Dursun Özbek: Bizim olmazsa olmazımız kulübü kara geçirmek.

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu'nun Ekim Ayı Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıya Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Başkan Yardımcıları Nasuhi Sezgin ile Eşref Alaçayır, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Can Topsakal, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İsmail Sarıkaya, Yönetim Kurulu üyeleri Murat Atay ve Burçin Aslan katıldı. 

Toplantıda söz alan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek geride kalan dönemle ilgili bilgiler verirken geçtiğimiz günlerde açıklanan 3 aylık finansal tablolarla ilgili de detayları açıkladı. Dursun Özbek'in sözleri şu şekilde..

Geçtiğimiz 3 aylık finansal tablolarımızı KAP'ta açıkladık. Yaptığımız açıklamalar çok detaylı. Geçtiğimiz günlerde bir sermaye artışı gerçekleştirdik. Sportif AŞ'nin sermayesi 21 milyon 645 bin TL idi. Sermaye artışı çerçevesinde 108 milyon TL'ye ulaştık. 86.355 TL'lik bir artış gerçekleştirdik. Geçtiğimiz 3 aylık dönemde faaliyetler itibarı ile 10.9 milyon TL de karımız oldu. Buna bağlı olarak öz kaynaklardaki toplam artış 97 milyon 300 bin TL olarak gerçekleşti. Bu konuda faaliyetlerimiz devam edecek, negatif öz kaynağın yükselmesi gereği var. Öz kaynağın iyileştirilmesi için de sıkı bir çalışma içindeyiz. Geride kalan 2 sezonda istediğimiz seviyede değildik. Bu sezon gerek sizlerin, gerek taraftarın desteğiyle özellikle futbolla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde hasılatımızda çok güzel gelişmeler oldu. Kısaca şunu söylemek mümkün; 31 Ağustos 2016'da 64 milyon TL civarında olan hasılatımız 31 Ağustos 2017'de 147 milyon TL civarına çıkmıştır. Buradaki artışın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun nedenlerinden biri taraftarların takımımıza gösterdiği ilgidir. Aynı zamanda sizin yönetime verdiğiniz destek ve birlik ve beraberliğin getirdiği bir sonuçtur. Bu nedenle yönetime verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. KAP'ta yapılan açıklamaları lütfen okuyun. Çok net olarak bu iyileşmeyi göreceksiniz. Bunun devamı için beraberliğimizin ve desteğinizin devamını diliyorum

13 Divan Üyesi'nin, kulüp işlemleriyle ilgili sorularının cevapları için bir kez daha kürsüye çıkan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek şunları söyledi:

"13 değerli kardeşimin verdiği soruları inceledim. 2018 yılı itibarı ile Sportif AŞ'nin kar etmesine ilişkin bir soru vardı. Bunu zaten söyledim. Bizim olmazsa olmazımız kulübü kara geçirmek. Bu iddiayla beni başkan yaptınız. Bu iddiayla yönetim kurulunu seçtiniz. Görevlerimizin başında da bu geliyor. Burada arkadaşlarım bazı rakamlar ifade etmişler. Bu rakamları açıklamak, söylemek ifade etmek sakıncalı. Biz hedefimize yürüyoruz, bunu herkesin böyle bilmesi lazım. Galatasaray Sportif AŞ hepimizin aseti, bunun zedelenmesini yara almasını kimse istemez..."

"Sportif AŞ'nin alacağından bahisle, 'Bunu nasıl ödeyecek, kim ödeyecek...' Bu sorular, cevabı olmadığından değil, böyle bir toplantıda açıklanmasını sakıncalı buluyorum. Çok bilmek isteyen varsa ziyaretime gelsinler, bu açıklamayı da yaparız. Riva'dan gelen para için taahhütte bulunduk. Bu parayı ne yapacağımız konusunda defalarca açıkladık. Bizim tek hedefimiz Galatasaray Kulübü'nün borçlarının tasfiyesi amacıyla bu parayı kullanacağız. Paranın geldiği gün nereye gittiğini, adresi biliyorsunuz..."

"Şu soruyu okumak istiyorum. 'Son 10 yıldır yüzde 20 ile kullanılmış banka kredisi, yüzde 30 ile kullanılmış faktöring kredisi duydunuz mu?' diye sormuşlar. Ben böyle bir oran duymadım, daha net bilmek isteyen varsa bankaya sorsun veya ekonomi sayfalarına baksınlar. Hepsini okumak istemiyorum. Araştırma dilekçesini sordular, bugün getirdik Divan'a verdik. Arkasından da şu soruyu ilave etmişler, 'Uzun süre neden gizledin?' diyorlar. Başkan ve yönetim kurulu iki buçuk senedir faaliyet gösteriyor. Çeşitli divan kuruları ve genel kurullarda yakıştırmalar yaptılar. Böyle bir amaç kim taşıyabilir? Böyle bir amacı bir Galatasaraylı aklından nasıl geçirir? Büyük kültürün içinden geldiğimizi düşünüyoruz. Etik değerlerimizin olduğunu söylüyoruz. Sonra da bu tip yakıştırmalar yapıyoruz.”

"Biz Galatasaray olarak kendimize yakışan şekilde birlik ve beraberliğimizi göstermek zorundayız. Ben ne yaparsam yapayım. Yönetim ne yaparsa yapsın birlik ve beraberliği zedeleyecek konulardan kaçınmamız lazım. Ben eleştirilere son derece açığım. Bugüne kadar yapılan eleştirilerin birçoğundan da çok faydalandım. Bugün geldiğimiz nokta birlik ve beraberliğimizin sonucudur. Taraftarlarımızın, genel kurul üyelerimizin ve sizlerin yönetime verdiği desteğin ürünüdür. Gazeteler ve yorumlarda saldıranlar var. O mihraklar saldırıyorsa biz doğru yoldayız. Sizden bir şey rica ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun sıkıntılı günleri geride bırakıyoruz. Ne mutlu Galatasaraylıyım diyene diyorum..."

Başkan Dursun Özbek bir kez de cevap hakkı için kürsüye çıkarken "Dilimin döndüğü kadar şunu anlatmaya çalışıyorum. Galatasaray Sportif AŞ'nin hassas noktaları vardır. Bu hassas noktaları ifade ediyorum. Değerli Galatasaraylılar bu konuyu gelin ofisime anlatayım, bilgilenmek istiyorsanız orada anlatayım diyorum. Türkiye'ye deklere edilerek söylenmemesi gerekir. Cevaplamanın mahsurlu olmasından dolayı yuvarlak bir ifadeyle geçtim. Birbirimizi yaralayabiliriz ama Galatasaray'ı yaralamayalım. Özellikle rica ediyorum. Galatasaray'ı koruyalım. Dursun Özbek veya yönetimi değil. Bütün çabalarım bunun için" diye konuştu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0