Dursun Özbek: TFF ile ortak bir çalışma içine gireceğiz..

Galatasaray Spor Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı olan Dursun Özbek, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve Karabükspor Başkanı Feridun Tankut ile beraber TFF Başkanı Yıldırım Demirören'le bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Dursun Özbek, Kulüpler Birliği ve TFF'nin ortak bir çalışma içine gireceğini açıkladı. Başkan Dursun Özbek'in açıklamaları şu şekilde.. 

ORTAK BİR ÇALIŞMA İÇİNE GİRECEĞİZ
Toplantı gayet yapıcı geçti. Kulüpler birliği olarak biz bu toplantının yapılmasını talep ettik. Bugün yaptığımız toplantının ana başlıkları; altyapı ve buna bağlı olarak Türkiye'de gençlerin yetişmesi, futbola katkı vermesi yönündeki problemlerdi. Tabi bunu yabancı sınırıyla beraber konuştuk. Bu manada da beraber bir çalışma yaparak, daha kuvvetli bir milli takım, daha güçlü bir futbol gençliği yetiştirmek yönünde mutabakatımız oldu. Ortak bir çalışma içine gireceğiz. 

Önemli konulardan biri de video hakem uygulamasıydı. Bu manada Federasyon yoğun bir çalışma içinde, hazırlıklarını bitirmek üzeri. 2 hafta sonra deneme çalışmaları olacak. O deneme çalışmalarına bağlı olarak hazırlıklarını bitilirdiğinde uygulamaya konacak. 

KİŞİLERE CEZA VERİLMESİ YÖNÜNDE DE BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ
Buradaki en önemli görüşmelerinden biri de statlardaki tribün olaylarına bağlı olarak yapılan çalışmalar. Kulüplerin talepleri bu olaylara karışan kişilerin tespit edilmesi ve cezaların da bu olaya karışan kişilere verilmesi yönündeydi. Bu manada da Federasyon bir talimat değişikliğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu alanda da bir çalışma yapıyoruz. Buradaki görüşmelerin tümü Kulüpler Birliği ve Federasyonun ortak çalışması olarak hazırlanıp, ona göre de Federasyonun karar alması yönünde olacak.

Başkan Dursun Özbek, video hakem uygulamasının ligin 2.yarısına yetişme ihtimali ile ilgili de, ''Video hakemin zamanı şuna bağlı; Federasyon büyük bir çalışmanın yapıyor video hakem için. Bunun aksaksız olması lazım, travmatik olaylara sebebiyet vermemesi lazım. Bu manada Federasyon bütün gücüyle çalışıyor. Hazırlık maçları da yapılacak. Dolayısıyla bu çalışmaların neticelenmesi ve uygulamanın eksiksiz başlaması lazım. Uygulama zaten başlar, başlamaz tartışmalara sebebiyet verirse sonu iyi gelmez.'' ifadelerini kullandı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0