Maça Doğru | Galatasaray Odeabank - Fenerbahçe Doğuş

Sezona istediği gibi başlayamayan ve bir an evvel toparlanmak isteyen Galatasaray Odeabank, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin dördüncü haftasında Fenerbahçe Doğuş'u ağırlayacak. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu ile karşılaşacak olan temsilcimizde, sakatlığı devam eden Mehmet Yağmur maçta forma giyemeyecek

Yenilmez Armada, son lig maçında Pınar Karşıyaka'yı deplasmanda 75-91 mağlup etmişti. Karşılaşmada Dajuan Summers ve Richard Hendrix 17 sayı üretirken, Alex Renfroe karşılaşmayı 12 sayı - 4 ribaund - 13 asist ile tamamlamıştı. Bu sonuçla beraber Sarı Kırmızılılar, 2 galibiyet - 1 mağlubiyetle ligin 3. sırasında yer alıyor.

29 Ekim Pazar günü saat 17.00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma beIN Sports 3'ten naklen yayınlanacak.

Rakibimizi Tanıyalım: Fenerbahçe Doğuş
Geçen sezon Basketbol Süper Ligi'nin yanında EuroLeague'de de şampiyon olarak tarihi bir başarıya imza atan Fenerbahçe Doğuş, yeni sezona Darüşşafaka Basketbol ile birleşerek başladı. Yeni sezona da aynı hedeflerle başlayan Sarı Lacivertliler, kadrosundan Ekpe Udoh ve Bogdan Bogdanovic gibi iki önemli ismi NBA'e gönderse de Brad Wanamaker ve Nicolo Melli başta olmak üzere yeni isimler ile kadro kalitesini korumaya çalıştı.

Karşılaşmada Fenerbahçe Doğuş adına Bobby Dixon ve Nikolo Kalinic devam eden sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

LİGDE TEK YENİLGİ
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin son şampiyonu ünvanını taşıyan Fenerbahçe Doğuş, şu anda ligde 2 galibiyet - 1 mağlubiyet ile 4. sırada yer alıyor. Üç maçta sadece Anadolu Efes'e mağlup olan Sarı Lacivertliler, son maçında Gaziantep Basketbol'u 96-71 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmada Jan Vesely 20 sayı ile en skorer oyuncu olurken, James Nunnally 19 sayı - 6 ribaund - 6 asist ile karşılaşmayı tamamladı.
  • Fenerbahçe Doğuş 80-63 Banvit
  • Anadolu Efes 84-80 Fenerbahçe Doğuş
  • Fenerbahçe Doğuş 96-71 Gaziantep Basketbol
AVRUPA'YA İSTEDİKLERİ GİBİ BAŞLAYAMADILAR
EuroLeague'de 4 maçta 2 galibiyet ile 7. sırada bulunan Fenerbahçe Doğuş, pekte istediği gibi sezona başlayamadı. Kaybettiği iki maçı da son topta kaybeden Sarı Lacivertliler, son maçında da Panathinaikos'a son saniye üçlüğü ile 70-68 mağlup oldular.
  • Unicaja Malaga 68-67 Fenerbahçe Doğuş
  • EA7 Olimpia Milano 86-92 Fenerbahçe Doğuş
  • Fenerbahçe Doğuş 81-70 Anadolu Efes
  • Panathinaikos 70-68 Fenerbahçe Doğuş
TEHLİKELİ İKİLİ: VESELY & WANAMAKER
İlk üç lig maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 16,5 sayı - 6,5 ribaund ortalaması ile oynayan Jan Vesely ve maç başına 12 sayı - 3,66 asist ortalaması yakalayan Brad Wanamaker oldu.

SON KARŞILAŞMALAR
Bugüne kadar Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 137 kez karşılaşan iki takımda galibiyet üstünlüğü Fenerbahçe Doğuş'ta. 137 karşılaşmanın 63'ünü Galatasaray Odeabank kazanırken, 74 maç Darüşşafaka'nın galibiyeti ile sonuçlandı.

Geçen sene 2 lig ve 2 EuroLeague mücadelesinde karşı karşıya gelen iki takımda Fenerbahçe Doğuş, dört maçı da kazanarak üstünlük sağlamıştı.
  • Galatasaray Odeabank 87-103 Fenerbahçe Doğuş
  • Fenerbahçe Doğuş 92-74 Galatasaray Odeabank
  • Fenerbahçe Doğuş 85-80 Galatasaray Odeabank
  • Galatasaray Odeabank 75-79 Fenerbahçe Doğuş

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0