STSL | Tolga'nın Gecesi..

Süper Lig'de milli ara öncesinde Sivasspor'u evinde ağırlayan Galatasaray rakibi karşısında taraftarının da müthiş desteğiyle sahadan 3 puanla ayrıldı. Bu galibiyetle birlikte lige 3'te 3 gibi oldukça önemli bir başlangıç yapan Igor Tudor'un öğrencileri milli takım arasına puan kaybı yaşamadan girmiş olurken, 3-0'lık galibiyeti getiren goller Tolga Ciğerci (2) ve Bafetimbi Gomis'in ayağından geldi.

BEKLENMEDİK ADAM TOLGA 
Galatasaray maça ilk 2 maça göre daha yavaş şekilde maç başlangıcı yaptı. Galatasaray'ın yavaşlamış oyununda Sivasspor'un payının olduğunu söylemekte yarar var. Samet Aybaba'nın maç öncesi planında hücum etmeye başlayan Galatasaray'da topu oyuna sokan Fernando'ya baskı yaptırıp topu ileriye aktarma görevini Maicon ve Serdar'a yaptırması bu planın en önemli parçasıydı. Maicon ve Serdar topu olabildiğince kötü kullanınca Galatasaray hücumda tıkanmaya başladı. Bu soruna Belhanda'nın ilk yarıdaki kötü oyunu eklenince geçen maçlara göre daha kötü hücum eden bir Galatasaray izledik. Burada sıkışan oyunda beklenmedik şekilde, geçen sene bu işleri yapamayan Tolga ön plana çıktı. Oyun her sıkıştığında Mariano'ya 5-6 kez oyunun yönünü değiştirecek şekilde pas attı. Geçen sezon da iyi oynadığını düşünüyordum ama bu şekilde oyunun yönünü değiştirebilen paslar atabileceğini düşünmüyordum. Burada kesinlikle Igor Tudor'un katkısı olduğunu düşünüyorum. Tolga, Galatasaray adına oyun anlamında katkısı büyüktü ve bu sezon bu oyunun yanına tabela yapabilmeyi ekledi. İki maç üst üste benim adıma kesinlikle maçın adamı oldu ve şu an oyun adına da büyük önem teşkil ediyor.

SON TOPLARDA ACELECİLİK 
Sivasspor ilk yarı Galatasaray'a sorun çıkarttı. Tempo yaptırmaması ve bunun yanına takımın hızlı oyun yerine aceleci davranınca Galatasaray erken yakalayabileceği skoru yakalayamadı. Hücumda çoğu kez Garry Rodrigues'in, Tolga'nın veya Mariano'nun son pasları atarken sıkıntı yaşadığını gördük. Burada ki asıl sorun oyuncu kalitesinden ziyade oyuncuların fazla aceleci davranmasıydı. İleride Galatasaray'a sorun çıkartabilecek bir sorun gibi durmuyor. Zira iki haftadır oynanan oyunda böyle bir sıkıntı olmadığını gördük.

BASKI ANINDA KÖTÜ TOP KULLANIMI
Galatasaray'ın en büyük sorunlarından biri kesinlikle baskı anında kötü top kullanımı. Bugün Samet Aybaba'nın Fernando'ya baskı yaptırıp Belhanda arasındaki pas bağlantısını kesti. Bu pas bağlantısı kesilince Galatasaray topu çıkartırken zorlandı. Sarı-Kırmızılı ekibin en büyük defolarından biri olabilir. Buna çözüm olarak Tudor'un bekler üzerinden oyun kurmayı öğretmesi gerekiyor. Bu sebeple şu an Linnes'in yeterli olmadığını düşünüyorum. Galatasaray'ın kesinlikle sol beke takviyeye ihtiyacı var. Sol bek ve Mariano üzerinden oyun kurabilen bir takım Fernando üzerine baskı yapılınca ortaya çıkan defolarını da örtmüş olacak. Hırvat çalıştırıcının mutlaka bu konu hakkında çalışması gerekiyor. Ligde Başakşehir, Beşiktaş ve Konyaspor gibi daha iyi pres yapabilen takımlara karşı elinde çözüm olması gerekmekte.

STOPER TANDEMİNDEKİ SIKINTILAR
Maicon için oyun bilgisi yüksek, yanındaki stoperi de performansını arttıran bir stoper olmadığını izlenimi veriyor. Bu sebeple yanındaki stoperin de benzer seviyede olması gerekiyor. Ne Serdar ne de Ahmet henüz bu seviyede bir stoper değil. Galatasaray'ın oyununa çeşitlilik katmak istiyorsa sol bekten sonra yapabilirse sol stopere de takviye gerektiği kanaatindeyim. Serdar ve Ahmet savunmasını geride kuran takımlarda faydalı olabilir ancak şu an Galatasaray set hücumuna yerleştiği vakit savunma çizgisini önde kuruyor ve Serdar bu noktada sıkıntı yaşıyor. Aruona Kone gibi sahte 9 rolünü oynayabilen forvetler ligde mevcut. Burayı da işleyebilecek Eto'o, Adebayor, Vagner Love, Negredo gibi forvetlerin varlığı Igor Tudor'un başını ağrıtabilir. Ayrıca yukarıda bahsettiğim gibi baskı anında bocalayan bir savunma tandemine sahibiz. Eğer buraya hem ayağı iyi hem de nitelik olarak Maicon seviyesinde bir stoper takviyesi olabilirse Galatasaray çok daha tehlikeli bir takım haline gelebilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0