Sol bek için Ivan Strinic sesleri yükseliyor..

Galatasaray, sağ bek pozisyonunu Sevilla'dan transfer ettiğini Mariano ile doldururken, sol bek için en güçlü aday Napoli'nin tecrübeli oyuncusu Ivan Strinic.. Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, vatandaşının transferi için yönetime onay verirken Galatasaraylı yetkililer Napoli'nin kapısını çaldı ve bonservis için 2.5 milyon euroluk teklif yaptı.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Napoli'de hiçbir zaman ilk 11 oyuncusu olmayı başaramayan 30 yaşındaki futbolcu, şans bulduğu dönemlerde ise yeteneklerini sergilemeyi başardı. Hırvatistan milli takımında da 39 kez forma giyen Strinic'i, mavi - beyazlı takımı yakından takip eden CalcioNapoli24 muhabiri Claudio Russo değerlendirdi.
Sarri'nin 4-3-3 sisteminde sol beklerin hücumu kullanması çok önemli. O da şans bulduğu dönemlerde Hamsik ve Ingisne ile birlikte sol kanadı tren gibi kullanıyor. Çünkü Strinic'in önündeki isimler ona toplu veya topsuz kullanabileceği alanlar açıyor. Defansif olarak da zayıf bir oyuncu değil. Takımın as oyuncusu Ghoulam'dan daha iyi savunması olduğunu söyleyebilirim. Sarri bazen bu sebeple onu ilk 11'de oynattığı maçlar oluyordu. Strinic içine kapanık bir çocuk. Napoli'de yaşamıyor. Ancak kulübün tesisleri olan Castel Volturno'ya yakın bir yerde oturuyor. Napoli'ye 40 kilometre mesafede. Takım içinde sorun çıkarmayan biridir. İlişikileri oldukça iyidir. Sarri, yetenekli olduğu için ve 4-4-3'e uyduğu için direkt 11 oynatmasa da, her zaman futbolcuğunu beğeniyordu ve takımda tutmak istiyordu. Ancak Mario Rui transferi olunca, Strinic'in ayrılması zorunlu hale geldi. Son olarak şunu söyleyebilirim. Strinic çok çalışkan ve güvenilir bir futbolcu. Galatasaray'a geldiği taktirde taraftar onu çok sevecektir. Çünkü mücadeleyi hiç bırakmıyor. Fenomen bir futbolcu olduğunu söyleyemem, ancak kesinlikle çok iyi bir futbolcu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0