STSL | Serinin devamı için...

Süper Lig'e Kayserispor ve Osmanlıspor'u mağlup ederek 2'de 2 ile başlayan lider Galatasaray, ligin 3.haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda Sivasspor ile karşılaşacak. Milli maç arasına moralli girmek Galatasaray'da, karşılaşma öncesi herhangi bir eksik bulunmuyor. 25 Ağustos Cuma günü saat 21.45'te başlayacak olan karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek.

İÇ SAHADA YENİLGİ YOK
Galatasaray, Sivasspor ile Süper Lig'de 22.kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 15'ini kazanan takımımız, rakibine sadece 3 kez yenildi. Rakibi karşısında önemli bir üstünlüğü bulunan takımımız Türkiye Kupası da dahil olmak üzere Sivasspor ile oynadığı son 10 maçta, 7 galibiyet aldı. Bunun yanı sıra takımımız, Sivasspor ile evinde oynadığı 11 Süper Lig maçının tamamını kazandı. Sivasspor, Galatasaray'ın sahasında puan kaybetmeden en fazla karşılaştığı iki rakibinden biri (Diyarbakırspor ile birlikte, 11 maç). İki ekip arasında Süper Lig'de oynanan son dokuz maçta toplam 36 gol atıldı (maç başına dört gol). Öte yandan rakibimizin teknik direktörü olan Samet Aybaba, Galatasaray ile karşılaştığı son üç maçta yenilgi yüzü görmedi (1G 2B). Ancak Aybaba, Galatasaray ile ligde deplasmanda oynadığı 18 maçtan sadece iki puan çıkarabildi (16M).

6 MAÇTIR KAZANIYORUZ
Galatasaray, Süper Lig'de oynadığı son 6 maçı kazanmayı başardı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere XX gol atan takımımız, kalesinde ise XX gol gördü. Takımımızın yakaladığı bu galibiyet serisi şampiyonlukla tamamladığımız 2014/15 sezonundan bu yana en uzun serisi olma özelliğini taşıyor. Sahasında oynadığı son 3 maçı kazanan takımımız, Sivasspor'u mağlup etmesi durumunda ligdeki galibiyet serisini 7 maça çıkaracak. Takımımız en son 2013'te Fatih Terim döneminde arka arkaya yedi galibiyet elde etmişti.



YENİ TRANSFERLERİN SKORA ETKİSİ YÜKSEK
Yeni sezon öncesi kadrosuna Mariano, Belhanda, Gomis, Maicon, Fernando ve Ndiaye gibi önemli isimleri katarak kadrosunda önemli değişikliklere giden Galatasaray'da, yeni transferlerin skora etkisi yüksek oldu. Süper Lig'de geride kalan 2 haftada 7 gol atan takımımız, bu gollerin 5'ini yeni transferlerinin ayağından buldu. Bu isimler içinde 3 gol, 1 asist ile oynayan Gomis ise en dikkat çeken isim oldu. Swansea City'den 2.5 milyon euro karşılığında transfer edilen Fransız yıldız, oynadığı futbolla göz doldurdu. Ligde çektiği 5 şutundan 3'ünde golü bulan Gomis, Sivasspor karşısında da takımımızın en önemli kozu olacak.

BİTMEK BİLMEYEN ÇİLE; DURAN TOPLAR
Geçen sezon ligde yediği gollerin büyük bölümünü duran top ve kafa vuruşlarından yiyen Galatasaray'da, aynı sıkıntı bu sezon da devam ediyor. Ligde yediği 2 golü de duran toptan yiyen takımımız için bu konu bitmek bilmeyen bir çileye dönüştü. Öte yandan, Sivasspor'un Süper Lig'de attığı son üç golün ikisi kafa topuyla gelirken, takımımızın kalesinde gördüğü son üç golün ikisi kafayla geldi. Kısacası bu karşılaşmada da en büyük endişe duran top ve kafa toplarında yaşanacak.

UZUN SÜRE SONRA KAPALI GİŞE
Osmanlıspor maçı sonrası sosyal medyada başlatılan ''50binAslanOmuzOmuza'' kampanyası sonuç verdi ve Galatasaray-Sivasspor maçında Türk Telekom Stadyumu kapalı gişe olacak. En son 2014-15 sezonun 33.haftasında Beşiktaş maçında kapalı gişe olan Türk Telekom Stadyumu, o tarihten bu yana ilk kez kapalı gişe olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0