Cenk Ergün: Tuttuğunuz takımı asla değiştiremezsiniz..

Transfer döneminde kadrosuna Bafetimbi Gomis, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli ve Cédric Carrasso gibi yolu Fransa'dan geçen isimleri dahil eden Galatasaray gösterdiği performansla yerli - yabancı bir çok basın kuruluşunun dikkatini çekerken, Fransa basının önde gelen yayımlarından L'Equipe bu hafta sonu çıkarttığı basımında Galatasaray'a manşetten yer verdi.

Geçtiğimiz günlerde Florya'ya gelen ve Galatasaraylı yetkililerle görüşen Fransız editörler ilk olarak sportif direktör Cenk Ergün ile görüştü. Fransa Ligi'ni yakından takip ettiklerini ve burada yetişen oyuncuları takip ettiklerini belirten Ergün'ün açıklamalarının bir kısmı şu şekilde..
Sadece Ligue 1 de değil, Ligue 2'yi de izliyoruz. İki gözlemcimiz bu iki ligi dikkatli bir şekilde inceliyor. 2 sezon önce buradan (Troyes) yükselen Carole'u kadromuza katmıştık, şimdi Sevilla'da kiralık oynuyor. Fransa'daki eğitim sistemi mükemmel. Altyapıda genç oyuncuları özel akademilerde yetiştirerek Avrupa futboluna sunuyorsunuz. Fransa'da oyuncular Avrupa'da oynanılan futbola uygun bir mantalitede yetişiyor. Bu önemli bir durum.

Bu sezon transfer ettiğimiz Cedric Carrasso, Younes Belhanda ve Bafetimbi Gomis geçen sene Fransa Ligi'nde oynuyordu. Sofiane Feghouli'nin çıkış noktası ise, bir başka Fransa Ligi takımlarından Grenoble olmuştu. Tüm bunların dışında Gianelli Imbula, Ferland Mendy, Jordan Ferri gibi isimleri de transfer etmek istedik ancak olmadı. 

Türkiye'de insanlar futbolla yatıp kalkıyor, adeta aşıklar. Çok büyük bir tutku var. Taraftarlar tüm hafta boyunca hafta sonu takımının sahaya çıkmasını bekliyor. Burada dininizi değiştirebilirsiniz, insanlar bunu anlayabilir ancak tuttuğunuz takımınızı asla değştiremezsiniz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0