Galatasaray'da ilk maçında golle buluşanlar..

Galatasaray'ın bu sezon başında transfer ettiği Belhanda ve Gomis ilk lig maçlarında Kayserispor'a karşı gol atmayı başardı. Galatasaray'ın geçmişine baktığımızda ilk çıktığı maçta gol atan birçok futbolcu var. Sarı-kırmızılı forma altında ilk maçında ağları sarsan yıldızları hep birlikte hatırlayalım..

Fatih Terim, A Milli takım kariyerinin ardından Galatasaray'ın başında ilk lig maçına çıkıyor. Kadroda yeni transfer dünya yıldızı Hagi var. Vanspor ile oynanan deplasman maçında yeni takım, yeni sistem, yeni transferler ile maça başlayan Galatasaray sendeliyor, zorlanıyor ama bir yıldız sonucu değiştiriyor. İlk maçında Hagi biri penaltıdan 2 gol atıyor, Galatasaray sezona galibiyetle başlıyordu. 

2002-03 sezonu başında Fatih Terim, rahmetli Özhan başkanın seçim kozu olarak takımın başına geçmişti. Yeniden takımı yapılandıran Terim ilk iş olarak Brezilyalı Felipe'yi getirmişti. Sol ayaklı oyuncu gerçekten oldukça yetenekliydi. Maçın sonucuna etki eden ara pasları ve gol vuruşları ile Alex'e benzeyen bir stili vardı. İlk lig maçına Ali Sami Yen stadında Samsunspor'a karşı oynayan Felipe, verdiği ara pasında ceza sahasında giren Arif'in düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıyı gole çevirmişti. 

Galatasaray'a sessiz sedasız gelen Sasa İliç kalitesini daha ilk maçında göstermişti. Konyaspor'a karşı 2-1 kazanılan maçta 2 golü de atan İliç görev yaptığı 2 sezonda önemli katkılar sağlamıştı. 

Almanya'da oynadığı futbol ile göze batan Cassio Lincoln önemli bir transfer hamlesi olarak sarı-kırmızılı takıma gelmişti. Lincoln ayağının tozuyla çıktığı ilk maçta Çaykur Rizespor'a müthiş bir gol atmıştı. 

Galatasaray'a Liverpool'dan gelen Kewell önemli transferlerden biriydi. Fakat "sağlık sıkıntıları var" söylentileri nedeniyle bazı çekinceler vardı.Önceki sezonun şampiyonu olarak TFF Süper Kupa maçında Kayserispor ile karşılaşan Galatasaray rakibinin bir çok net pozisyonu kaçırdığı maçı 66.dakikaya kadar gol yemeden geçmişti. Maçın 66.dakikasında Barış'ın yerine oyuna giren Kewell, Galatasaray formasıyla ilk topla dokunuşunda golü bularak yeni kariyerine nefis başlamıştı. Kewell sezonun açılış maçında da Denizlispor'a sezonun ilk golünü atmıştı. 

Manchester City'nin yıldızlarından Elano Blumer, bomba transfer olarak Galatasaray'a gelmişti. Brezilyalı oyuncu ilk maçını Ali Sami Yen stadında Kayserispor'a karşı oynamıştı. Mücadeleye yedek kulübesinde başlayan ve devre arasında Keita'nın yeine oyuna giren Elano jeneriklik bir gol atarak ilk maçında adından çok söz ettirmişti. 

Futbol tarihinin en önemli forvetleri arasında gösterilen Didier Drogba, ara transfer döneminde imza attığı Galatasaray'da ilk maçında Akhisar Belediyespor deplasmanında sahaya çıktı. Sahaya çıktığı andan itibaren büyük bir alkış alan Fildişili süperstar attığı kafa golüyle takımını galibiyete taşırken, taraftarlarıyla da kucaklaşmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0