Süper Lig: Top yekün hücum..

Milli ara sonrasında Antalya deplasmanında 2 puan bırakan Galatasaray, bir önceki haftanın kaybını telafi etmek ve taraftarının önünde liderliğini perçinlemek adına ligin 5.haftasında Kasımpaşa'yı evinde ağırladı. Rakibi karşısında ilk dakikadan itibaren oldukça dominant bir oyun ortaya koyan Igor Tudor'un takımı, yıldız golcüsü Bafetimbi Gomis'in golleriyle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak 3 puana uzandı. Karşılaşmada öne çıkan detaylar, istatistikler ve maçın rakamlarla analizi şu şekilde..

1) Transferin son gününde kadroya katılan Rumen sol bek Iasmin Latovlevici, dün akşam oynanılan karşılaşmada Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına çıktı.

2) Rakip fileleri iki kez havalandıran Bafetimbi Gomis dün akşam toplamda 4 şut denemesi yaparken, bu şutların tamamı ceza sahası içerisinden oldu. Fransız golcü 2 şutunda isabet bulurken, bu şutlar filelerle buluştu.

2.1) Kasımpaşalı oyuncular dün akşam Galatasaray kalesine sadece 2 tane isabetli şut atarken, Fernando Muslera bu iki şutta da başarılı oldu. Uruguaylı kaleci ayrıca ceza sahasına gelen 2 ortada da topa sahip olma konusunda başarılı oldu.

3) Younes Belhanda ve Mariano dün akşam yaptığı dribling/adam geçme denemelerinde 3 kez başarılı oldu ve takımda öne çıkan isimler oldu.

7) Galatasaray'da dün akşam rakipten top çalan oyuncu sayısı 7 olurken, bu alanda 2 kez rakipten top çalarak öne çıkan 3 isim var: Maicon, Ndiaye ve Rodrigues.

7.1) Galatasaray'ın sağ beki Mariano dün akşam 7 kez şut pası/key pass vererek takımımızda bu alanda öne çıkan isim oldu.

11) Kasımpaşa karşılaşmasında Galatasaray'ın kullandığı korner sayısı.

12) Rakip kaleyi abluka altına alan Galatasaray'da dün akşam rakip ceza alanına en çok orta açan isim Younes Belhanda olurken, 12 kez deneme yapan Faslı oyuncu bu ortalarının %33'ünde isabet sağladı. Belhanda'yı takip eden isimler 11 orta ile Latovlevici, 9 orta ile Mariano oldu.

14) Galatasaraylı oyuncular takım halinde dün akşam 14 kez pas arası yaptı.

18) Galatasaray'da dün akşam en çok top kaybeden isim Younes Belhanda oldu.

20) Galatasaray dün rakip kaleye 20 şut atarken, bu şutların 8'inde isabet sağladı.

22) Badou Ndiaye dün akşam Kasımpaşalı oyuncularla tam 22 kez ikili mücadeleye girdi. Senegalli oyuncu bu mücadelelerde 9 kez ayakta kalırken, oyun genelinde 2 kez faul aldırırken 4 faul aldı.

34) Kasımpaşa'nın merkez oyunu kilitlemesi sonrasında bek oyununa dönen Galatasaray'ın dün akşam rakip ceza alanına açtığı orta sayısı.

82) Kasımpaşa karşısında Galatasaray adına en çok pas denemesi yapan isim Fernando Reges oldu. Brezilyalı yıldız oyuncu 82 pas denemesiyle öne çıkarken, 71 pasında isabet sağladı.

100) Galatasaray'da dün akşam topla en çok buluşan iki isim Fernando ve Belhanda oldu. Orta sahanın merkezinde forma giyen iki isim 100 kez topla buluştu.

%48) Galatasaraylı oyuncuların Kasımpaşalı oyuncularla girdiği ikili mücadeleleri takım halinde kazanma oranı.

%60) Galatasaraylı oyuncular dün girdiği hava topu mücadelelerinin %60'ında rakiplerine üstünlük sağladı.

%65) Igor Tudor'un öğrencilerinin dün akşam oynadığı Kasımpaşa karşılaşmasında topa sahip olma oranı.

%96) Galatasaray'da oyunu geriden kurma görevine sahip olan Maicon (58/61) ve Serdar Aziz'in (61/63) dün akşamki pas ortalaması.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0