Kalkan uçakların getirisi: 18 milyon euro bonservis..

Transfer döneminin başlamasıyla başkan Dursun Özbek'in dile getirdiği "Uçaklar inecek" söylemiyle beraber çok önemli isimleri kadrosuna katarak, yenilenmeye giden Galatasaray kadrosunda kullanmadığı Salih Dursun, Cenk Gönen, Cavanda gibi isimlerle de yolları ayırdı. Galatasaray'ın yollarını ayırdığı tüm oyunculardan elde ettiği bonservis bedeli tam olarak 18.2 milyon Euro oldu.

Öte yandan bu futbolcuların yıllık ücretlerini de düşünürsek kulübümüzün kazancını daha iyi anlayabiliriz. Öncelikle geçen sezon yararlandığımız ancak bu sezon giden 5 isimden başlayalım; Bruma, Podolski, Lionel Carole, Semih Kaya ve Wesley Sneijder.. Geçen sezon lige damga vuran Bruma, 12.5 milyon Euro karşılığında Leipzig'e transfer olurken kulübümüze önemli bir para kazandırdı. Bruma'nın 1 yıl sözleşmesi kalmıştı ve yıllık ücreti 1.2milyon Euro'ydu. Podolski'ye gelecek olursak geçen sezon devre arasında Vissel Kobe takımına 2.5milyon Euro gibi beklenenin çok altında bir miktara satılan Podolski'de asıl kazanç yıllık ücretinde oldu. Alman yıldız takımda kalsaydı bu sezon için 3milyon Euro gibi yüksek bir yıllık ücret kazanacaktı. Bunun yanı sıra sözleşmesinde opsiyon maddesi bulunan Podolski, bu opsiyonun geçerlilik kazanması durumunda 2018-19 sezonunda da 2.3milyon Euro garanti ücreti cebine koyacaktı. Wesley Sneijder'in sözleşmesini bedelsiz bir şekilde fesheden yönetimimiz, Sneijder'in garanti ücreti olan 4.5milyon Euro'yu ödemekten de kurtuldu. Geçtiğimiz sezon zaman zaman forma şansı bulan Semih Kaya için Sparta Prag'tan sürpiz bir teklif alan kulübümüz, teklifi kabul ederek hem 2milyon Euro'yu kasasına koydu hem de Semih'in 1.8milyon Euro'luk garanti ücretinden kurtulmuş oldu. Son olarak Östersund maçlarında gösterdiği performans beğenilmeyen ve kendisine kulüp bulması istenen Lionel Carole, Sevilla'ya 350bin Euro karşılığında kiralanırken, futbolcunun 700bin Euro'luk yıllık ücretinden de kurtulmuş olduk.

Gelelim Salih Dursun, Cenk Gönen, Oğuzhan Kayar ve Pedro Cavanda gibi kadroda kullanılmayan isimlere.. Antalyaspor geçtiğimiz sezon devre arasında 250bin TL satın alma opsiyonu karşılığında kiraladığı Salih Dursun'un satın alma opsiyonunu kullandı ve oyuncuyu transfer etti. Kulübümüz Salih'in satarak bu sezon için oyuncuya yıllık ücreti olan 1.6milyon TL ödemekten de kurtuldu. Yedek kalecimiz olan Cenk Gönen'in Malaga'ya satışından 200bin Euro bonservis bedeli kazanan takımımız tecrübeli kalecinin 1 milyon Euro'luk ücretinden de kurtuldu. Transfer edildiği günden beri hep bir takıma kiralanan Oğuzhan Kayar'ın sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilirken ve kulübümüz genç oyuncunun 180bin TL’lik ücretini ödemekten kurtuldu. Son olarak geçen sezon Trabzonspor'dan transfer edilen ve çok etkisiz kalan Cavanda, Avrupa'da transferin son günü olan 1 Eylül'de 500bin Euro kiralama bedeli karşılığında Standard Liege takımına gönderildi. Yıllık ücretini kim ödeyeceği konusunda net bir açıklama yapılmasa da şayet yıllık ücretini kulübümüz ödemezse, buradan da 875bin Euro'luk bir artı var.

Kısacası kulübümüz gönderdiği futbolculardan 18.2 milyon Euro kazanırken, maaşlarda da 14.4 milyon Euro’luk bir giderden kurtuldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0