Sol bek için yeni aday Mathias Olivera..

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmeye çalışan Galatasaray, savunmanın sol tarafı için 19 yaşındaki Uruguaylı oyuncu Mathias Olivera ile görüşüyor. Milli takımı forması altında U20 Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla dikkatleri çeken Olivera, ülkesinin 2.Lig takımlarından Atenas'ta forma giyiyor.

beIN Sports'un haberine göre; Galatasaraylı yöneticiler transfer görüşmeleri için İstanbul'a davet ettiği genç futbolcuyu sağlık kontrolünden geçirdi. İlerleyen günlerde Uruguaylı oyuncu ile 5 yıllık resmi sözleşmeyi imzalanması bekleniyor. 

1.80 boyundaki Mathias Olivera, Nacional altyapısından yetişti. 2014/15 sezonunda profesyonel olan Mathias Olivera, o sezon 6 Haziran 2015'te Tacuarembo maçında kadroya girdi. 2015/16'da da Nacional'ın kadrosunda sürekli yer alsa da, sadece 2 maçta forma şansı buldu. 2016/17 sezonunda Uruguay 2. Ligi takımlarından CA Atenas'a transfer olan Mathias Olivera, burada da forma şansı bulamadı ancak Uruguay'ın U20 takımıyla başarılı maçlar çıkardı.

Uruguay U20 takımıyla birlikte 28 maça çıkan Mathias Olivera, 3 asist yapma başarısı gösterdi. 2017 Güney Amerika Şampiyonası'nın tamamında Uruguay forması giyen Mathias Olivera, şampiyonluğu tadan takımın önemli isimlerinden biri oldu. Mathias Olivera, bu yaz Güney Kore'de düzenlenen U20 Dünya Kupası'nda da 7 maçın tamamında forma giydi ve Uruguay ile birlikte yawrı finale kadar yükselme başarısı gösterdi. Fernando Muslera'nında menajerliğini yapan Daniel Fonseca, 16 Ocak 2017'de Mathias Olivera'nın bonservisini 1 milyon dolar karşılığında Nacional'den aldı.

Mathias Olivera'nın piyasa değeri 300 bin euro olarak görünüyor ancak Uruguay'da geleceği en parlak isimlerden biri olarak gösteriliyor. 1.80 boyunda olan Mathias Olivera sol ayağını kullanıyor. Olivera,  bir Uruguay Ligi şampiyonluğu bir de U-20 Güney Amerika şampiyonluğu bulunuyor. 

Olivera geride kalan U20 Dünya Kupası'nı dördüncü bitiren Uruguay'ın en fazla top kapan [16]oyuncusu olurken, turnuvanın en çok ikili mücadele kazanan [48] defans oyuncu oldu

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0