Derbi Özel | ''İçim rahat etmiyor.''

Haftasonu Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak olan Fenerbahçe derbisiyle ilgili Twitter'ın sevilen isimlerinden olan @sir_mancio ile konuştuk. Ortaya keyifli bir sohbet çıktı. Keyifli okumalar.. 

Klasik soruyla başlayalım nasıl bir derbi bekliyorsun?
Bu derbi 3-4. hafta olsa çok başka şeyler konuşurduk muhtemelen bu maçın 9. Hafta oynanması bizim açımızdan çok iyi bence, belki Fenerbahçe daha iyi ve ilk haftalara bakınca toparlanmış gözüküyor ama oyun yapısı anlamında Galatasaray haftalar ilerledikçe şuursuz oyunundan kopup daha temkinli ve daha olgun bir oyun oynamaya başladı ve bu büyük maçların kazanılması açısından çok önemli. Fenerbahçe geride bekleyip kontra atak ile gol bulmayı deneyecektir. Bu yüzden geriye dönüşlerde dikkatli olmak lazım. Biz ise her zaman ki futbolumuzu oynarız bir şanssızlık olmadığı takdirde gol gecikse bile güzel bir oyunla kazanacağımızı düşünüyorum.

Bana göre Tudor iyi bir taktisyen ve taktik esnekliği olan da bir teknik adam. Bu bağlamda sence Tudor derbiye geçen haftaların aksine süpriz yaparak farklı bir taktikle çıkabilir mi?
Sana katılıyorum Can. Tudor taktik ve oyuncu değişikleri konusunda çok esnek ben bu maçın ilk 11'in de herhangi bir sürpriz beklemiyorum ama maçın ilk düdüğü çaldığı andan itibaren İgor Tudor her türlü hamleyi yapabilir ve kimse de buna şaşırmaz, bunu da artık taraftar "hocanın vardır bir bildiği" diyerek karşılıyor bu da Galatasaray'ın geleceği açısından çok önemli.

Karabükspor maçında sol bekte Linnes oynamıştı ancak Konyaspor maçında ise Latovlevici oynadı. Bu iki isme baktığında sence derbide solbekte kim oynamalı?
Kişiye göre değişen zor bir soru aslında. Performans açısından baktığımızda sezon başından beri bence Linnes kötü bir oyun ortaya koymadı aksine geçen senelere göre geliştirdi kendini, o topa karşı olan ürkekliği yok ve çoğu maçta da baya bir katkısı oldu. Latovlevici de beklediğim gibi çıktı sırıtmıyor, idare ediyor sol beki zaten devre arasına kadar düşünülmüş bir oyuncu. Çok orta açıyor deniyor hatta eleştiriliyor isabetsiz ortaları yüzünden ama rakibi baskı altına almamızda rolü büyük. Tudor hangisini koysa şaşırmam, itiraz da etmem ama bence Linnes oynamalı.

Sence derbideki kilit oyuncular kimler yani bu oyuncuların performansı direkt skora yansıyabilir diyebileceğin isimler?
Kesinlikle Belhanda ve Ndiaye. Bu iki oyuncu Galatasaray için hayati öneme sahip hücuma geçişlerde geçen hafta ikisi de kötü oynadı ve Konya'yı açmakta epey zorlandık. Bu maçın Belhanda'nın kendini ispat edeceği bir maç olacağını düşünüyorum hatta diliyorum. 

Fenerbahçe'de en çekindiği isim kim ve sence nasıl önlem alabiliriz?
En çekindiğim isim Valbuena. Ona bir önlem alırsak baya rahat bir maç izleriz araya oynayacağı topları kesmek ve topla buluşmasını önlemek lazım bu konuda Mariano ve Fernando'ya baya bir iş düşüyor. Eğer oynarsa Volkan Demirel diyorum ek olarak.

Son olarak için rahat mı?
Hayır, içim rahat etmiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0