Ayşegül Günay resmen Galatasaray'da!

Gelecek sezon Euroleague'de mücadele edecek olan Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, yerli rotasyonuna önemli bir takviye yaptı. Sarı kırmızılılar, geçtiğimiz sezonu Abdullah Gül Üniversitesi'nde geçiren Ayşegül Günay ile anlaşmaya vardı. 1,73 m boyundaki Ayşegül, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında da Galatasaray forması giymişti. 

26 Ekim 1992'de dünyaya gelen Ayşegül Günay, 2007'de başladığı profesyonel kariyerinde Migrosspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Çankaya Üniversitesi gibi takımlarda forma giydikten sonra 2012'de o zamanki adıyla Kayseri KASKİ'ye transfer oldu. Burada geçirdiği iki sezonun sonunda Galatasaray'ın dikkatini çekmeyi başaran Ayşegül, 2014-2015 sezonunda takımımıza transfer oldu. Henüz 22 yaşında giydiği Galatasaray formasıyla çıktığı ilk sezonda ortalama 19 dakika sahada kalan guard, 4,7 sayı, 1,9 ribaund ve 2,1 asist üretti. 2015-2016 sezonunda, ilk sezonuna nazaran daha az süre bulan Ayşegül, 2016-2017 sezonu için Abdullah Gül Üniversitesi'ne transfer oldu. Geçtiğimiz sezonu Kayseri takımında geçiren oyun kurucu, Eurocup'ta final oynama başarısı da gösterdi. Sezonu ortalama 23,7 dakikada 7,8 sayı, 2,5 ribaund ve 2,2 asist ortalamalarıyla geçiren Ayşegül Günay, gelecek sezonu Galatasaray'da geçirecek. 

MERCEK ALTINDA: AYŞEGÜL GÜNAY
Ayşegül transferinde soru işaretleri olabilir bazı kesimin kafalarında, gayet de doğal. Zira bizden giderken bekleneni verememiş bir Ayşegül Günay vardı. Bu transferi mali olarak değerlendirirsek benim kafamda da soru işareti olmuyor değil ancak geride bıraktığımız sezon şunu gösterdi ki, Ayşegül Galatasaray'dan ayrıldığı zamandaki Ayşegül değil. AGÜ'deki rolüyle alakalı da olabilir tabii, daha fazla sorumluluk aldı ve kendini belli ölçüde kanıtladığını düşünüyorum. Dediğim gibi maliyetini bir kenara bırakırsak, yerli piyasasında tercih edilebilecek oyunculardandı Ayşegül.

Geçtiğimiz sezon daha fazla sorumluluk aldığını belirttim. Özellikle oyunun hücum kısmında da aktif rol oynamaya başlamıştı. Artık oyunun içinde olmayan ve oyundan kopuk bir oyuncu yok, aldığı dakikalarda iyi performans gösterdiğini düşünüyorum. Tekrar seviye atlamayı hak etti

Oyun kurucu rotasyonumuzda Ayşegül'ün rolünü görmek için hazırlık maçlarını beklemek gerekecek. Epoupa ve Işıl'ı yazacağız tabii mutlaka. Marina Hoca 3 guardla oynamayı da seviyor, Ayşegül'ü 3 numaraya koyabilir oyunun belli dönemlerinde. Çift guardlı sistemde Ayşegül'ü Moriah Jefferson'un yedeği olarak düşünmek mümkün, gerek Işıl gerekse Epoupa 1 numaradaki süreleri paylaşacaktır. Bu yüzden Ayşegül'ün o pozisyonda pek bir şansı olduğunu söylemek güç. Yoğun ve zorlu geçecek sezonda bir dinamizm katacaktır Ayşegül, Marina Hocanın takımlarında dinamik oyuncular her şekilde katkı verir...


FCN Blog olarak Ayşegül Günay'a Galatasaray ailesine hoşgeldin der, başarılı ve sağlıklı bir sezon geçirmesini dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0