ÖZEL | Işıl Alben: Amacımız bir olduktan sonra salon önemli değil

Türk Telekom Stadyumu'nda yapılan Galatasaray kadın basketbol takımının lansmanında kaptanımız Işıl Alben, FCN Blog'a özel açıklamalarda bulundu. Euroleague'de ilk hedefin gruptan çıkmak olduğunu söyleyen Kaptan, baş antrenör Marina Maljkovic'in bu sezon da çok farklı şeyler katacağını belirtti. Kaptan Işıl Alben'in açıklamaları şu şekilde.. 

Geçen sezon baktığımızda takımda çok iyi bir arkadaşlık ortamı vardı. Bu sezon öncesi ise 9 transfer yapıldı ve adeta yeniden bir takım kuruldu desek yanlış olmaz. Bu bağlamda bu sezon takımdaki arkadaşlığı nasıl etkileyecek sence geçen sezonki havayı yakalayabilir miyiz?
Aslına bakarsak Ayşegül, Jelena ve Gintare daha önceki senelerde formamızı giymiş oyuncular. Gizem de bizim altyapımızdan yetişmiş bir oyuncu. Hepsi çok yakından tanıdığım, benim daha önce takım arkadaşlığı yaptığım oyuncular. Bu da tabi ki birbirimize olan adaptasyon sürecini daha da hızlandırıyor. Yine takım içinde de daha önceden tanışmış arkadaşlarımız var. Genç arkadaşlarımızla da zaten geçen sene tanıştık. O yüzden ben çok kısa sürede, çok güzel bir ortam olacağına inanıyorum.

Şampiyon olduğumuz Euroleague'e bu sezon geri dönüyoruz. Euroleague'deki hedefimizle ilgili senin fikrin nedir?
Euroleague Avrupa'nın en iyi ligi. Dünyanın en iyi oyuncularından kurulu bir lig. Bizim de ilk hedefimiz grup maçlarından mümkün olduğunca çok galibiyet alarak, bir üstteki eşleşmeye daha avantajlı bir şekilde girmek istiyoruz. O yüzden şu an ilk hedef gruptan iyi bir pozisyonla çıkmak.

Bu sezon Abdi İpekçi'den, Ahmet Cömert'e geçiş oldu. Geçtiğimiz yıllarda Abdi İpekçi'de iyi bir atmosfer vardı. Bu sezon Ahmet Cömert'e geçiş bu atmosferi nasıl etkiler sence?
Bence önemli olan sahada oynayan oyuncular ve tribünde destek veren taraftarlar. Diğer her şey araç zaten. Amacımız bir olduktan sonra salon çok önemli değil.

Marina Maljkovic ile geçireceğin 2.sezonun olacak. Maljkovic ilk yılında sana ne gibi katkıları ne oldu, fikirlerin nedir? 
Kendisinin basketbolu çok mücadeleye dayalı ve savaşarak oynamamızı istiyor bizim. Bunun dışında kendisi hem Avrupa Şampiyonu hem de Olimpiyat madalyası sahibi olan bir koç. Onunla çalıştığımız için hepimiz çok şanslıyız. Geçen sezon bize farklı şeyler kattı eminim ki bu sezon da bize çok farklı şeyler katacak. 


****
FCN BLOG ÖZEL RÖPORTAJIDIR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0