Galatasaray, çok aradı Sneijder'ı.



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0