Dursun Özbek: Spor salonunu sponsor finanse edecek..

Galatasaray başkanı Dursun Özbek bugün gerçekleştirilen Divan Kurulu'nda kulüp üyelerine Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde yapılması planlanan kapalı spor salonu hakkında bilgi verirken imar planı değişikliğinin onaylandığı ve kompleks çevresine yeni bağlantı yollarının yapıldığını söyledi. Dursun Özbek'in gündemimizde olan tüm tesisleşme projeleriyle ilgili olarak açıklamalarının tamamı şu şekilde..

KAPALI SPOR SALONU PROJESİ..
Bildiğiniz gibi Galatasaray’ın bir çatı kapatma mevzuatı vardı. 6 seneden beri süre gelen… Biz yönetime geldikten sonra bu konunu üzerine eğildik ve çözdük. Tapuyu size göstermiştim. Bu tapuyu aldık, GSGM’den şöyle bir hesap çıktı. "Biz çatısının ihalesini yaptığımız zaman üzeri kapanmak üzere ihaleye girdik. O zamanki yönetim bize geldi dedi ki çatının üzerini biz kapatırız, bedeli ne kadar, 27.5 milyon TL, bizim stat içinde bazı eksiklerimiz var biz onu giderelim. En azından stadı açabilmek için. Kendi olanaklarımızla üzerini kapatırız." O günkü yönetim haklı olabilir. O ayrı bir tartışma. Bana göre de stadın üzerinin kapanmasına gerek yok. Ama taahhüt şurada duruyor. Ondan sonraki dönemlerde taahhüt yerine getirilmemiş. Yapılan sözleşmede eğer stadın üzerini kapatmazsan bunun cezası da bu kadardır diye bir madde var. Çok yüksek bir rakam ortaya çıktı. Biz ısrarla çatının tapusunu isterken bize "Şu kadar parayı gelin yatırın biz hemen tapuyu vereli." dediler. Böyle bir imkanımız yok dedik. Hazırlıklı gitmiştim, dedim ki "yandaki arsaya bir kapalı spor salonu yapalım 15 bin kişilik. En azından bu parayı biz buraya harcayalım." Bunu kabul ettiler. Kapalı spor salonunun yapımının önemli parametrelerinden biri budur. Peki salonu nasıl yapacağız? Bu salonun yapılmasıyla ilgili olan fon tamamen isim hakkının 10 yıllık pazarlanmasından kaynaklanan fon. Onla da ilgili bir firma ile de görüşmeler devam ediyor. İnşallah çok yakında da o konuyla ilgili de bilgi vereceğim. Konuyu bilenler bilir, yapım için plan tadili gerekiyor. Bu aylar alabilecek bir konu. Çevre ve Şehircilik bakanımız Mehmet Özhaseki’ye teşekkür ediyorum. 1 ay bile sürmedi. Bir teşekkür de Sarıyer Belediye başkanı Şükrü Genç’e ediyorum. Kapalı spor salonunun onaylanmış şekli de alınmıştır. Şimdi ruhsat çalışmaları sürüyor. Hepinizi yakın zamandaki oradaki temel atma törenine bekliyorum.

RİVA, FLORYA VE ASLANTEPE ULAŞIM HAKKINDA..
Riva ve Florya ile ilgili sayın genel kuruldan izin almıştık. Riva ile ilgili çalışmalarımız bitti. Florya ile ilgili de geçtiğimiz hafta itibarıyla oradaki projeler de bitti. Yaklaşık Kasım ya da Aralık ayı itibarıyla da ihalesine çıkılacak. Biliyorsunuz stadın aşağısında Vadi İstanbul var. Burayı yapan da Sayın Süleyman Çetinsaya. Sayın Çetinsaya’ya gittim dedim ki ‘Burada yol var ama yapılmamış. Buradaki yolların yapılmaması iki tarafı da etkiliyor.’ Orayla bağlantımız olmadığı için benim maça gelen taraftarlarım adeta ıssız bir çöle gelmiş gibi, yemek yemek istese, bir yerde oturmak istese böyle bir şey yok. Dedim ki ‘Gel senle bir anlaşma yapalım, sen şu yolları yap bizim buraya gelen taraftarlarımız bu yolları kullanmak suretiyle senin merkezine ulaşsın bizde de stada olan ulaşım trafiği rahatlasın.’ Benim bu talebim üzerine kendi imkanlarıyla Allah razı olsun yolları yaptı. Bugün itibarıyla da zannediyorum o yol trafiğe açıldı. Stattaki ulaşım problemine bağlı olarak Sayın Süleyman Çetinsaya ile ayrıca bir konuşma daha yaptım. Bildiğiniz gibi stada gelen taraftarlarımızın hepsi parka giremiyor ya da yeterli sayıda kapasite olmadığı için parktan istifade edemiyor. Aşağıda onların alışveriş merkezinde 5 bin otopark kapasitesi var. Artık otoparktan Galatasaray kombinesi olmak suretiyle bedava istifade etmek mümkün. Oraya geldikten sonra da stada çıkmak son derece kolay. Ben hafta sonu denedim oradaydım. İstersen yürüyebilirsin. Ayrıca Süleyman Bey bir de finiküler yaptı aşağıdan yukarıya bağlantısı olan. 2 dakikada 250 yolcu taşıyabilecek bir finiküler. Dolayısıyla hem park etme hem yeme içme hem de ulaşım sorununu çözmek üzere bu projeler yapıldı, yollar bugün itibarıyla faaliyete geçti.

