Mercek Altında: Badou Ndiaye neleri değiştirecek?

Yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Galatasaray, kadrosunda önemli bir revizyona gidiyor. Son iki sezon orta saha bölgesinde ciddi sorunlar yaşayan takımımız, kadro mühendisliğinde oldukça kritik bir bölge olan orta sahaya Osmanlıspor forması altında Süper Lig'de önemli performanslara imza atan Badou Ndiaye'yi takviye etti. Senegal doğumlu merkez orta saha oyuncusunun yeni sezonda Galatasaray'da neleri değiştirebileceğine hep birlikte göz atalım..

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, Badou kendisini buraya taşıyan performansını forvet arkasında oynarken gösterdi. Badou Ndiaye'yi ilk izlediğinizde gözünüze çarpan şey kesinlikle dripling yeteneği olacaktır. Badou ligdeki orta sahalar içerisinde açık ara en çok dripling yapan futbolcu.. Galatasaray'ın geçen sezon sadece Bruma'nın topu taşıma görevini üstlendiğini düşünürsek Ndiaye, hantal orta sahanın oluşturduğu bu soruna kesinlikle ilaç olacaktır.

Senagalli için söyleyebileceğimiz bir başka övgü ise ceza sahası ve çevresine yaptığı koşular. Muhtemelen Galatasaray taraftarı hafızasını zorladığında 2014'ten beri ceza sahası ve çevresine koşu yapan orta saha hatırlamayacak.. Çözeceği bir başka sorun ise bu olacak Badou'nun. Ndiaye ayrıca savunma anlamında forvet arkası oyuncular içerisinde en etkin futbolcu olarak görünüyor. Sneijder'ın saha içerisinde en çok eleştirildiği konulardan bir tanesiydi bu.. Savunma yardımının düşük olduğu bir gerçek Sneijder'in. Senegalli ise bu konuda takıma oldukça faydalı olacaktır.

Şut yeteneğini de fena değil N'Diaye'nin. Maç başına 1.3 şut atıyor ve bu şutların 0.7 isabet sağlıyor. Badou için şu parantezi açmakta yarar var. Dikine fazlaca pas atan bir oyuncu. Galatasaray'da böyle bir açıkta mevcut lâkin bu dikine pasların Osmanlıspor'un özellikle Mustafa Reşit Akçay dönemindeki savunma ağırlıklı futbolundan kaynaklı da olabilir. Yani Galatasaray'a geldiği zaman Badou, Osmanlıspor'da olduğu gibi geniş alanlar bulamayacak ve dikine bu kadar fazla pas atması Galatasaray'a zarar da verebilir.

Şimdi gelelim Senegalli'nin zaaflarına. N'Diaye'nin pas yeteneğinin düşük olduğunu söylemekte fayda var. Rakip kaleye yüzü dönük ne kadar iyi N'Diaye izliyorsak sırtı dönük o kadar kötü bir N'Diaye izliyoruz. Pas yeteneğinin düşük olması açıkçası 8 numarada kullanılınca nasıl bir performans göstereceği konusunda şüpheye düşürmüyor değil. Ayrıca Badou'nun pozisyon bilgisinin çok iyi olmadığını düşünüyorum. Bu konuda dünya çapında olan bir isimden Badou'ya geçişte sıkıntı yaratabilir. Eğer Galatasaray 4-2-3-1 oynamaya devam ederse ve Ndiaye 8 numara pozisyonu için düşünülüyorsa Ndiaye'nin yanında kendisinden daha pasör bir orta sahaya ihtiyaç olacağı da aşikar.

SONUÇ
Galatasaray kadroda revizyona gidiyor ve bu revizyonla birlikte oyun yapısında da değişikler olması gerekiyor. Önceden daha çok topa sahip olup pasa dayalı oyun oynayan Galatasaray'dan, daha az topa sahip olan ancak daha hızlı hücum düşünen bir Galatasaray'a geçiş oluyor. Yapılan transferler ve giden isimler bu teoriyi doğrular nitelikte.. Bu bağlamda Ndiaye transferinin -maliyeti göz önüne almadığımızda- iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra asıl sorulması gereken soru N'Diaye'nin nasıl kullanılacağı.. Onu da hep birlikte göreceğiz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0