STSL | Galatasaray evinde rahat...

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Antalyaspor deplasmanında puan kaybeden Galatasaray, ligin 5.haftasında Kasımpaşa'yı evinde ağırladı. Taraftarının müthiş desteğiyle Ali Sami Yen Arena'da rakibi karşısında Bafetimbi Gomis'in golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılan takımımız puanını 13'e yükseltti. Bu galibiyetle birlikte liderliğini perçinleyen Galatasaray, iç sahada ligde 100.galibiyetini elde etti.

Tudor ilk 4 haftada Fernando'yu çapa gibi kullanıp, Ndiaye ve Belhanda'yı sağ ve sol haf olarak kullanıyordu. Bu hafta ise Galatasaray maça ilk 4 haftanın aksine bu düzende sahaya çıktı. 20.dakikadan sonra ise Garry Rodrigues sağ kenara giderken Tolga sol kenara geldi. Tudor'un bu tercihinde Sivasspor maçıyla başlayan rakiplerin Fernando'ya baskı, top kullandırmama çabası Galatasaray'ın başını ağrıtıyordu. Bu önlem Galatasaray'ın topu Belhanda'ya ulaştırmamasına ve bu sebeple Galatasaray'ın hücumda kısırlaşmasına yol açıyordu. Belhanda'ya topu ulaştırmamak dışarıdan baktığınızda pek bir sorun gibi durmuyor ancak Galatasaray kadrosuna baktığımızda Belhanda'nın önemi ortaya çıkıyor. Galatasaray mükemmel tempo yapabilir, rakibe çok iyi pres de yapabilir ama Galatasaray kadrosu topu kullanma, yaratıcılık anlamında zayıf kalıyor. Burada Belhanda'nın önemi ortaya çıkıyor. Şundan eminim ki Galatasaray, Belhanda'yı oynatmadığı her maç başı kesik tavuk gibi olacaktır.

Galatasaray oyunu yıktı, pozisyonlarda buldu ancak bunlardan tabela yapamadı. Tabela yapamasının başındaki en büyük problem Sarı-Kırmızılı ekibin topu hücum olgunlaşmadan kullanması. Örneğin çoğu kez şunu gördük; top Garry Rodrigues'e veya Tolga'yla buluşuyor, bu isimler bekletmeden takım yerleşmeden topu kullanıyor. İleriye hücum eden 5-6 oyuncunun enerjisi boşa sarf edilmiş oluyor. Galatasaray'ın kesinlikle topa basmayı öğrenmesi gerek. Dünya üzerinde hiçbir takım Galatasaray'ın oynadığı ilk yarıdaki oyunu 90 dakika geneline yayamaz veyahut rakibi bu kadar sürklase edemeyeceği rakipleri olacak. O maçlarda bu kadar tempo yapılması çok zor ayrıca bu kadar yüksek dozda pres yapmakta o maçlarda sorun yaratabilir. Bu yüzden Igor Tudor'un takıma kesinlikle pas oyununu, düşük tempoda oynamayı da öğretmesi gerekiyor. Her ne kadar takımın ikinci yarı pili bitiyor denilse de aslında ikinci yarıdaki oyun oynanması gerekiyor. Galatasaray golü bulana kadar yüksek efor sarfedecek ama golü bulduktan sonra aktif dinlenmesi de gerekiyor.

MAÇIN ADAMI: MARIANO
Galatasaray bugün yine başlıca ortadan rakibini açmaya çalıştı, burada Kasımpaşa'nın üçlü orta sahasının iyi yerleşimi sebebiyle açamadı. 15-20.dakikadan sonra ise Galatasaray oyunu kenara yaymaya başladı. Bu oyunda beklerin önemi artınca Tudor, Garry'i sol kenara yolladı ve Mariano'ya sağ kulvarı tek başına kullanma imkanı verdi. Mariano, topun da Galatasaray'da kalması sebebiyle bir kenar oyuncusu gibi olmaya başladı. Bugün herhalde maçın adamıydı dersek abartmış olmayız. Hücumda top Mariano döndüğü zaman eminim ki maçı izleyen herkes heyecanlanmıştır. Bugün kullandığı her topu olumluydu. Galatasaray'ın bu transfer döneminde kalite/fiyat oranı en yüksek oyuncu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0