KEMERBURGAZ TESİSLERİ HAKKINDA..
Florya’daki bizim kamp tesisimiz, antrenman tesisimiz buradan çıkmamızın gereği yeni yerleşkenin yapılmış olması. Yeni yerleşke nasıl yapılacak, ilgili kurumlardan görüşler alındı stada yaklaşık 7 dakika mesafede 130-140 dönümlük bir arsanın Galatasaray’a 49 yıllığına tahsis edilmesi söz konusu. Peki bu konuda ne yapıyoruz? Mevcut yer Hasdal Kışlası bünyesinde kalıyor. Kısmen de orman içinde kalıyor. Bu konuda çalışmalarımızı son derece sıkı şekilde yürüttük. Ormanla ilgili olarak arkadaşlarım görüştü ve onlardan ilgili arsayla ilgili izin alındı. Çünkü bu tahsisi yapacak kurum Maliye Bakanlığı. Buranın bir kısmı orman arazisi bir kısmı da Milli Savunma Bakanlığı arazisi. Onlardan görüş almak suretiyle verebiliriz dediler. Orman Bakanlığı pozitif görüşü verdi, Maliye Bakanlığı’na geldi. Milli Savunma Bakanlığı’na yazdılar, buradan kulübümüzün üyesi Haluk Dursun’a teşekkür iletiyorum beni Sayın Bakan Fikri Işık ile buluşturdu, ben durumumuzu Sayın Bakan’a anlattım onlar da onay verdiler. Bütün bu onaylar Maliye Bakanlığı’nda toplandı. Maliye Bakanlığı da ‘olur’ görüşüyle Başbakanlığa yazdı. Neden Başbakanlığa yazdı? Çünkü intifa hakkı verilmesi gereken bütün hazine değerleri en son raddede Başbakanlık’tan onay alıyor. 30 Ağustos resepsiyonunda Sayın Başbakan’ı gördüm. Hemen yanına gittim. Biz bir an evvel yeni yerleşkemize geçmek durumundayız. Onaylanmasını rica ettim.  Kendisi de konuyu bildiğini söyledi. Bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta randevuyu bekliyorum. Kendisiyle görüşüp oradan da onay almak suretiyle oradaki çalışmalarımıza başlayacağız.

ALİ SAMİ YEN OTELİ HAKKINDA..
Otelle ilgili olarak bildiğiniz gibi İstanbul’daki turizm faaliyetleri maalesef çok parlak değildi geçtiğimiz yıl itibarıyla. Bu yıl, daha iyi bir performans sergileniyor. Önümüzdeki yıl öyle zannediyorum ki çok daha iyi bir pozisyona gelecek. Sektörün içinde olduğum için bunları net olarak ifade edebiliyorum. Dolayısıyla biz biraz yavaşlattığımız inşaatı hızlandırmak suretiyle önümüzdeki sezonu yakalamak üzere hareket ediyoruz. Şundan hiç kimse farklı bir düşünce içine sapmasın. Ne yapıyorsam, neye karar veriyorsak Galatasaray’ın menfaati için. Şu ikilem içine girmiştik otelle ilgili. Otel için oluşturduğumuz kredi orada Denizbank’ta duruyor hala. İstediğimiz zaman harcama yetkimiz var. Harcardım, oteli de bitirirdik ama benim size taahhüt ettiğim rakamlara bugün itibarıyla ulaşması mümkün değildi. Çünkü o rakamları verdiğim dönemde turizm İstanbul’da fevkalade farklıydı. İstediğimiz kira seviyesini bulmadan da ben kimseye kiraya vermeyi düşünmüyorum Galatasaraylı olarak. Otelin kapısına kilit vuracaktık, içindeki yapı çürümeye terk edilmiş olacaktı. Kullandığımız para faizli bir para o paranın faizine de katlanmak zorunda kalacaktık. Bu gecikmenin sebebi Galatasaray’ın menfaatlerini ön plana almaktan kaynaklı bir gecikme. Ama şimdi sektör kafasını kaldırmıştır, sektör iyi yönde gelişmektedir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0