Paulo Freitas: Maicon saha içinde tam bir patron..

Yeni sezon öncesinde Sao Paulo takımından bonuslarla birlikte 8 milyon euro bonservis bedeliyle kadromuza kattığımız Maicon Pereira'yı eski kulübünü yakından takip eden Brezilyalı gazeteci Paulo Freitas değerlendirdi. Fanatik gazetesine açıklamalarda bulunan Freitas, tecrübeli savunmacının önemli bir karakter olduğunu belirtirken saha içinde tam bir patron olduğunu ifade etti. Brezilyalı gazetecinin açıklamalarının tamamı şu şekilde..

AVRUPA FUTBOLUNU İYİ TANIYOR..
Galatasaray, Maicon’u alarak önemli bir transfere imzasını attı. Uzun yıllar Avrupa’da oynadığı için oradaki futbol ortamına uyum sağlamakta zorlanmayacaktır. 28 yaşındaki Maicon cesur, kararlı ve gerçek anlamda liderlik özelliklerine sahip bir savunmacı.

Maicon, uzun yıllar Portekiz ekibi Porto’nun formasını giymiş bir isim. Porto gibi önemli bir takımda yaklaşık 7 sezon oynaması çok önemli. Galatasaray kesinlikle yıldız bir oyuncuyu kadrosuna kattı. Sonuçta direkt Brezilya’dan gelen bir stoperi değil, Avrupa futbolunu iyi tanıyan, Şampiyonlar Ligi deneyimi olan, uyum ya da alışma dönemini çabuk atlatabilecek bir ismi aldılar. 28 yaşındaki oyuncunun boyu 1.91 cm ve hava toplarında rakiplerine kolay kolay şans tanımıyor. Ayrıca tekniği de uzun boyuna rağmen gayet iyi. Geriden oyunu kurabiliyor ve asla panik yapmayan bir görüntüye sahip.

GALATASARAY UCUZA TRANSFER ETTİ
Kesinlikle tecrübesi çok yüksek bir stoper. Cesur, kararlı ve gerçek anlamda liderlik özellikleri üst düzeyde olan bir futbolcu. Porto’daki dönemini ölçü olarak aldığımızda yaptıkları ortada. 2016 yılında Sao Paulo’yu tercih etti ve evine döndü.

Aslında Brezilya’daki ilk dönemi gayet iyiydi. Sonrasında işler istediği gibi gitmedi. Bazı maçlarda yaptığı kritik hatalar, ona pahalıya patladı. Taraftarların yanı sıra medya da ona karşı tavır aldı. Takım kaptanı olduğu için başarısız sonuçlarda gündeme ilk o geldi. İşler içinden çıkılmaz bir hale geldiğinde ise hem Maicon hem de kulübü, yolları ayırdı. Bunun sonucunda geçtiğimiz yaz 12 milyon Euro’ya Porto’dan alınan Maicon, 4 milyon Euro ucuza Galatasaray’a gelmiş oldu.

SAHADA HER ŞEYİNİ ORTAYA KOYAR
Deneyimli stoper, başarıya aç ve yeniden Avrupa’da kazandığı saygıyı görmek istiyor. Böyle bir ortamda kazananın ise Sarı-Kırmızılı takım olacağını düşünüyorum. Felipe Melo’nun Türkiye’de yarattığı etkiyi biliyorum. Maicon da Melo gibi sahada her şeyini ortaya koyan, zaman zaman sinirlerine hakim olamayan, son derece korkusuz bir oyuncu. Sonuç olarak ise onun kariyerinde açtığı bu yeni sayfada, başarılı olacağına inanıyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0