Süper Lig: Osmanlı deplasmanında rakamlar kükrüyor!

Süper Lig'e fırtına gibi bir başlangıç yapan ve ikide iki yaparak 6 puanla zirveye kurulan Galatasaray, dün akşam Osmanlıspor karşısında oyunun büyük bir kısmını sürklase ederken, sadece tabelada değil istatistiksel anlamda da rakibine önemli bir üstünlük kurdu. Geçtiğimiz sezon deplasmanlarda ciddi sıkıntı yaşayan Igor Tudor'un öğrencileri, mutlak şampiyonluk hedefiyle yola çıktıkları sezonda Osmanlı deplasmanından da 3 puanla ayrılmış oldu. Karşılaşmanın istatistikleri, rakamlar ve maçın şifreleri şu şekilde..

1) Galatasarayımızın yeni transferi Brezilyalı savunma oyuncusu Maicon Pereira, sarı-kırmızılı forma altında golünü atmış oldu. Siftah.

1.1) Galatasaray dün akşam takım halinde ceza sahası dışından sadece 1 şut denedi. 

1.2) Dün akşam karşılaşmada 100 pas barajını geçen tek bir isim vardı: Fernando Reges, 109.

2) Osmanlıspor karşısında Galatasaray adına rakip kaleye en çok (2) isabetli şut atan iki isim var: Bafetimbi Gomis ve Tolga Ciğerci.

2.1) Galatasaray adına ligin ilk 2 haftasında rakip fileleri havalandıran iki oyuncu var: Bafetimbi Gomis ve Tolga Ciğerci.

2.2) Galatasaray'da dün akşam 100'den fazla topla buluşan iki oyuncu var: 126 kez Fernando Reges ve 101 kez Younes Belhanda.

3) Ankara deplasmanında Galatasaray adına en çok top çalan isim Tolga Ciğerci oldu, 3 kez.

3.1) Badou Ndiaye dün akşam sarı-kırmızılı takım adına en çok çalım atan oyuncu oldu. 3 kez rakiplerini geçmeyi deneyen Senegalli orta saha bu denemelerin 3'ünde de başarılı oldu. Onu takip eden isim ise 4 kez denemesine rağmen 2 kez başarılı olan Younes Belhanda.

6) Galatasaray geride bıraktığımız 2016-17 sezonu dahil olmak üzere ligde son 6 maçından da galibiyetle ayrıldı.

7) Galatasaray dün rakip kaleye toplamda 11 şut atarken, 7 farklı oyuncu hücuma katkı verdi.

7.1) Hücuma yönelik orta saha oyuncumuz Younes Belhanda dün akşam girdiği 11 mücadelenin 7'sinde; savunma oyuncumuz Serdar Aziz ise girdiği 8 mücadelenin 7'sinde ayakta kaldı. Serdar ayrıca 3 pozisyonda topu uzaklaştırırken, 2 kez pas arası yaparak rakibin hücum şansını bozdu.

8) Galatasarayın yeni transferi Fernando Reges dün akşam maç genelinde toplam 109 pas yaparken, sadece 8 pası hatalıydı. Brezilyalı yıldızın pas isabet ortalaması %93 olurken, takımın hücum akışında önemli rol oynadı.

8.1) Galatasarayın iki merkez orta saha oyuncusu Badou Ndiaye ve Fernando Reges dün akşam orta alanı adeta parsellediler. Rakipleriyle maç boyunca 19 kez ikili mücadeleye giren Ndiaye ve 14 kez ikili mücadeleye giren Fernando, bu mücadelelerin 8'inde ayakta kalan taraf oldu.

17) Igor Tudor'un öğrencileri dün akşam rakip ceza alana 17 orta açarken bu ortalardaki isabet oranı %23.5 oldu.

18) Maçın genelinde iki takım oyuncuları arasında en çok pas hatası yapan isim Younes Belhanda oldu. Hücuma yönelik orta alanda forma giyen Faslı oyuncu 18 kez pas hatası yaparken, kendisini 14 pas hatası ile takım arkadaşı Maicon takip etti.

42) Osmanlıspor takımında en çok pas denemesi yapan oyuncu Hasan Kılıç oldu, 42 kez. Galatasaray'da ise bu rakamın üzerine çıkan 7 oyuncu var.

62) Galatasaray'ın dün akşam topla oynama oranı %62.7'ydi.

69) Osmanlıspor deplasmanında Galatasaraylı oyuncular girdiği hava topu mücadelelerin %69'unda rakibine üstünlük sağladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0