Iasmin Latovlevici ilk maçında neler yaptı?

Transfer döneminde kadrosunu sil baştan yenileyen Galatasaray'da transferin son gününde kadroya katılan Rumen savunma oyuncusu Iasmin Latovlevici dün akşam oynanılan Kasımpaşa karşılaşmasında ilk kez sarı-kırmızılı formayla resmi bir müsabakada boy gösterdi. Martin Linnes'in sakatlığı sonrasında yüzündeki sakatlığa rağmen maskeyle oynayan tecrübeli oyuncu gösterdiği performansla alkış aldı. Latovlevici'nin ilk maçındaki performansını birlikte inceleyelim..

Sahip olduğu kadroda Tarık Çamdal dışında safkan bir sol bek olmaması nedeniyle teknik direktör Igor Tudor ligin ilk 4 maçında Martin Linnes'e sol bek pozisyonunda şans vermişti. Norveçli oyuncu ters ayaklı olmasına ve alışık olmadığı bir bölgede oynamasına karşın oldukça başarılı bir performans sergilemiş ancak Antalya deplasmanında bozuk zemin nedeniyle maçın son dakikalarında attığı depar sonrasında kas sakatlığı yaşamıştı. Tarık Çamdal'ın kadroda düşünülmemesi ve Martin Linnes'in sakatlığı sonrasında teknik direktör Tudor, eski öğrencisi Latovlevici'yi onbirde sahaya sürerken sezon başında yüzüne aldığı darbe sonrası sakatlık geçiren Rumen oyuncu özel bir maskeyle sahaya çıktı. Sakatlığı nedeniyle ciddi bir maç eksiği olan Latovlevici ilk maçında ortalamanın üzerinde bir performans sergilerken, özellikle hücuma katkısı dikkat çekti.
Kasımpaşa karşısında merkez oyunun kilitlenmesiyle birlikte alternatif oyun planına geçen Galatasaray'da bekler öne çıktı, sürekli ileriye gitti ve içeriye kesti ortalarla ceza sahasında tehlike yarattı. Mariano ile birlikte rakip yarı alana adeta kamp kuran Latovlevici ilk karşılaşmasında 88 dakika sahada kalırken 82 kez topla buluştu. Bu buluşmalarında 47 kez takım arkadaşına pas veren Rumen oyuncu bu pasların %78.7'sinde isabet sağladı. Oyun içerisindeki hareketlerine yönelik ısı haritasında da görüldüğü üzere rakip ceza alana ve çizgiye doğru sürekli bindiren Latovlevici aktif oyununun karşılığını 10 orta denemesinde bulunarak aldı ancak bu ortaların sadece 1 tanesinde isabet bulabildi. Latovlevici her ne kadar ortalarında rakip savunmaya takılsa da, 12 orta açan Younes Belhanda'nın ardından ikinci sırada yer aldı. Latovlevici sadece içeriye kestiği ortalarda değil, rakip kaleye attığı 3 şutla takıma hücum yönünde katkı sağlamaya çalıştı ancak Rumen oyuncu birisi ceza sahası dışında olmak üzere attığı 3 şutta da isabet bulamadı.

Rumen oyuncu sadece hücum yönünde değil, savunma tarafında da ilk maçında ortalama bir görüntü çizdi. Herhangi bir top kapma başarısı olmadan maçı tamamlayan Latovlevici rakipleriyle 4 kez ikili mücadeleye girerken 2'sinde ayakta kaldı. Tecrübeli sol bek 2 kez pas arası yaparken, 2 pozisyonda da topu ceza sahasından uzaklaştıran isimdi. Latovlevici sahada kaldığı 88 dakika içerisinde herhangi bir faul yapmazken, rakip takım oyuncuları tarafından 1 kez faulle durduruldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0