Gomis ve Kameni'nin özel anısı..

Hafta sonu oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin tarihine yeni bir sayfa daha ekleniyor. Derbilerin hikayesi bol olur ancak bu sefer hikayenin ana kahramanları Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Bafetimbi Gomis ve Fenerbahçe'nin yeni kalecisi Carlos Kameni oldu. Ali Sami Yen Arena'da karşı karşıya gelecek olan ikilinin dostluğu 15 yıl öncesine dayanıyor. İşte o hikaye..

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Biri Senegal, diğeri ise Kamerun asıllı iki Fransız oyuncunun alt yapı yıllarında yolları kesişti. Fransız ekibi Saint Etienne’nin oynadığı bir hazırlık karşılaşmasında Bafetimbi Gomis’in karşısında rakibi Kameni’ydi. Pazar günü Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde karşılaşacak olan Kameni ve Gomis, 2002-03 senesinde ilk kez karşılaşmıştı. 15 yaşındaki Gomis, hali vakti yerinde olmayan bir ailenin çocuğuydu. Gomis'in tek hedefi, bir gün üst düzey bir futbolcu olup ailesini rahat ettirmek, ev almak ve onlara daha rahat bir gelecek sunmaktı. Hırslıydı ama o zamanki maddi imkansızlıklar nedeniyle kramponu çok eskimişti.

Kameni gitti ve Gomis’in durumunu bildiği, gördüğü için hemen bir krampon aldı. Maçta giymesi adına Gomis’e verdi. Daha sonra Kameni, kramponları Gomis’e hediye etti. Kameni'nin bu davranışı genç Gomis’i çok etkiledi. Sonra bir gün Gomis’in telefonu çaldı. Telefondaki Kameni’ydi. Galatasaraylı futbolcudan 3 yaş büyük olan ve bir ağabey gibi yaklaşan Kameni, kardeşi gibi gördüğü Bafetimbi Gomis'e telefonda “Seninle gurur duyuyorum. İmza attığın kariyerle mutlu oluyorum kardeşim.” diye sesleniyordu. Bundan sonraki süreci ise Bafetimbi Gomis şöyle anlatıyor: “Kameni’ye büyük saygı duyuyorum. Çünkü ben küçükken hali vakti yerinde olmayan bir aileden geliyordum. Kameni bana antrenmanda krampon almıştı. Onları bana hediye etmişti. Ona karşı özel bir saygım var. O kramponu alması beni çok mutlu etmişti ve çok özeldi. Kameni ile en son telefonla görüşmemiz oldu. İmza attığım kariyerimle, benimle gurur duyduğu söyledi. Ben de aynı şekilde onunla gurur duyuyorum."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0