STSL | Milli ara öncesi son sınav..

Süper Lig'in zirvesinde yer alan Galatasaray, ligin 7. haftasında Ali Sami Yen'de Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak. Milli maç arasına moralli girmek isteyen Galatasaray'da, Tolga Ciğerci dışında eksik bulunmuyor. 30 Eylül Cumartesi günü saat 19.30'da başlayacak olan karşılaşmayı Alper Ulusoy yönetecek. Karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

KARABÜK'E KARŞI 3 MAĞLUBİYET
Galatasaray, Karabükspor ile Süper Lig'de toplam 18 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 10'unu kazanan takımımız, 3'ünde ise rakibine mağlup oldu. Öte yandan, takımımız iç sahada Karabükspor ile oynadığı dokuz lig maçının altısını kazandı ve sadece birini kaybetti (2B). Sarı kırmızılılar bu maçların beşinde rakibinden gol yemedi. Takımımız Süper Lig'de sahasında oynadı son 5 maçı da kazanmayı başarırken, rakibimiz Karabükspor ise Süper Lig'de geçirdiği son üç sezonda deplasmanda sadece 3 maç kazanabildi (8B 26M). Ayrıca rakibimiz Karabükspor, geçen hafta teknik direktör Erkan Sözeri ile yollarını ayırdı ve henüz takımın başına birini getiremedi. Karabükspor'u Alt Yapılar Teknik Sorumlusu Levent Açıkgöz çalıştırıyor.

TUDOR İLK KEZ ESKİ TAKIMINA KARŞI
Geçen sezon Karabükspor'da başarılı bir performans gösterdikten sonra Şubat ayında Galatasaray'ın başına geçen Igor Tudor, ilk kez eski takımı Karabükspor'a karşı olacak. Sezon başından beri oynattığı futbolla takdir toplayan Hırvat teknik adam, Galatasaray'ın başında çıktığı son 10 maçta yenilgi yüzü görmedi. (9G,1B) Bu seri genç teknik adamın kariyerindeki en uzun yenilmezlik serisi konumunda. Serinin bozulmaması, daha da artması en büyük dileğimiz. Ayrıca Galatasaray, Igor Tudor yönetiminde 6 haftada 16 puan toplayarak son 7 yılın en iyi başlangıcına da imza attı.

LİGİN EN İYİSİ CİMBOM
6 haftada 16 puan toplayarak ligin zirvesine yerleşen Galatasaray, her anlamda ligin en iyi takımı konumunda. Fırtına gibi bir başlangıç yapan Cimbom, 6 haftada attığı 15 golle ligin en golcü takımı konumunda. Bu 15 golün 9'unu Ali Sami Yen'de atan takımımız,  bu sezon Süper Lig'de sahasında en fazla gol atan takım konumunda da yer alıyor. Bunun yanı sıra takımımız, 6 haftada yediği 4 golle de ligin en az gol yiyen takımı. Her alanda zirvede yer alan takımımızın bu performansının devam etmesini umuyoruz.

SEYİRCİLER HAZIR MIYIZ?
Sezon başında West Ham'dan 4,2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Sofiane Feghouli, ilk kez ilk 11'de şans bulabilir. Geçen hafta Bursa deplasmanında sonradan oyuna girip, attığı enfes golle galibiyetin fitilini ateşleyen Cezayirli yıldızın, Tolga Ciğerci'nin sakatlığı sonrasında ilk 11'de başlaması bekleniyor. Transfer süreci gibi ilk 11'e girmesi de uzun bir süre alan Feghouli'yi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0