Erman Kunter: "İyi savunma yapan bir Galatasaray Odeabank vardı."

Galatasaray Odeabank, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 1. haftasında Gaziantep Basketbol'u 82-58 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan koç Erman Kunter, bugün 58 sayı yiyen ve iyi savunma yapan bir Galatasaray Odeabank olduğunu söyledi. Erman Kunter'in tam açıklamaları şu şekilde:

"Maçtan önceki dönemde bize gelen sorular genellikle ‘Galatasaray Odeabank nasıl bir takım?’, ‘Nasıl oynayacak?’ yönündeydi. Yeni bir takımız. Yeni takımın doğal olarak bazı problemleri oluyor. Hazırlık döneminde sakatlıklardan dolayı tam takım olarak antrenman yapamadık. Ancak tam takım olarak idman yaptığınızda eksiklerini görebiliyorsunuz. Mehmet Yağmur’un maçtan önce sağ işaret parmağı kırıldı. Şanssızlık. Sakatlığı 3 hafta sürecek.  Gaziantep çok tehlikeli takım. 58 sayı yedik ama boş bırakıldığında hemen farkı kapatabildiler. Bugün 58 sayı yiyen ve iyi savunma yapan bir Galatasaray Odeabank vardı.


Oyuncularımıza hep savunma mentalitesini yerleştirmeye ve maçları böyle kazanıldığını göstermeye çalıştık. Savunmadan hızlı hücumları da yaratmaya başladık. Tam istediğimiz gibi değildi ama bunları da geliştireceğiz. Topu paylaşan bir takımız, egoları indirmeye çalışıyoruz, bugün Göksenin hücumda iyiydi, çok çalıştı pozisyonlar ona geldi. Dwight 6 sayı atmış, yarın o daha çok atar; Göksenin daha az atar belli olmaz. Bizim hedefimiz ‘şu oyuncuları durdurursak Galatasaray biter’ dedirtmemek. Bu alanda da gelişmeye çalışıyoruz. Göksenin birkaç tane boş üçlüğü kaçırdı ama ondan son derece memnunum."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0