Euroleague tarihinin en iyisi Nevriye Yılmaz!

Türk kadın basketbolunun efsane isimlerinden Galatasaray kadın basketbol takımının yardımcı antrenörü Nevriye Yılmaz sayısız kupa ve madalya sığdırdığı basketbol kariyerine bir yenisini daha ekledi. 2016 Rio Olimpiyatları sonrasında aktif sporculuk hayatına nokta koyan efsane pivot, Euroleague tarihinin en iyi oyuncusu seçildi.

1996 - 2017 yılları arasında FIBA organizasyonlarında boy gösteren 32 basketbolcuyla birlikte ”Modern Çağın En İyi Oyuncusu” anketinde adaylar arasında Nevriye Yılmaz basketbolseverlerin oylarının büyük kısmını alarak Sancho Lyttle, Sonja Petrovic, Alba Torrens, Ann Wauters gibi isimleri geride bıraktı. Euroleague'in sosyal medya hesaplarında final oylamasında Amerikalı süperstar Diana Taurasi ile çekişen Nevriye Yılmaz oyların büyük çoğunluğunu almayı başararak FIBA tarafından Modern Çağın En İyi Oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Nevriye Yılmaz dışında FIBA tarafından belirlenen 32 basketbolcu şu şekildeydi: Diana Taurasi, Hana Horakova, Penny Taylor, Candace Parker, Irina Osipova, Alba Torens, Amaya Valdemoro, Sancho Lyttle, Agnieszka Bibrzycka, Ilona Korstin, Sandrine Gruda ve Ann Wauters.

Türk kadın basketbolunun en büyük figürlerinden birisi olan Nevriye Yılmaz bu ödüle her ne kadar basketbolseverlerin oylarıyla ulaşmış olsa da, saha içindeki başarılı performansı önemli bir ödülle taçlanmış oldu. Parkede olduğu dönemde 10 Türkiye Ligi, 7 Türkiye Kupası, 1 Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşayan Nevriye, milli takım forması altında da ikisi Olimpiyat Oyunları olmak üzere 12 uluslararası turnuva sığdırdı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0